Şimdi Ara

bu piyasa da 60.000 TL bandında lada samara almak mantıklı mı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar cümleten merhaba

    arabam olmayışından o kadar bunaldım ki özellikle eşimin ailesinin sözlerinden vs imkanlar doğrultusunda 60.000 kadar bütçe ayarlayabildim. 2001 model 120.000 km lpg hiç takılmamış yaklaşık 13 sene yatmış bir lada samara var. araç şu an ikinci sahibinde km tamamını da o yaptı. araçta mekanik bir sorun yok. çamurluk ağızlarında çürük vardı ama yapıldı. şu an eli ayağı düzgün. Sorun şu ki ben bu aracı tamamen borç ile alacağım ileriyi bu karmaşık piyasa durumunda kestiremiyorum. ederi maksimum 25 olan bir arabaya piyasa koşulundan dolayı 60 bin lira verdikten sonra bu arabaların piyasası düşer mi ya da ne kadar düşer. Ya da bu araç alınır mı. tecrübelerinize ihtiyacım var.




  • Tamamen bilincsiz kullanim zaten bununla ilgili video çekeceğim.

    Lada da yedek parça sorunu hiç yaşamadim. Hem yerli uretim hem orjinal Rus hatta Çin uretimi parçalari bile var. Bulundugum cevrede 3 tane lada parcacisi var. Internet ortaminda da lada için özel parca siteleri var. Ben aracimin tamirati kendim yapiyorum. Tamiri basit bir araç parça degişimlerinini kendim hallederim sadece agır işler için sanayiye gidiyorum. Mesela baski balata gibi. Usta sorunu da yok illaki anlayanlar oluyor. Sonuçta yillardir piyasada samara vega niva var.

  • Şu anda hiç bir araba "ederine" satılmıyor.

    Fiyatlar gayet saçma sapan ancak bu artık piyasanın gerçeği oldu.

    Her şeye ama her şeye zam gelirken, dolar inceden hala artarken, ekonomik istikrar yokken ben fiyatların düşeceğine inanmıyorum.

    Durgunluk olur mevsimsel dalgalanmalar olur ama istikrarlı bir şekilde düşmez.

    Ancak bu benim fikrimdir kimseyi bağlamaz.

    Diğer konu ise yatan arabanın masrafı olur. İyi bir bakım yaptırmak gerekir size tahmin ettiğinizden biraz fazla masraf çıkartabilir bunu dikkate alın.

    Son olarak konu araba ise 60 bin uygun bir rakam arabanin geçmişini biliyorsanız, ustası parçası bulunan bir markadır çok üzmez sizi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun süre yatışından sonra 2. sahibi hepsini yaptırdı 7-8 senedir de kendisinde ikinci araba olarak arada bi kullanıyor. lpg bile taktırmadı bu yüzden. benim masrafım lpg taktırma fren filitre ve sıvı bakımları olacak. Yaşı itibari ile elbette kullanıma bağlı masraflar çıkmasını da bekliyorum. teşekkür ediyorum yorumunuz için.

  • Piyasa için konuşursak seçimden sonra değişebilir piyasa bir şey söylemek zor. Milletin baskısıyla araba alınmaz arabanın masrafı çoktur, hiç olmazsa yakıt masrafı vardır. Zaten bütçeniz de kısıtlı bulaşmayın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 sene yatmış bir araçtan söz ediyorsak bu aracın 13 senedir bakımsız bırakıldığını ve çok büyük ihtimalle birçok parçasının sorun çıkaracağı ve toparlamasının 1-2 seneyi bulacağını da öngörebiliriz. Bu da ekstradan bütçe demek. arabanın maliyeti 100 bini bulabilir. Ayrıca bu araçların çoğunda çürük sorunu mevcut. Çürüksüz Lada Samara bulmak zor, çürüğü sağlıklı şekilde tamir ettirmek de bildiğim kladarıyla mümkün değil, çürük bir defa girdiyse onu durdurmak imkansız, ilerlemesi yavaşlatılabilir veyahut çürüyen levha kesilip yerine başka bir levha monte edilip şasiye kaynatılıyor, bu da herhangi bir kaza anında zaten günümüzdeki araçlardan daha zayıf bir şasiye sahip olan aracın direnç gürünü daha da aşağı çekiyor ve araç yürüyen tabut haline geliyor. Bu yüzden Samara yada bu tarz eski araçlar alırken öncelikle çürüğü, pası ne ölçekte ona bakmak , sonra da araç için hangi bakımlar yapılmış sormak gerek. aracı aldıktan 3-4 ay sonra satan ve aracın geçmişi hakkında bilgisi olmayan , yada uzun süre garajda kalmış ve bakım yapılmamış bir araç yerine kazalı , yüksek km ama bakımlı ve tercihen uzun süre biri tarafından kullanılmış, çürüğü az olan bir araç almak daha mantıklı. Eğer tüm bunlar sağlandıktan sonra Samara alınırsa fayda verir, ancak Samara'ların da kronik birçok sorunu mevcut. Aracı satın aldıktan sonra ilk iş sosyal medyadaki gruplardan birine girip araçla bütünleşmeye çalışmak ve ipuçlarını hızlıca öğrenmek lazım. Örnek vermek gerekirse bu araçların çok çabuk ısındığı ve hararet yaptığı, conta yakmaya yaz aylarında çok istekli olduğu bilinmekte. Bunu gidermek için birçok ilginç buluş deneyen ve başarıya ulaşanlar da az değil. Uğraş gerektiren bir araç kısacası, ancak uğraştıktan ve alıştıktan sonra sefası sürülmeye başlanır. Ayağımı yerden kesmek için alayım da seneye satarım denilecekse katlanması zor gelebilir.





  • Araç 13 sene yatarken dahi bakımları atlanmadı aracın iki sahibini de tanıyorum. aracın geçmişini de biliyorum. aracı ikinci sahibi 2014 sonlarında aldı. 2015 baharında çamurluk ağızlarında pas kusması olduğu için çok güzel şekilde yaptırdı. Keza motor mekanik vs tüm bakımlarını da atlatmadan titizlikle yaptıran birisi. o yüzden bi masraf açacağını çok sanmıyorum. aracın sahibi lada gibi bir arabaya bile halen kasko yaptırıyor o derece pimpirikli birisi. benim derdim hem ihtiyaç hem bazı sorunlar sebebiyle bir araç almam lazım piyasa yüzünden zaten 3 liralık bir nesneye 6 lira veriyoruz devran döndü piyasa düştü diye geri bunu 2 liraya satacak kadar bir düşme olur mu bunu düşünüyorum. aracı hem alırken hem satarken çifte zarar etmemek korkum.

  • Araç tabaninda çürük yoksa pek sorun edilecek birşey değil.
    Piyasa düşer mi yoksa çıkar mı bilemem ama
    Aracı alacaksanız antifriz ile mi kullanılmış ona bakın önemli.
    Kullanımı keyif verir. Az yakar tamiri çok basittir bakimlarini kendin bile yapabilirsin 5. Vitesi orani uzundur. Motor uzun ömürlüdür. Bakimlarini aksatmadan yapildiginda 800bin km görenleri duyduk. @cikanspy

    Motor yakıt ekonomisi ve yanma verimliliği açısından sıcak çalışmaya ayarlanmıştır 104 derece gibi fan açar. Fakat hararet sorunu yoktur. Sogutma sivisina su koyulmadiktan sonra hararet vs uğraşsaniz da mesafelerce dağ yolu tirmansanız da yaptiramazsınız. Sadece antifriz kullanmak lazım. Antifrizin ne işe yaradığını bilmeyenler manuel fan açma, müşür takma gibi türlü türlü icatlara kafa yorar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 8 Eylül 2022; 15:37:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/lada-araclar-hakkinda--153261603

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1995 te iki yaşında bir Lada Samara aldım ve 4 sene kullandım normal süratte yol tutuş iyi fakat aracımın elektrik aksamı çok zayıftı çok yolda kaldım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakımları yatmasına rağmen yapılmış diyorsun. Hiç bilmediğin bir Samara aldığında da bakım yapacaksın. En azından bildiğin samarayı al derim. Zaten seçimden sonrada fiyatların düşeceğini sanmıyorum. Düşmez ama sürekli artma olayı durur. Özetle ihtiyacın varsa fazla düşünme al gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim. antifiriz durumuna hiç bakmadım ama bu araçla yaz kış 7-8 kez ava gitmişliğimiz var . toz toprak yolda rampa çıkmamıza rağmen hararet yapmamıştı. Antifirz durumunu yine de kontrol edeceğim ama varsayalım şu an antifiriz yoksa bile soğutma suyunu komple değiştirdiğimde yine sorun yapmaz dimi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cikanspy -- 8 Eylül 2022; 16:27:50 >
  • cikanspy C kullanıcısına yanıt

    aracın değeri düşmez, bunu kafanızda yer edip boş yre stres yapmayın. sahibini de tanıyorsanız ve aracın geçmişini biliyorsanız hiç düşünmeden alın.

  • motograter M kullanıcısına yanıt

    yaklaşık 5 senedir Samara sosyal medya gruplarında istisnasız her gün gönderileri okurum, çünkü ilgi duyduğum ve hayranı olduğum bir araç Samara. Hararet sorunu, bu araçta en çok yaşanan sorun gözlemlediğim kadarıyla. İŞ sadece antifriz koymak yada koymamakla ilgili olsaydı mesele bu kadar büyük şikayet konusu olmazdı. Sıcağa karşı bir zaaf söz konusu , o da sanırım her şehirde görülecek bir sorun değildir.

  • cikanspy C kullanıcısına yanıt

    Su kullanılmışsa pas kirec oluşmuştur. Antifriz bu pası kireci çözüp su kullanımından dolayi zayıflamış aksamları patlatır.

    Mesela bende vega var samara motorlu enjeksiuon 8v

    Aldığımda soğutma sıvısı olarak araçta su vardı. Hemen antifrize çevirdim hem de organik antifriz koydum. 2 ay içinde hortumların zayıf yerlerini deldi, su dağıtım dirseği çürümüş bu sayede suyun verdiği zararları telafi edip devam ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yaşta arac şuanda 2. Sahibinde ve adam o araca kasko yaptıracak kadar takıntılı

    Ben olsam buradakilere bakmazdım ve o aracı havada kapardım. Zaten bu forum 3-4 yıldır piyasa karışık alınmaz diyip duruyolar. Almayan ağlıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 8 Eylül 2022; 17:31:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anyhill kullanıcısına yanıt

    Hararet sorunu kesinlikle yok. ( su kullanılmıyorsa) Sıcaklık göstergesini gören hararet yapiyor sanabilir.


    bu piyasa da 60.000 TL bandında lada samara almak mantıklı mı.

    Temde yaz sıcağı dur kalk trafiğinde çektim.

    Aşırı sıcak havalarda 1-2 dk arası çalışıp kapanır. Yol, hava, sicaklik durumuna göre fan açmayı sıklıkla tekrarlayabilir. Analog gostergelerde 130'un önündeki beyaz çizgiye geldiğinde fan açar.

    Araç 5 kişi bagajı dolu %6 eğimli yollarda da çokca sıkıştırarak kullandim hararet diye bir sorun yaşamadım.

    Not: antifriz önemlidir kaliteli bir antifriz 126 derecede kaynar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • motograter M kullanıcısına yanıt

    ben araç sahibi değilim , sadece uzun yıllardır Samara sahiplerinin hararet sorunundan çok muzdarip olduğunu gördüm. Sebebini bilemeyeceğim, ancak sizde bu sorun olmasa da çoğunlukta var. Dediğiniz gibi bilinçsiz yada hor kullanımdan kaynaklanıyor olabilir. Genel olarak aracınız için yedek parça ve usta sorunu yaşıyor musunuz peki?_

  • Dediğin gibi bir araçsa kaçırma hocam , 60k ya bakacağın bilmediğin araçlar daha iyi olmayacaktır ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir akrabam bunu birkaç yıl önce 10.000 Tlye almıştı dalga geçmiştik çok verdin diye

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.