Şimdi Ara

Bu projeye kaç lira fiyat biçilir? + Mcu ile yazıcı kontrolü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bir kağıt katlama makinasına birkaç elektronik özellik eklemem istendi. Nihayet cebimize bikaç kuruş girecek galiba Şöyle:

    Kağıdın eni klavyeden girilecek, basitçe sensörle rulodan çıkan kağıdın boyu ölçülecek. Bu şekilde işlenen kağıdın metrekare cinsinden boyutları hesaplanacak. Bu bilgiler lcd ekranda gösterilecek ve yazarkasa fişi gibi bir çıktı şeklinde alınacak.

    Basitçe böyle. Bu projeyi hakkıyla yerine getirmem durumunda kaç lira talep etmem gerekir? Bir de acaba yazdırma konusunda bir tavsiyeniz olur mu? Mesela adi bir paralel-port ink-jet yazıcıyı mikrokontrolör ile nasıl kontrol edebilirim düz yazı basmak için bunun en basit protokolü nedir bu bilgileri nerden edinebilirim? Mutlaka internette bununla ilgili bişeyler vardır ama belki de doğru anahtar kelimeleri akıl edemedim bilmiyorum ki bulamadım hiçbir yerde Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickFury -- 5 Nisan 2006; 22:49:57 >







  • DOT matris yazici kullan hurdacidan bulursun

    printer control via microcontroller

    diye ara googleda bisiler cikar elbet

    printer protocol diye arat mesela...
  • Ya dostum zaten bunlar gibi onlarca arama yaptım ama ortada temiz bir sonuç yok. Sadece veriyoluna nasıl bilgi yerleştirileceği anlatılıyor, bilgileri yazıcı belleğine yükledikten sonra sayfa çıktısını nasıl alırız, hafızayı nasıl sıfırlarız vs bu ve benzeri komutların bir özeti lazım..
  • Sevgili NickFury Burada fiyatlandırma yapmak için bazı soruları cevaplamak lazım :

    1-) Bu sistemden kaç tane yapılacak.
    2-) Senden bunu isteyen kopyalayıp satacak mı.
    3-) Sistemim çalışan örneği varmı varsa fiyatı.
    4-) Bu proje için kaç gün harcayacaksın.
    5-) Bu projeyi sana birinin referansı ile mi verdiler.
    6-) Projeyi yapacağın ver büyük bir firma mı.

    Malzeme hariç Aklımdan geçen fiyat ( 10 süreceğini düşünerek ) en az 2000 ytl ila 3000 ytl oldu. bu fiyata yukarıdaki kriterlerde eklenebilir.

    KolayGelsin.
    Melih
  • Sayın Melih abicim çok teşekkür ederim. Şimdi nihayet bir referans noktası var ona göre belirleyeceğim. Okulla ilgili bir sürü ıvır zıvır varken bununla uğraşmaya değer mi diye düşünüyordum değermiş valla Yarın bir gidip konuşayım da meseleyi ne fiyat teklif edecekler bakalım. Ne civarda rakamlardan bahsedilmesi gerektiğini bilerek gitmek istiyordum sayenizde şimdi içim rahat. Çünkü malumunuz bu iş kurtlar sofrası, beni 1000 lirayı bir arada görmemiş öğrenci olarak görmesinler işte. Biraz ayrıntılardan bahsedeyim. Bu kağıt katlama makinası hani büyük rulolar halinde proje çizimleri olur ya, bunları a4 boyutunda katlanmış kağıt haline getiriyor. Firmadakiler bu makinayı yıllarca uğraşarak kendileri geliştirmişler ve başarılı bir ürün ortaya çıkarmışlar. Bu makinanın seri üretimini de yapacaklar. Makina tamamen mekanik. Şimdi istedikleri buna biraz da elektronik özellik katabilmek. İşte istenilen özellikler yukarda anlattıklarım. Bunlardan başka makinanın çalışmasını iyileştirecek bir takım düzenlemeler de olacak. Sanırım yaptığımı beğenirlerse başka sürümlerini de isteyeceklerdir. Mezun olan bir mühendis arkadaş beni tavsiye etmiş beni ordan buldular. Kalın sağlıcakla, saygılar.




  • Sevgili NickFury Tavsiye üzerine bu işin sana verilmesi iyi.

    Ama dikat etmen gereken bazı noktalar var :

    Onlar seni reseransla buldular ve Öğrenci olduğun için bu işi seninle ucuza kapatmayı düşünüyorlar bunun için sana muhtelif taktikler uygulayacaklardır
    "sen bunu bize uygun fiyata yap biz sana çok müşteri buluruz " dedilermi sakın inanma bunu deyipte uygulayan biri çıkmadı.
    yapacağın işi hafife alam meyili gösterip "bunun için bu kadar para istenirmi " demeye getirebilirler ama unutma ki senin sistemin olmadan o makina verimsiz çalışacak.
    " yap sonra parasını verelim " numarasını yeme kapora iste, eğer bu projede ciddilerse sana bu parayı ödeyeceklerdir ne derece ciddi oldukları burada belli olur.
    İşi yapmaya çok hevesli görünme işlerinin olduğunu ve çok büyük bir projen olduğunu söyle ( atış serbest ) dediğin gibi kurtlar sofrası artık işi bilip yapabilmek yetmiyor Teknik adam olmak kadar ticari düşünmekte lazım.

    Saygılar.
    Melih




  • Doğru diyorsunuz kendi araştırma çalışmalarımızı finanse edebilmemiz lazım, bu yüzden ticari boyuta da bulaşmak lazım. Çok teşekkür ederim, kolay gelsin..
  • Mrb * abi, bi tanıdık büyük bi plastik fabrikasından rulo plastikleri kesen bi 2. el makina aldı .Makina tamamen mekanikti ve hurdasınıı bunlara 5000-6000 liraya mı ne sattılar. Diyeceğim şu ki sanayi değeri olan makinalarda sende biliyorsun ki küçük paralar önemsenmiyor. Yapacağın işte ürün geliştirme gibi , sağlam bişeyler çıkaracağını biliyom abi. Bulunduğumuz şehirde bu işleri yapan otomasyoncular var. Fiyat için onlardan fikir alsan ii olur . isim için sana mail atayım. Bence bu iş için iyi fiyat çek .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sberkil -- 8 Nisan 2006; 20:50:19 >
  • pardon ya , nicini yanlış yazmışım .
  • kafam çok dalgın bugünlerde zaten. yanlış yazmışım , ne yazdığımı kontrolde etmediydim . canımız sağolsun
  • Yok kardeşim ya kızmadım ki yalnış anlama moralim bozuktu güldüm valla daha ne olsun
  • Yavv Sülo arkadaş sen öyle dedikten sonra bana * yemek düşer artık ben ne deyim? Yok düzeltme, onun yerine ben kendi nikimi nickfuck yapam öyle olsun

    Ya inan iş yerine 3 arkadaş kahkahadan kırıldık görlerimizden yaş geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 8 Nisan 2006; 20:50:37 >
  • Mesajlarınızda kullandığınız kelimlere dikkat edin !!
  • Sayın @ZİW®O,

    Yani sizin bu sansürleme girişiminize ne denir bilmiyorum. Bunca zamandır bu kadar katkımız olmuş foruma, neyin ağır gelip neyin gelmeyeceğini bizim takdirimize gönül rahatlığıyla bırakabilirdiniz, ancak kullanılan kelimelerden daha çirkin bir sansürleme ile çıkageldiniz. Bok dediğimiz şeyi insanoğlu içinde taşır, ayrıca arkadaş nickfury yerine nickfuck veya her ne yazmışsa, kelimelerin kazara yalnış yazılması ağır bir ahlaki galeyan yaratmayacaktır herhalde forum sakinlerinde yani ben öyle düşünüyorum. Yorgunluktan bunalmışken uyduruk birkaç espri yapıp güldük diye bu şekilde ortalığı hallaç pamuğuna çevirecekseniz ben bu forumda yokum o zaman. Lütfen yapılan düzenlemeleri geri alın yoksa protesto ederim ve bir daha uğramam buraya haberiniz ola. Bir elemanın ne önemi olur diye düşünmemelisiniz ve mantıklı hareket etmelisiniz, eğer bizi yukardan gözetleyen tanrılar şeklinde bir havada değilseniz.. Kendimi azarlanmış küçük veletler gibi hissettim, umarım hatanızı anlarsınız.




  • Burada neyin sansürlenip neyin sansürlenmeyeceğini siz değil yönetim belirler. İçinizde taşıdığınız şeyi burada rahatça yazabileceğinizi nereden çıkarttınız? O zaman cinsel organlarımız da vücudumuzun birer parçasıdır, onları da burada özgürce ifade edelim.

    Burası toplumun her kesiminden insanın girdiği bir forum, evinizdeki gibi özgür davranıp her aklınıza geleni ifade edemezsiniz. Mesajınızı eğer ben görmüş olsaydım editlemek ile uğraşmaz direkt silerdim. Konunun devam edebilmesi için ifadelerinize litfen dikkat ederek yazmaya devam ediniz.

    Forumdan gitmek ile tehdit ediyorsanız bizi hiç zaman kaybetmeyin. Bugünden tezi yok bir daha uğramayabilirsiniz.

    Teşekkür ederiz.


    EDIT: Mesajınızı tekrar eski haline getirdiğiniz için tarafımdan silinmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 8 Nisan 2006; 21:36:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vozer

    Forumdan gitmek ile tehdit ediyorsanız bizi hiç zaman kaybetmeyin. Bugünden tezi yok bir daha uğramayabilirsiniz.

    Teşekkür ederiz.



    hocam sen de bugunden tezi yok bu foruma uğramasan mümkün müdür? Yöneticilik sana olmamış!
  • bjv bence sen de tez elden git..
  • sebep?
  • sacma sapan koruma içgüdüsüyle bu cevabı verdiğin için gidebilirsin..
  • ewt saçmasapan bi içgüdü ve saçmasapan bi cvp dimi? bi yerden tanıdık gelmedi mi?

    aslında yöneticinin benzer tarzda bi içgüdüyle " tez git , bizi bağlamaz " demesinin saçmasapanlığna dikkat çekmek istedim! neyse sebeplerini konuşmak istemiyorum lütfen olayı, objektif ve empatik bi şekilde yaklaşarak düşününüz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.