Şimdi Ara

bu rexapini nasıl bırakıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • anti psikotik ilaç doktor bunu depresyon için yazdı araştırınca cok hatalı bir tanı gibi geldi cünkü bende anksiyete depresyon var bu ilaç bipolar kişilik psikotik tanılar için veriliyor


    dahası ben bu ilacı 6 aydır kullanıyorum durumumda hiçbir fark hissetmediğimi görüyorum.

    cipralex tamam anti depresan onu alıyorum ama bu ilacı nasıl bırakırım suan 2.5 mg dayım.


    daha önce rexapin bırakmış olan var mı burada? azaltarak mı yapmam gerekiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-406E52D83 -- 11 Ağustos 2019; 6:0:48 >



  • hocam ben 11 senedir ilaçlarlayım. beynim yandığı için ilaçları bırakmak kolay olmuyor. her seferinde acı cekiyorum. daha önce 7 senedir kullandığım çok ağır ilaçları bıraktırdı bana doktor. cymbalta solian gibi.ayrıntısına girmek istemiyorum gerek yok insanları germeye kendime gelemedim hala hayatımın şirazesi kaydı. uyku getiren rexapin ama 2.5 mg uyku da getirmiyor. ama beynim paws yasadıgı icin yani diskontinasyon sonrası bir sürec özellikle 10 küsür yıl ilac kullanınca beynin hasar almaması kacınılmaz. bu ilacların uzun dönem kullanım sonucları bilinmiyor. araştırma yok. nerotransmitterlar diger bağlantılar kendini ilaca göre ayarlıyor tolerans noktası geçilince. homostatis denilen döngü tamamlanınca o ilaç olmadan yasamak için beynin alısması için cok uzun bir dönem ilaçsız yaşaman lazım. ben bunu göze almıştım ama son yaşadıgım neredeyse intihar düşünceleriyle geçen buhranlı dönemler sonrası ilaca geri döndüm. ama eski haline dönemiyorsun. ilacı tekrar başlasan yine olmuyor cünkü cog agır yoksunluklar yasadım kırılan dal eski haline gelmiyor. kusura bakma icimi döktüm sen yazınca baska yer yok bunları yazacagım. ışık duyarlılıgı ses duyarlılıgından tut muhakeme motor beceriler yersiz anksiyeteler mood varyasyonları gibi şeyler de çıktı bende.

    suanki sıkıntım bu rexapinin hiçbir etkisini görmemem. inşallah bırakırım.
  • bana da bu 2'liyi vermişti 2-3 sene önce doktor. Bir anda bırakmıştım ben iyileşmeden, tabi birden bırakınca manyağa dönmüştüm 1 ay falan :d Hayvan gibi uyku getiriyordu birde hangisi bilmiyorum ama şu rexapin heralde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 11 Ağustos 2019; 6:6:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asus gl702

    bana da bu 2'liyi vermişti 2-3 sene önce doktor. Bir anda bırakmıştım ben iyileşmeden, tabi birden bırakınca manyağa dönmüştüm 1 ay falan :d Hayvan gibi uyku getiriyordu birde hangisi bilmiyorum ama şu rexapin heralde.
    hocam ben 11 senedir ilaçlarlayım. beynim yandığı için ilaçları bırakmak kolay olmuyor. her seferinde acı cekiyorum. daha önce 7 senedir kullandığım çok ağır ilaçları bıraktırdı bana doktor. cymbalta solian gibi.ayrıntısına girmek istemiyorum gerek yok insanları germeye kendime gelemedim hala hayatımın şirazesi kaydı. uyku getiren rexapin ama 2.5 mg uyku da getirmiyor. ama beynim paws yasadıgı icin yani diskontinasyon sonrası bir sürec özellikle 10 küsür yıl ilac kullanınca beynin hasar almaması kacınılmaz. bu ilacların uzun dönem kullanım sonucları bilinmiyor. araştırma yok. nerotransmitterlar diger bağlantılar kendini ilaca göre ayarlıyor tolerans noktası geçilince. homostatis denilen döngü tamamlanınca o ilaç olmadan yasamak için beynin alısması için cok uzun bir dönem ilaçsız yaşaman lazım. ben bunu göze almıştım ama son yaşadıgım neredeyse intihar düşünceleriyle geçen buhranlı dönemler sonrası ilaca geri döndüm. ama eski haline dönemiyorsun. ilacı tekrar başlasan yine olmuyor cünkü cog agır yoksunluklar yasadım kırılan dal eski haline gelmiyor. kusura bakma icimi döktüm sen yazınca baska yer yok bunları yazacagım. ışık duyarlılıgı ses duyarlılıgından tut muhakeme motor beceriler yersiz anksiyeteler mood varyasyonları gibi şeyler de çıktı bende.

    suanki sıkıntım bu rexapinin hiçbir etkisini görmemem. inşallah bırakırım.




  • Dostum, Allah sifamizi versin oncelikle. Bence hekiminden memnun degilsen biraz şartları zorlayip baska bir hekimle yola devam etmeyi deneyebilirsin. Emin ol her ilac birakilir. 3 yildir kullandigim Lustral 100 mg'i biraktim, 1 yildir kullandigim Desyrel 100 mg'i biraktim.. Iyi bir hekim kontrolündeysen oluyor. Sana tavsiyem daha donanimli bir hekimle yola devam edip psikoterapi'de alman. Bende yakin zamanda terapi almayı düşünüyorum tüm şartları zorlayarak. Bu arada EMDR tedavisinide araştırmanı öneririm. Bir göz at.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum ilaçlarını aniden bırakma. Doktorundan tekrar randevu al. Açıkça konuş de ki benim içim rahat değil, bu ilacı neden yazdığınızı açıklar mısınız de. Eğer dedikleri mantıklı gelmezse ben bu ilacı bırakmak istiyorum de. Doktorlar hasta neyden şikayetçiyse o konuda yardımcı olmak zorundalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam depresyon ve anksiyete tedavisinde anti psikotik kullanilır. anti psikotikler sadece psikoz hastalarinda kullanilmaz. uykuyu düzene sokmak, hastalığın alevini bastırmak , ve diger ilacin etkisini arttirmak icin kullanilabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rodimus01 kullanıcısına yanıt
    12 senedir ilaç kullanıyorum. yıllardır benzodiazepin kullananlar var çok güçlü narkotik ilaçlar bunlar bağımlılık yapıyor. lustral gibi bir ilaç kullansaydım ben de bırakmakta problem yaşamazdım. (2010 2018 2 kere bıraktım)ama cymbalta bıraktıgımdan beri hala kendime gelemedim. tolerans noktası geçilince ağır bir snri alıyorsan veya dedigim gibi benzo ilaçlara bulaştıysan insanlar neler yaşıyor sen de facebook gruplarında şahit olup konuşsan bilirsin. terapi alıyorum bu arada ancak yol alamadıgım için bırakmak üzereyim. çünkü yaşadığım çoğu şey cevapsız kalıyor ve cogu withdrawal effect. suan zyprexa kullanıyorum 2.5 mg ve %10 düşürmeyi denedim 2 gündür çok kötüyüm. belki de 12 senedir kendimi zehirledigim için kötüyüm. ama artık aynı hissedemiyorum. hiçbir şeyden keyif almıyorum düzelmeyi bekliyorum. cipralexe de yeni başlattılar bu kadar ağır yoksunluklardan sonra almak iyi bir fikir mi bilmiyorum.

    o dedigin dogru başka bir doktora daha gidecegim. su aglamalarım bir türlü bitmedi. sagolasın destegin için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-406E52D83 -- 12 Ağustos 2019; 6:23:58 >




  • aniden bıraktıgım 2 ilaç oldu 7 senedir aldıgım ilaçlar hastaneye kaldırıldım 6 kere de acile gitmek durumunda kaldım. akinezi yaşadım. bunları yaşatan hastalıgın geri gelmesi degil yoksunluk. ülkenin durumu içler acısı. hiçbir şey yapmadıkları gibi benzodiazepin ilacı dayayıp dışarda sigara içiyor doktorlar. psikiyatrlar cidden kalifiye değil. benim kendime has şikayetlerim var disosyatifim anksiyetem oluyor onun icin cipralex alıyorum ama zyprexa fayda gösterse bile uzun vadede şeker tansiyon kolestrol gibi problemleri yaratıyor cok agır bir anti psikotik bunu doktorun kendisi de söyledi. ben böyle bir ilacı kullanmaya gönüllü değilim. ama artık yabancıları tabiriyle "hooked" on the drug yani.

    doktorların ilaç bıraktırma ve withdrawal süreçleriyle ilgili bilgileri maalesef yok. doktor doktor gezdim ben. effexor kullanmış birisine bile çekilme yapmaz diyebiliyorlar. gerçekten çok acınası bir durum cünkü bu snri lar cymbalta gibi ilaçları bırakınca beyin kimyası bozulabiliyor.
    devlet hastanelerinde doktora gittigimde kimse ilaç değiştirmeye yanaşmıyor cünkü arada başka bir doktor var ve devam etmekte olan bir ilaç süreci var.

    sagolasın cevabın için




  • Sen onu birak bana basla ben herseyi unuttururum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben doktora uykusuzluk şikayetiyle gittim. Çok stresli bir dönemden geçiyordum ve her gece yatağa giriş saatim farklıydı.
    Uykusuzluk için Rexapin 1.25 mg + anksiyete için citoles 10 mg verdi. Yan etkilerini okuma dedi.
    İlacı bir süre kullandım stres faktörü kalkınca da bırakmak istediğimi söyledim ama beni dinlemedi devam et hatta doz arttır dedi.
    Ben de bu yüzden kendim bıraktım. Citolesi bir haftada yarıya düşürüp rexapini azaltmadan.

    2-3 aydır uyuyamıyorum. Diğer psikiyatrların dedikleri de birbirleriyle tutmuyor. Birtanesi sen hastasın, uyuyamayacaksın diyip başka bir
    antidepresan + xanax verdi. Ben de antidepresan istemediğimi söyledim ama dinlemedi..

    Başka bir psikiyatr da gayet sağlıklı olduğumu antidepresana ihtiyacım olmadığını söyledi.

    Ancak rexapin yani olanzapine'in yoksunluk sendromu olmayacağını dozun az olduğunu söylüyor.
    Ancak yurtdışı sitelerde olanzapini bırakamayan bir sürü insan var. Olanzapin sonrası uykusuzluk sorunu yaşayan bir sürü insan var.
    İnsanlar bu ilacı bırakabilmek için birbirlerine destek veriyorlar internette..
    Ve bu insanların da doktorların yoksunluk sendromu olduğunu inkar ettiklerini söylediğini çok kez gördüm.
    Bir sürü insan bu ilacı bıraktıktan sonra çok şiddetli uykusuzluk çekiyor, doktorlar neden bunu görmüyor ?

    Ne yapacağım bilmiyorum, ben bu ilacın beyin dengelerimi bozduğunu düşünüyorum daha ne kadar böyle sürecek bilmiyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulçocuğu -- 25 Mart 2020; 16:49:21 >




  • Cok gecmis olsun arkadaslar bu konulari okuyunca cok uzuluyorum ya.

    2 yil kadar bende clpralex 10mg kullanip birakmistim cok zorlu blr sürec. Sans eserlde olsa o donemde bazi romanlari okudum ve bana cok faydasi olmustu bu donemde. Tavsiyem kitap okumaniz arkadaslar. Kitap onerisi isteyen pm atabilir. Ayrica spor oneriliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulçocuğu İ kullanıcısına yanıt
    benim yaşadıklarıma yakın bir durumu tecrübe etmişsin hocam, xanax falan kullanmasaydın gerçekten çok tehlikeli ilaçlar. 3 farklı doktor 3 farklı tanı düşünebiliyor musunuz. ellerinde delil, ölçüm ve yeterli tanı ölçütü yok, dahası criminal bir şekilde insanların yaşadıklarını reddedip üste çıkıyorlar. kusura bakmayın, benim hayatım birçok aspect olarak kaydı bu ilaçlar yüzünden, artık acımıyorum. İnşallah polis alır götürür kapılarına da kilit vurur bu insanların. kimseden korkum yok, olan oldu zaten. bundan sonra inşallah düzeliriz
  • E peki ne yapacağız ? Evet doktorların hepsi her şeyi sizin psikolojinize atıp geri çekiliyorlar. Düşünce ve hislerinize saygı göstermiyorlar, anlamayı denemiyorlar...

    Ama bir yolu olmalı.. Beklemekse ne kadar bekleyeceğimizi bilelim. 3 ay sonunda günde max 4 5 saat uyuyorum daha fazla değil... bu 4 5 saat deliksiz de değil arada uyanıyorum..

    Bu rexapin denilen şeyi ya da olanzapini bırakan insanlar bir el atın şu konuya... Bu arada doktorlar dozum az olduğu için sürekli withdrawal olmayacağını söylüyor. Onlara göre 1.25 mg bir şey değilmiş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulçocuğu İ kullanıcısına yanıt

    Acilen bana ulaşmani rica ederim hocam. Aynı hayattayız. Bilinmezlikler(kendi durumumuza göre) insanı kendiliksiz deli yapar. Ben kendiliğimden çıkmak istemiyorum. Lütfen ulasın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibi, sen de ulaşır mısın. Lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.