Şimdi Ara

BU SİSTEME HANGİ LINUX GİDER?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • işlemci: p4 2.6 ghz
    ram: 768mb 400mhz

    gerisini yazmıyorum sistemde suan xp sp2 yüklü ama mesela chrome dan arka arkaya donanımhaber forumun 5-6 sayfasını sekme şeklinde acınca pc şişiyor. toparlaması 10 saniye falan sürüyor. yeni format atsam bile durum aynı..

    linux e gecmeye karar verdim fakat hangisini secmem gerekiyor hiç bir bilgim yok. görsellik falan önemli degil benim icin basit olsun driver da sorun yaratmasın ve hızlı olsun istiyorum.
    birde hdd C ve D olarak iki kısımdan olusuyor. C ye kurunca D dekilere birsey olmaz dimi aynı windows taki gibi sanırım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 13 Şubat 2011; 1:06:43 >



  • 15 mb ram harcayan deli linux gibi dagitimlar bile var. bunlardan kursan bile chrome'da bilgisayarin yavaslama sorununu cozemezsin cunku bilgisayari isletim sistemi degil chrome'daki flash icerikler veya tarayicinin o sayfayi render etmesi yoruyor diyelim.
    ben ubuntu tavsiye ederim ama mucize bekleme.
    ayrica flashbloklayici kullanmiyorsan mutlakla adblock yukle.
  • dedigin gibi az cok farkındayım flash içerikleri yavaslatıyor böyle. flash engelleyen eklentilerden kurayım bi. sonucu yazarım
  • Flash içerikli sayfalar Windows'ta öyle yavaşlatıyorsa GNU/Linux'ta hayli hayli yavaşlatır. Çünkü GNU/Linux'ta tam bir ekran kartına yüklenme olmuyor. FlashBlock tarzı eklenti kullanmak zorundasın. Ben bile 1.5 GB RAM, GT-9500 512MB ekran kartı, Core Duo 1.86 makinada flashblock kullanıyorum.
  • LXDE masaüstü ortamı kullanan bir dağıtım seçebilirsin.
    Önerim: Linux Mint LXDE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolf_263

    Flash içerikli sayfalar Windows'ta öyle yavaşlatıyorsa GNU/Linux'ta hayli hayli yavaşlatır. Çünkü GNU/Linux'ta tam bir ekran kartına yüklenme olmuyor. FlashBlock tarzı eklenti kullanmak zorundasın. Ben bile 1.5 GB RAM, GT-9500 512MB ekran kartı, Core Duo 1.86 makinada flashblock kullanıyorum.



    waşş chrome için kurdum şuan iyi durum. bu sekilde devam edicez saolun arkadaslar..
  • Benim eski notebook senin pc'den de yavaş. Pardus 2011 kurdum. Gayet güzel çalışıyor. Tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagdas70

    Benim eski notebook senin pc'den de yavaş. Pardus 2011 kurdum. Gayet güzel çalışıyor. Tavsiye ederim.


    belirli bir süre bu flash engelleme eklentileriyle devam edeyim. artık bu da şişerse zamanla pardusa gecerim dedigin gibi. saol
  • Yavaş bilgisayarda pardus kullanmayın diyorum. KDE o kadar hızlı bir masaüstü ortamı değil. Linux Mint LXDE kullanmanız, sisteminizin rahat bir nefes almasını sağlar.
  • Ben kullanıyorum. Hiçbir sorun yok. Nede olsa hız kadar görsellikte önemli. Ayrıca haziran ayından itibaren Pardus 10'un üzerinde masaüstüyle birlikte kullanılabilecek. KDE istemeyen artık 4 ay dişini sıksın.
  • ne güzel vazgeçmiştim ama yine girdiniz aklıma. ilk önce pardus u denicem. yeteri kadar hızlı olmazsa Linux Mint LXDE denicem. C ye kurcam ilkkez win işletim sistemi dısında birsey kurucam D deki bilgiler silinmez degilmi?

    asagıdaki linkten indircem 2011 sürümü diyor

    http://www.pardus.org.tr/indir/
  • evet oradan indireceksin.

    Yalnız Pardusu daha hızlı istersen, masaüstünü değiştirmen lazım. Değiştirdiğinde de sorunsuz çalışması için haziranı beklemen lazım. Şu an sorunsuz olarak sadece KDE kullanabilirsin. Diğerlerinde zaman zaman sorunlarla karşılaşılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagdas70

    evet oradan indireceksin.

    Yalnız Pardusu daha hızlı istersen, masaüstünü değiştirmen lazım. Değiştirdiğinde de sorunsuz çalışması için haziranı beklemen lazım. Şu an sorunsuz olarak sadece KDE kullanabilirsin. Diğerlerinde zaman zaman sorunlarla karşılaşılıyor.



    bi bakalımda.. daha önce hiç pardus kullanmadım o yüzden bişey diyemicem. indirdim simdi ben. kurucam hemen sonucları yazarım.

    edit: pardus 2011 in kurulumuna baktım hersey cok basit ama disk bicimlendirme işlemi sakat gibi. bende C ve D var C yi komple silip oraya pardusu kurmam gerekiyor. asagidaki 3 secenekten hangisini secmem lazım?


    - Kullanılan Sistemi Küçült: Önceden var olan sistemi küçülterek yeni Pardus kurulumuna yer açar.

    - Boş Alanı Kullan: Sabit disk üzerindeki biçimlendirilmemiş alanı tespit ederek, Pardus kurulumunu o alan üzerine yapar.

    - Kendi Düzenini Yarat:Burada, yeni bölüm oluşturmak için 3 farklı seçenek mevcuttur. "Standart", "LVM" ve "RAID" seçenekleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 13 Şubat 2011; 18:58:01 >




  • Ben hâlâ pardus kurmamanız, Linux Mint LXDE kurmanızdan yanayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KGT_Beekoo -- 13 Şubat 2011; 19:27:27 >
  • tamam onu indiriyorum bu sefer kurayım bari umarım bi daha karar degistirmem. bu arada imla, noktalama kurallarına cok iyi uyuyorsun @KGT_Beekoo
  • 3. seçeneği seçmen lazım. "kendi düzenini yarat" . Bu sayede elle düzenleyebilirsin. Biraz karışık gözükür ama çok kullanışlıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taken21

    tamam onu indiriyorum bu sefer kurayım bari umarım bi daha karar degistirmem. bu arada imla, noktalama kurallarına cok iyi uyuyorsun @KGT_Beekoo


    Teşekkürler, alışkanlık olmuş artık
  • Pardus'e hızlı diyen gençlik, en son hangi Windows sürümünü kullandınız? Windows'ta öyle bir yavaşlıktan sonra Pardus'e geçince aşırı bir hız gördünüz galiba...
    Herneyse, LXDE ile KDE kullanan aynı makinedeki işletim sisteminde boşta dururken 500 MB'a kadar fark oluyor.
    Siz hâlâ neye dayanarak Pardus hızlı diyorsunuz anlamadım.
  • fanatizm
  • Vaaay taken21 hocam da gelmiş bizim fakirhaneye

    Gitmez o bilgisayara Pardus. Kur ubuntu'nu chromium'unu sonra adblock flash block. Kasmaması laızm.

    Kasarsa LXDE masaüstü kurarsın

    Git ve onun işini bitir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.