Şimdi Ara

Bu Toyota Hilux'un egzozundan sadece saf su çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu Toyota Hilux'un egzozundan sadece saf su çıkıyor
    Toyota, hidrojen yakıt hücreli Hilux prototipini tanıtarak bu konuda önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Karbonsuz mobiliteye ulaşmada çok yönlü stratejisiyle farklı güç üniteleri çözümlerini geliştirmeye devam eden Toyota, bu kapsamda dünyadaki farklı kullanıcıların ve bölgelerin ihtiyaçlarına göre tam hibrit, plug-in hibrit, tam elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli araçlar sunuyor.



    Karbon emisyonlarını mümkün olan en kısa zamanda düşürmeyi amaçlayacak yenilikçi çözümler üreten Toyota, bu amaçla Hilux’ın yakıt hücreli prototipini geliştirdi. Yeni bir çığır açmaya hazırlanan hidrojen yakıt hücreli Hilux, İngiltere Hükümeti finansmanıyla da desteklenen Toyota’nın öncülük ettiği, Ricardo, ETL, D2H ile Thatcham Research gibi mühendislik şirketlerinin olduğu konsorsiyum partnerleriyle birlikte Toyota İngiltere tesisinde gösterildi. Sıra dışı dayanıklılığı ve güvenilirliğiyle global bir Toyota ikonu olan Hilux, yakıt hücreli sıfır emisyonlu güç ünitesiyle bu niteliklerini de korumayı amaçlıyor.



    Hilux’ın güç ünitesi, yaklaşık 10 yıldır ticari olarak üretilen ve kendisini kanıtlamış olan Toyota Mirai’nin yakıt hücresini temel alıyor. Sıfır emisyonlu aracın sürüş sırasında egzozundan sadece saf su çıkıyor. Hidrojen üç yüksek basınçlı yakıt tankında depolanıyor. Böylece, prototip Hilux’a bataryalı tam elektrikli sistemlerin sağlayabildiğinden daha yüksek olacak şekilde 600 kilometreden fazla menzil sağlıyor. Yakıt hücresi tarafından üretilen elektrik ise hibrit bataryada depolanıyor ve batarya kabin alanını etkilememesi adına arka yükleme alanında konumlandırılıyor.



    Bu Toyota Hilux'un egzozundan sadece saf su çıkıyor
    2022 yılında başlanan projede ilk araç beş hafta önce tamamlandı ve ilk 10 Hilux’ın bu yılın sonuna kadar üretilmesi planlanıyor. Bu prototip araçlar, bir üretim modelinin yüksek standartlarını karşılayabilecek şekilde kapsamlı güvenlik, dinamik performans, fonksiyonellik ve sağlamlık testinden geçirilecek. Bu testlerle birlikte Toyota’nın içerisinde bulunduğu konsorsiyum yakıt hücreli araçların ve hidrojen sistemlerinin daha farklı alanlarda kullanılması için araştırmalarını sürdürecek.



    Ayrıca Bkz.Avrupa'da elektrikli otomobillerin satışlardaki payı ilk kez %20'yi geçti



    Projede kilit rol oynayan global stratejik mühendislik ve çevre danışmanlığı şirketi Ricardo ise, 2025’in ardından tanıtılacak potansiyel bir üretim modeline ilişkin karar öncesinde, önümüzdeki aylarda aracın kapsamlı testlerini gerçekleştirecek.









  • Elektrikli araçların sıkıntısı şu pillerin bir ömrü var ve piller ömrünü tamamladıktan sonra çöp oluyor . Bir 10-20 yıl sonra ne kadar çok atık pil çıkacağını tahmin etmek zor değil . Bu pillerin üretiminde kullanilan kaynakların miktarı ve bu kaynaklar çıkarılırken çevreye verdiği zararda ayrı bir konu . Ayrıca şarj etme süreleri hala çok uzun .

  • Bana göre gelecek burada. Elektrik güzel, kendin üretebilmen ayrı güzel ama herkes günde 20 40 km aralığında araç sürmüyor. Ticari araçlar her durumu değiştirecek kadar yer kaplıyor dünyada.

    Elinizde bir mal varsa o malı bir değil 5 kamyon taşımıştır, belki 50 kamyondur bilemezsin.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    Elektrikli araçların sıkıntısı şu pillerin bir ömrü var ve piller ömrünü tamamladıktan sonra çöp oluyor . Bir 10-20 yıl sonra ne kadar çok atık pil çıkacağını tahmin etmek zor değil . Bu pillerin üretiminde kullanilan kaynakların miktarı ve bu kaynaklar çıkarılırken çevreye verdiği zararda ayrı bir konu . Ayrıca şarj etme süreleri hala çok uzun .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hidrojen yakıtı kullanmak elektrikli araç kullanmaktan daha az zararlı çevreye bu nedenle zamanlar elektrikli araçlar tarih olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha -18 ile et ve tavuk veya süt ürünlerinin taşıma derdi çözülemedi son 25-30 yılda...


    Hidrojen'in gerek lojistiği gerek depolanması ve yaygınlaşması ... biz göremeyiz...


    torunlara şayet dünya yerinde kalırsa güle güle kullansınlar derim...

  • Elektrikli arabalar şişirilmiş balondan fazlası değil. Bu hidrojen niye bu kadar geride kaldı anlamıyorum. 10 değil 5 yıl sonra bataryaların ne olacağı belli değil. Atıyorum yüzde 1 şarjda arabayı park ettim 6 ay da binmedim pillerin komple ölme riski bile var. İstanbuldan antalyaya bile tek şarjda gidemiyorsun ne anladım bu işten.

    İşe gittin şarja tak eve geldin şarja tak bi yere gideceksin ucu ucuna gittin tek şarjda vardın diyelim ya acil işin çıkarsa nolacak? 1-2 saat şarjın dolmasını mı bekleyeceksin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli ve hibrit araçlara çok iyi bir alternatif olacak hidrojenli araçlar. Dünyada 2-3 tane marka var zaten hidrojenli araç üreten Toyota, Honda ve Hyundai. Bildiğim kadarıyla Honda'nın hidrojenli aracının üretimi durdu Hyundai ve Toyota ise hidrojenli araç üretimine devam ediyorlar. Ancak bu modelleri ülkemizde satılmıyor daha ülkemizde elektrikli araç için doğru dürüst altyapı ve şarj istasyonları yok iken hidrojenli araçların ülkemizde satılması çok zordur

  • hidrojen yakıtlı araçlardan bahsedildikçe aklıma hep hindenburg geliyor. sonra sanki saatli bomba ile dolaşıyormuş hissi geliyor vazgeçiyorum

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Yolcu ve mürettebatın yüzde 64 ü ilginç bir şekilde o kazadan sağ çıkmış ilk duyduğum da şaşırmıştım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugur.k U kullanıcısına yanıt
    2023 Mart adam yeni BMW iX (full elektrikli) almış İstanbul 'dan Antalya'ya 2 kişi giderken 200km'de bir şarj istasyonuna uğramışlar. 781km'lik yol 13 saat sürmüş. İstanbul'a döndüğünde aracı satış listesine koyup benzinli Mercedes'e geçmiş.

    Sarı sitede 2.el Tesla ilan sayısı son 3 ayda 100% arttı. Önceden 100-105 arası ilan vardı şimdi 200 üstü. En iyi, en uzun menzilli, otomobilin Apple'ı denilen Tesla'lara bu kadar çok 2. el ilan açılması biraz ilginç

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Toyota Mirai'de (normal binek otomobil) hidrojen 3 ayrı tank içinde depolanıyor, amacı herhangi bir kazada tankların maksimum dayanımı. O tanklar o kadar güçlü ki, normal herhangi bir kazada yakıt sızdırmaz, sadece örneğin bir tır aracı duvarla arasında sıkıştıracak şekilde çarptığında tanklar sızdırabilir, belki. Tankların dayanıklılık ve güvenliği en üst öncelik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugur.k U kullanıcısına yanıt

    şuan tesla şehir dışı 300 km de bir şarja takman lazım. şarj 30-40 dk gibi bişey. istasyon heryerde yok. anca bodruma alanyaya falan gidersin. alayım da sivasa yozgata rizeye memlekete gideyim yok yani.

  • infinite kullanıcısına yanıt
    Hidrojenin lojistik, depolama ve ekonomik işletmesi aslında kolay.

    Kaliforniyada bir hidrojen istasyonundan görüntü.

    Bu Toyota Hilux'un egzozundan sadece saf su çıkıyor

    Soldaki konteyner hidrojen üretiyor. Videoda gösteriyor, konteynere şebeke suyu ve şebeke elektriği geliyor, hidorjen olarak çıkıyor.

    Yani bu konteyner'ı koyduğunuz her yer hidrojen istasyonuna dönüşüyor.

    Adam Toyota Mirai ile gelip %10 depo ile hidrojen doldururken kronometre tutuyor, 100% dolu depo tam 4,5 dk sürüyor yani benzin deposu doldurur gibi kısa ve pratik.

    Otobanda gazı kökleyerek ve klima açmayayım kaygısı olmadan istediği gibi kullanıyor yine de 400-500km gidiyor araç.

    Geleceğin değil, bugünün teknolojisi bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    bizim topraklara gelmesi, yaygınlaşması çok çok sonra...


    Yeşil Hidrojenin Maliyeti, 2040’a Kadar Yüzde 64 Düşebilir - İklim Haber (iklimhaber.org)

    Demirdağ: Hidrojen maliyetleri düşecek (enerjigunlugu.net)

    Hidrojen üretimi ne kadar verimli? Yakın gelecekte nasıl gelişmeler olabilir? - Temiz Enerji


    ilettiğim gibi ... biz göremeyeceğiz... bizden sonrakiler gün görürlerse güle güle kullansınlar...





  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    E SONRA o su ne oluyor ?

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Su = enerjisini bırakıp yoğunlaşmış hidrojen.

    Hidrojenli aracın egzosunda ne çıkıyor? Su.

    Havanın %8,4'ü hidrojen. Hidrojen heryerde, doğal formunda bedava. Hidrojenin araçlarda kullanılabilmesi için havadan çekip 350 - 700 bar gibi basınçta depolama maliyeti var bir tek onun da birim maliyeti, örneğin 1 milyar hidrojenli araç olsa, toplam depolama maliyeti 1 milyara bölüneceği için litre başı maliyeti çok çok düşük olacaktır, fakat onu şimdiden (Amerika'da) litresi $15'ten satıyorlar. (Depolanmış) hidrojenin litresini bedavaya mal edip her yıl milyarlarca litre $15'ten satmak, olay bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.