Şimdi Ara

Bu saatten sonra ps4 almak mantıklı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam yanlış yoruma cevap yazmışsınız. Size saçma diyen arkadaş başkası. Saygılar sunuyorum.
  • Eğer exclusive oyunları denemediyseniz verilebilir çünkü piyasası yakın zamanda düşer gibi gelmiyor bana. PS5 stokları hazır hale gelene kadar bu fiyatlar devam eder benim tahminimce. Açıkçası zamanında Persona 5 için alıp oynayamadan satmıştım. Hala içimde yaradır.  


    Şayet exclusive oynamayacaksanız yapacağınız hareketin ne kadar saçma olduğunu belirteyim. ₺1000 daha verip Series S alırsınız, yanına da Gamepass çektiğiniz takdirde sizi çok uzun süre götürür.

  • Eylül ya da Haziran 2019 gibi almıştım. Days gone hariç çoğu exc i oynadım Last of Us 2 ve Ghost of Tsushima yı da kiralayıp oynadım eğer oyunları ilgini çekiyorsa alınır ama bu oyunlar aynı zamanda Ps5 te de var. Bütçeyi arttırabilirsen dijital Ps5 alabilirsin veya ben exc lere çok ilgili değilim diyorsan Xbox Series S ve Gamepass müthiş bir ikili, karar senin. Şunu göz önünde bulundur ps4 te arkadaşta yukarıda aatmış çok sağlam exclusiveler var oynayıp satadabilirsin.

  • Bir yanlislik olmus kusura bakmayin hocam özür dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alınır tabi daha geçen gün kuzenim 3 oyun, 2 dualshocklu proyu 3 bin TL'ye sattı.


    PS 4 öyle hemen eskiyecek bir konsol değil. Mesela şu an en yeni Iphone 12 ise ps4 te 11


    ve konsolların 7-8 yıl bir ortalama çıkış aralığını düşünürsek;


    üzerine PS 5 için böyle çok baba bir oyun çıkmadığını ve 2021'inde oyun konusunda kısır geçeceğini de kesin bir şekilde belirtirsek (zira açıklanan bir oyun yok)


    ps4 ile ps5 arasındaki 3 marjinal fark


    1) görüntü kalitesi


    2) dualshock kullanım hassasiyeti (şu tetik tuşları olayı)


    3) ara bellek ve yükleme hızı (örneğin rdr2 de ps4 oyun download 45 sn sürerken ps5 te 10 sn)


    kuzen 3 bin'e ps 4 ü sattı, üzerine 3 bin koydu ps 5 dijital aldı ps 5 ona 3 bin tl'ye geldi.


    ben yapmama kararı aldım zira şu dönemde beni çok etkilemeyen 3 marjinal farka 1'er tl den 3 bin tl vermek mantıklı değil


    benim gibi düşünen bir çok kişi var eminim.


    Şu dönemde ps4 ilanlarının %40-50 sini bence ps5'e geçmek isteyenlerin ilanları. temizlerinden alabilirsin.


    oyun yelpazesinin genişlemesi, 5 çıkanın, 4 e / 4 proya gelmemesi durumu gelene kadar ki bu da en az 2 - 2,5 yılı alır


    ps4 ile devam edilebilinir.


    evet kuzen aldıktan sonra ilk işi hesabı 5 e taşımak oldu, oyunlar, save ler falan derken 12 saatlik bir veri taşıdı sonrasında cumadan bir kapandık, pazar gece 3 e kadar, başındaydık.


    hızlı alet, görüntü kalitesi dehşet, tekik olayı çok iyi


    ama 6 bin tl verecek, yada elindeki 4 ü satıp üzerine 3-3.5 bin tel verilip te alınacak kadar değil. o yüzden bunun aksini düşünüp, 5 için, 4 ünü satanlardan al geç kaçırma





  • ps4 alınabilir. 2000e düşürülürse daha iyi olur. oynamadığın oyun yeni oyundur. ps4 oyunları gayet kaliteli hepsi ödüllü oyunlar. oynayıp ileride satabilirsin. değerinin düşeceğini sanmıyorum. ben sıfır olarak rdr2 oyunu içinde 2000liraya almıştım. türkiyede hiç bir şeyin değeri düşmüyor. al kullan sat.

  • Bence alınabilir, oyunlar artık hepsine uyumlu hale getirecek seviyede yapmaya çalışıyorlar

  • Tetris bile alırım.
  • Alınır hocam,heleki ps5in fiyatı düşünüldüğünde..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantıklı 7.51 sürümüne kadar kırıldı

  • Açıkçası bunu bende ciddi olarak düşünüyorum. Ben daha önce hiç konsol kullanmış birisi değilim. Hep pc'de takılmış birisiyim fakat son 2-3 sene içerisinde pc fiyatlarından dolayı playstationa geçmeyi düşünüyorum ama benim bir de sağlam tv ihtiyacım olduğu için ps4+ orta kalite tv veya monitör mü yoksa ps5+sağlam tv için 1 sene para biriktirmek mi arada kaldım. Sanırım 1 sene bekleyip ps 5 e gideceğim zaten stokta da yokmuş. 2.el mallara pek güvenemiyorum.

  • ps5 alman daha mantıklı ama ps5 farkını görebilmek için 4k tv veya şimdilik onun için durumun yoksa 120 hz 2 k monitörde işini görebilir.Eğer exclusive oyunlarda gözün yoksa series x veya s de düşünebilirsin gamepass seni biraz rahatlatacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Konunun bu kadar ilgi çekeceğini hiç düşünmemiştim. Ben daha önce hiç konsol sahibi olmadım. Aklımda ise xbox series s vardı düne kadar. Ps özel oyunlarını da biliyordum ve takip ediyordum fakat herkes fiyatları çok pahalı diyince geri durmuştum. Series s şu adımda daha mantıklı bir konsol bunu biliyorum fakat halihazırda güçlü sayılabilecek bir laptobum ve güzel bir steam koleksiyonum var. Bu nedenle hem konsola çok para vermiyim, hemde ps özel oyunlarını oynarım gibi bir düşünce oluştu ben de. Tek endişem bu eski konsolun 2200 tl gibi bir ücreti hakedip haketmediği idi. Yarın bi gün fiyatlar yerine oturmaya başlarsa kötü olur ki şuan sıfır ps4 fiyatları bence çok uçuk rakamlar. O yüzden bilemiyorum açıkçası.
  • PS3 bile alınır ama PS4 alınmaz biraz biriktir PS5 al çünkü PS4 oyunlarını da oynatıyor 2 tane konsol almış gibi oluyorsun. Ama PS4 kırılıyorsa başka tabi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ronades

    Yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Konunun bu kadar ilgi çekeceğini hiç düşünmemiştim. Ben daha önce hiç konsol sahibi olmadım. Aklımda ise xbox series s vardı düne kadar. Ps özel oyunlarını da biliyordum ve takip ediyordum fakat herkes fiyatları çok pahalı diyince geri durmuştum. Series s şu adımda daha mantıklı bir konsol bunu biliyorum fakat halihazırda güçlü sayılabilecek bir laptobum ve güzel bir steam koleksiyonum var. Bu nedenle hem konsola çok para vermiyim, hemde ps özel oyunlarını oynarım gibi bir düşünce oluştu ben de. Tek endişem bu eski konsolun 2200 tl gibi bir ücreti hakedip haketmediği idi. Yarın bi gün fiyatlar yerine oturmaya başlarsa kötü olur ki şuan sıfır ps4 fiyatları bence çok uçuk rakamlar. O yüzden bilemiyorum açıkçası.

    Hocam selamlar bende size benzer bir durumdaydım. Güzel bir kütüphanem ve pc ye sahiptim. Mining olayları çıkınca ekran kartını sattım o parayla 32" 2k monitor xbox series s ve 3 yıllık gamepass aldım.


    1995 yılından beri evimde pc var var olmaya da devam ediyor. Yaş ilerledi arada forza da araba süreyim iki futbol oynarım birde destiny falan oynarım diye bu yola girdim. Kola alışma sürecim devam ediyor özellikle fps oyunlarda ama genel olarak çok memnunum. Gamepass gibi bir nimet varken ps e girmenin hiç manası yok alacaksanız series s ile dalış yapın derim ben. Yok origin açılmadı yok windows update şu bu dertleri yok açıp oynayıp kapatıyorsunuz ve gerçekten hızlı. Ben şuan sadece laptop kullanıyorum sizin gibi günde 1 saat falan oynayıp kafamı dağıtıp kapatıyorum. PS konusunda avantajı olan bir konsol değil gamepass gibi bir hizmet yok + olarak onlline oyun oynamak için psn plus tarzı birşey satın alıp aylık para ödüyorsunuz oyunları almakla bitmiyor. Gamepass ın içinde bu hizmetler ve ücretsiz 100 lerce oyun var aynı zamanda içinde ea pass te var.


    Şuan Anthem, forza 4, nba 2k21, fifa 2020 yüklü oldukça da keyif alıyorum aylık 16,25 gamepass masrafı hariç maliyeti olan bir durum yok mutluyum huzurluyum. :) (starwars,bf serisi, nfs serisi vb ea gamepass ile geliyor zaten)


    Kola da alışttım mı daha pc ile uğraşmam diye düşünüyorum.





  • ben senin ikilemeni çok yaşadım.


    sana şunu söyleyeyim pc de oyun oynama keyfini vermiyor PS. Şu and PS 4'üm var ama inan bana fps ve rpg oynamıyorum.


    fifa, f1 gibi oyunlarla vakit geçiriyorum.


    Çünkü klavye mause kombanisyonunun hızına alışmış birisi olarak, dualshock ile oynamak zevk vermiyor bana. gittim, sony'nin tavsiye ettiği klavye mouse'u aldım ama aynı tadı vermedi. (hori tactival assault commander pro tac pro v2)


    şu and ps5 dijital versiyon tek joypad ile 6 bin TL Ortalama bir tv 5500 - 6000 arası yani 12 bin TL


    eğer bu parayı gözden çıkarmaya hazırsan ve ekonomik durumunda varsa, klavye + mouse + monitör + kasa total 12 bin TL'ye yada daha ucuzu iyi bir config olabiliyorsa hiç düşünme al bir PC


    yada monster / nirvana gibi bir bilgisayar + güzel bir monitör al


    inan bana evli olmasam oyun başında çokça vakit geçirme şansım olduğu için ps 4 -5 yüzüne bakmaz alır bir pc geçerdim ama evde sadece eşimin olmadığı saatlerde (max 4-5 saat) can sıkıntısını gidermek için aradığım bir şey olduğu için, ee evde de tv olmazsa olmaz bir şey olmasından ötürü ps 4 aldım.


    mesela diablo hastasıyım, ps de diablo oynamak sanki sonic oynuyormuş gibi gelio zevkli değil.


    call of duty oynamak sanki ipte cambaz oynatma oyunu gibi eskiden kasetli ateride circus vardı ya aynı onun gibi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ronades

    Yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Konunun bu kadar ilgi çekeceğini hiç düşünmemiştim. Ben daha önce hiç konsol sahibi olmadım. Aklımda ise xbox series s vardı düne kadar. Ps özel oyunlarını da biliyordum ve takip ediyordum fakat herkes fiyatları çok pahalı diyince geri durmuştum. Series s şu adımda daha mantıklı bir konsol bunu biliyorum fakat halihazırda güçlü sayılabilecek bir laptobum ve güzel bir steam koleksiyonum var. Bu nedenle hem konsola çok para vermiyim, hemde ps özel oyunlarını oynarım gibi bir düşünce oluştu ben de. Tek endişem bu eski konsolun 2200 tl gibi bir ücreti hakedip haketmediği idi. Yarın bi gün fiyatlar yerine oturmaya başlarsa kötü olur ki şuan sıfır ps4 fiyatları bence çok uçuk rakamlar. O yüzden bilemiyorum açıkçası.

    Yakın zamanda ps özel oyunları için series s i satarak(çok memnundum) ps4 slim aldım. Hiç ps kullanmamıştım. The last of us remestad ve uncharted 1-2 yi bitirdim. Sonrasında stok yakalayıp ps5 e geçtim. Aldığım fiyata ps 4 ü 2 gün içerisinde sattım. Eğer güçlü bir notebook var ise series s almanızı tavsiye etmen. Ps tarafında çok fazla oynayabileceğiniz oyun var. Şuan bütçe yoksa ps4 alın. Güncelleme almayan ve almayacak ps4 oyunlarını oynayana kadar eliniz bollaşırsa stok sorunu da çözülürse o zaman satıp ps5 e geçersiniz. Garantinin bitimine ne kadar kalmış? Garantisiz 1900 civarı aldım sattım ben. Garantili 2200 çokta fazla bir fiyat değil açıkçası. 12 ay ve fazla garanti varsa bence alınabilir bir fiyat.

    Series s bu arada fiyatına göre harika işler çıkartan bir cihaz. Örn bf 1 ps5 den daha iyi görünüyordu mesela sebebini anlayamadığım şekilde. Online oyun oynamak istiyorsanız o zaman tavsiye etmem ps4 ü. Bf 1 örneğin ben kesinlikle oynayamadım. Yine cod black ops denedim arada fps düşüşleri bariz hissediliyordu. Hikayeli özel oyunları oynarım diyorsanız alın kullanın..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgisayarın zaten varmış.Xbox almana zaten gerek yok. PS exclusiveleri için ise öneririm kesinlikle.Oyunları bitirdikten sonra benzer fiyata satarsın.Alınmaz diyenlere bakma ps5 falan önermişler.Şu an ps5 almak için sebep yok.Yeni gow last of us gelir o zaman alınır.İlk serilerin sıkıntı çıkarabileceğini düşününce de 1-2 senesi var da ps5 in her açıdan.

  • Online oyun falan oynamam arkadaşlar. Bu arada alacağım arkadaş yanında kutulu olarak god of war, days gone ve gta 5 i de veriyor. Bir de indirimlerde last of us aldığım zaman beni uzun süre idare eder gibime geliyor.
  • bir PS 4 kullanıcısı olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki PS exculusive oyunları o kadar çok cezbeden voav dedirten bir durum değil.


    sana şöyle söyleyeyim, evli olmasam, işten eve geldikten sonra tüm vaktimi odamda geçiren birisi olsam inan konsolun yüzüne bakmam.


    mesela ne seni cezbediyor? Uncharted mı? bende tüm serisi var ve inan bana Tomb Raider daha zevkli. zaten oyun biraz Tomb Raider'dan biraz resident evil'dan çatışma sahnelerini de sessizlik modu da hitman den esinlenmiş. Yani PC'im olsa ve Uncharted PC'de olsa bu 3 oyun varken Uncharted oynamam


    The Last of Us mı? tamam oyunun içindeki dinamikler çok farklı ama neticede açık dünya oyunu. dinamiği modern dünyada geçmesi. RDR2 konsept olarak farklı oyun western'de geçiyor ama oyunun türü aynı. Last of Us 2 'yide ,RDR 2'yi de oynayan birisi için, eğer 2 side PC'de olsa, bende PC olsa RDR 2 alır geçerdim.


    Spider Man mi? valla Batman da aynı şekilde. birisi ağ atıyor tırmanıyor, diğeri halat atıp tırmanıyor. oyun aslında aynı


    Horizon mu? açıkçası oyun içeriği, seneryosu o kadar kötü ki? başka bir muadili bile yok. CD almıştım, let go da 20 TL'ye zor sattım.



    ghost of Tsuushima'mı? Assassin's Creed var yine RDR 2 yerini tutar.


    Days Gone, Oyun o kadar bug dolu ki bence PS fanboy'u bile 'ama ps de days gone var exculusive hem PC de yok ' diye savunamaz.


    ha Gran Turismo evet oynamaya değer çünkü muadili yok, God of War evet muadili yok ama şunu da söyleyeyim bu 2 oyunun son seriside o kadar başarılı değildi. eski serilerini oynayan birisi olarak net bir şekilde söyleyebilirim.


    kısacası ps exculusive oyunları için ps5 alınmaz. en büyük sebebini ps sahibi birisi ve özel oyunları alıp oynayan birisi olarak söyleyebilirim. her oyunun muadili var.


    dahası hadi bu söylediğim tatmin etmedi, exculusive gameslerde PS 5'e özel bir oyun çıkarmadı.


    mesela Grand Turismo 2022'de çıkacak. God of War yine 2022 de çıkacak.


    yani aslında ben ps4 sahibi birisi olarak ve bu exculusive oyunları oynayan birisi olarak söylüyorum bunları yani aslında sony; ps5 çıkardı, god of war 5 te 1-2 aya çıkmış olsaydı üzerine sadece 5'e özel çıkmış olsaydı ve bu tarz yapımlar 10-20 tane olsaydı evet o zaman PS 5 te aklım kalırdı;


    ama yine üzerine vurgulayarak söylüyorum ps 4 sahibi birisi olarak exculusive oyun olayı öyle abartılacak bir şey değil


    konsolun mantığı şu;


    yer kaplamıyor, koy tv ünitesinin altına dursun.


    PC gibi yok işletim sistemine güncelleme geldi, yok güncelleme sonrasında şu oldu. yok tuşa bastım çalışmadı. yok çok tozdan bozuldu, yok çok ısındı oynayamıyorum gibi derdi yok.


    çok prof olmasa bile PC illaki masada oynanmak ister, yok masası, sandalyesi ile bir alana ihtiyacın olacak. PS de öyle bir durum yok. tv karşısındaki koltuğa otur, bas tuşa açılsın otur oyna kapat.


    eğer saatlerini oyun başında geçirmeyeceksen, böyle arada 2-3 saatlik bir oyun oynama vaktin varsa PS ideal ama günün büyük bir bölümünü oyunla geçireceksen, konsola gömeceğin parayı PC'ye gömmen daha iyi


    X box için ise ztn microsoft taban olduğu için konsola çıkan oyun PC'yede çıkıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 17 Mart 2021; 16:41:37 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.