Şimdi Ara

bu sistemi kurmak amatör biri için imkansız mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • pcb basmak için genelde ütü yöntemi kullanılır ama o yöntem her ne kadar deneyim istesede pcb boyutu büyüdükçe ütüyle ısıyı eşit olarak dağıtmak pek mümkün olmuyor ve bazı yerde devre yolları ya fazla pürüzlü yada silik çıkması gibi durumlar oluyor bu sistemle pcb hat hat çizildiği için bu durumlar söz konusu değil








  • İmkansız değil ama tamamen bilgisi ve deneyimi olmayan birisi için çok zor. Malzeme edinilmesi, ayarlanması, yazılımı... Uzman olmak gerekiyor.

    Şanslı olanların bulunduğu şehirlerde PCB yapan tekil kişiler ve/veya küçük firmalar var. Son derece cazip fiyatlarla aldıkları gerber dosyalarını ya da proje dosyalarını son derece güzel şekilde basıp sana veriyorlar.

    Onunla uğraşmaktansa yaptırmak daha iyi bence.
  • ▲     



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrıldı01 -- 23 Ocak 2022; 14:58:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arduino CNC shield. yeni kartlarda arduino ya bile yok. yani harici bir kart olarak arduino karta gerek yok.
  • Yapılabilir internette bisürü bulabilirsin bu projelerden hatta alibabda filan hazır satıyorlardır.
  • Bu tür sistemleri kurmak maliyetli olabilir. Onun yerine A3 veya A4 boyutlarında uygun bir laminatör almak daha ucuz ve baskıda çok kaliteli ve hızlı olacaktır. Örneğin benim kullandığım laminatör OLYMPIA A235 modeli. A4 boyutunda bir plakete herhangi bir şey basabiliyorum. Lazer yazıcı ile kuşe kağıda çıktı alıp laminatöre veriyorum. Bir piksellik baskıyı bile hatasız şekilde basabiliyor. Ütü yerine ısıyı eşit şekilde dağıtıp eşit baskı uyguladığı için laminatör ile baskı devre konusunu bir araştırmanı tavsiye ederim.
  • osmanertomac O kullanıcısına yanıt
    laminasyon cihazıyla direk bakır plakete baskıyı nasıl aktarıyorsun ve büyük devrelerde sorunsuz aktarım oluyor mu plaket kalınlığına göre laminasyon makinesini modifiye etmek gerekiyor mu yoksa direk plaketi veriyormusun cihaza

    aliexpreste nasıl bulabilirim ? @kenbalx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 28 Eylül 2019; 2:13:49 >
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Cevabı geç yazabiliyorum kusura bakma. Öncelikle herhangi bir kuşe kağıda lazer yazıcı ile baskı devre tasarımını basıyorum daha sonra aynı ütü ile basar gibi kağıdı plaketin üzerine koyup cihaza veriyorum. Benim laminasyon makinesi A4 boyutunda olduğundan max. A4 kağıdı genişliğinde istediğim uzunlukta her türlü şekli sorunsuz basabiliyorum. Bu güne kadar sadece tek taraflı baskılar yaptım ve kullandığım plaketler standart bakır plaket. Standart bakır plaketler için herhangi bir modifikasyon yapmadım direk sorunsuz şekilde baskı yapılıyor.

    Epoksi plaketler veya kalınlık olarak daha farklı bir plaket e baskı yapılacaksa modifiye etmek gerekebilir.
  • osmanertomac O kullanıcısına yanıt
    yani laminasyona plakete vermeden önce ütü ile kuşe kağıdı plakete yapıştırıp sonra laminasyona veriyorsun ve standart bakır plaketler için herhangibir modifikasyona gerek olmuyor yanlış mı anladım ?
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Hayır olayın hiçbir yerinde ütü yok :)

    Laminasyon makinesi içerisindeki ısıtmalı makaralar sayesinde içerisinden geçen plakete hem her noktada aynı basıncı uyguluyor hemde her noktaya aynı sıcaklığı veriyor. Yani kuşe kağıdı plaket üzerine koyup direk makineye veriyorsun. Bir kaç defa laminatör den geçirdikten sonra sorunsuz basılmış oluyor.

    Zaten kuşe kağıdı plaketin üzerine koyup laminatörden bir kere geçirdiğinde kağıt plakete yapışıyor. Ben garanti olsun diye bu işlemi 5-6 sefer tekrarlıyorum. Bu güne kadar hiç sorun yaşamadım.

    Benim kullandığım model için söylüyorum standart bakır plaketler için herhangi bir modifikasyona gerek olmadan sorunsuz baskı yapılabiliyor.
  • osmanertomac O kullanıcısına yanıt
    anladım , peki kuşe kağıt üzerinden plakete hiç kayıpsız aktarım oluyor mu mesela ince yazılar veya yollar ya plakete bozuk geçiyor yada hiç geçmiyor yada yolların boyutları farklı geçebiliyor , fazla ısı verince hatlarda kalınlaşma olmuyor mu
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Isı eşit dağıtıldığı için sorunsuz ve firesiz baskı oluyor. Yollarda kalınlaşma olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

    İmkansız değil ama tamamen bilgisi ve deneyimi olmayan birisi için çok zor. Malzeme edinilmesi, ayarlanması, yazılımı... Uzman olmak gerekiyor.

    Şanslı olanların bulunduğu şehirlerde PCB yapan tekil kişiler ve/veya küçük firmalar var. Son derece cazip fiyatlarla aldıkları gerber dosyalarını ya da proje dosyalarını son derece güzel şekilde basıp sana veriyorlar.

    Onunla uğraşmaktansa yaptırmak daha iyi bence.
    bildiğiniz yer var mı? izmir'de 13x7cm lik tek yüzlü pcb için 350 tl prototip fiyatı çektiler. otururum ütü ile kendim yaparım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.