Şimdi Ara

Bu üçlü Tesla’yı yerinden edebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Bu üçlü Tesla’yı yerinden edebilir


     

    CES 2016’da Aston Martin ve Letv’nin ortak çalışması ile oluşturulan Rapid S’in gelişmiş bilgi-eğlence sistemine sahip modelini görmüştük. Faraday Future ile daha da güçlenen ortaklık 2018 yılında tamamen elektrikli bir otomobilin ortaya çıkmasını sağlayacak. Aston Martin’in 4 kapılı modeli RapidS’in elektrikli hali olacağı belirtilen RapidE’nin, Tesla’ya iyi bir rakip olacağı ifade ediliyor.

     

    Faraday Future, CES 2016’da sergilediği 1000 beygirlik güce sahip elektrikli konsept otomobili FFZERO1 ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Firmanın, RapidE projesinde yer alması, hem yatırımcılar hem de Aston Martin sevdalıları için başarılı bir elektrikli otomobilin ortaya çıkacağı inancını pekiştirdi.

     

    Elon Musk’un Tesla ile elde ettiği başarı sonrası otomotiv devleri tam elektrikli otomobiller üretmeleri gerektiği konusunda, işin açıkçası, ciddi bir uyanış yaşadılar. BMW teknoloji harikası süper hibrit otomobili i8 ve tam elektrikli hatchback’i i3 ile bu alanda yeterli olgunlaşmanın yaşanması ile neler yapabileceğini gözler önüne serdi. Volkswagen Group, çatısı altında ki tüm markalar için elektrikli otomobil yatırımlarını artırırken, Nissan, lityum-iyon batarya üretimi için İngiltere’de fabrika yatırımlarını dile getirmişti. Mart ayında duyurulması beklenen ve 2017’de satışa sunulacağı tahmin edilen Tesla Model 3 ile elektrikli otomobillerin daha da yaygınlaşacağına inanılıyor.

     

    Kendi otomobilini üretme çabası içinde olan ülkemizin bu yükselişi görmezden gelmeyerek çabalarını elektrikli otomobil üretimi üzerinde yoğunlaştırmasının daha doğru olacağı söylenebilir. Üniversitelerde bu alanda araştırma yapılmasını teşvik edici uygulamalar artırılırsa ve yerli teknoloji şirketlerinin doğru teşvikler ile bu alana odaklanması sağlanırsa daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

     

     

     

     







  • bugüne kadar kaç defa iphone killer diye haberini duyduk birçok marka ve donanımın halbuki hiçbiri öldürmediği gibi hepsi daha da güçlendirdi rekabet ettikleri markayı...

  • aston martin isin icinde olmasa bi cacik olmaz derdim ama isin icinde aston martin var

  • Elmacılar Aston Martin'e de karşı demek

    Rekabet iyidir, Tesla başarılı bir marka olsa da üretim kapasitesi şu anda Dünya'ya açılmasına yetecek seviyelerin çok çok altında, biyerde haftada 1000 araç ürettiğini okumuştum, olur 52bin, hadi artırdıysa 60-70 bin olsun, daha katetmesi gereken çok yolu var seri üretim anlamında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lapatid

    aston martin isin icinde olmasa bi cacik olmaz derdim ama isin icinde aston martin var


    aston martin varmış mış..
    açta bir bak tesla tarihine elon ingiltere de astonmartin-lotus arge tesislerinde sabahlıyor ilk roadsterleri yetişsin diye.Lisansını bu firmadan alıyorlar roadsterin ve üretiminide burası yapıyor ilk.
    Model S in tasarımı da aston martine benzer tesadüf değil onu da lisansını verip aldılar beraber argesini yaptılar.
    Bu fabrika EV çıkartmayı kendi müşterilerinden görünce akıl edebildiler.
    bi tanesi de demiş aston martine karşı diye...
    beraber iş tuttuklarından onunda haberi yok belli ki...

  • Evet letv den bim in başarılarını örnek almasını bekliyoruz.

  • Tesla'yı kimse yerinden edemez..

  • Tesla gibi birinin yerinden edeceğine inanmıyorum
  • ben Tesla'yı herhangi bir firma yerinden edeceğini zannetmiyorum açıkcası..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: UML

    Elmacılar Aston Martin'e de karşı demek

    Rekabet iyidir, Tesla başarılı bir marka olsa da üretim kapasitesi şu anda Dünya'ya açılmasına yetecek seviyelerin çok çok altında, biyerde haftada 1000 araç ürettiğini okumuştum, olur 52bin, hadi artırdıysa 60-70 bin olsun, daha katetmesi gereken çok yolu var seri üretim anlamında.


    Teslanin en buyuk problemi pillerle, Panasonic ten aliyor diye biliyorum pillerini. Yaklasik bir arac pili 400kg, bizim elimizdeki tellerde ortalama 50grlik pil olsa, bir arabaya 8BIN TELEFON BATARYASI koyuyorlar, haftada 1000 arac, 8MILYON TELEFON pili demek, yilda yaklasik 400milyon TELEFON BATARYASI a denk geliyor bu da. Gecen swne Samsung 320milyon TELEFON satmis, yani onun bile %25 daha fazla pil ihtiyaciniz var.
    Sirf pil noktasinda sikistiklari icin, Tela SU anda dunyanin en buyuk pil fabrikasini yapiyor. Bu mega fabrika bittiginde dunyadaki kurulu pil uretim kapasitesi iki Katina cikacak diye okumustum. Iste o zaman yil icinde MILYON adetlerde arac uretme imkani olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teramit T kullanıcısına yanıt
    Ben elmacı derken seni kastetmiştim ilk mesajına bakarak, zira konuyla alakası yokken bi iPhone örneği verdin.

    Hadi bu örneği veren başkası olsa da benim mesajımı anlamasan, bütün mesajları okumadın diyecem, kendi yazdığın mesajı unutmuşsun demek.
  • Hiçbir markanın fanatiği değilim. Ama teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ve kapitalizm daha da acımasız oluyor. Öncü firmalardan Ericson Motorolla Nokia ? Hangisi şu an rekabet edecek düzeyde ? Demek istediğim bu markaların da yarın ne olacağını kestirmek mümkün değil. Aston Martin otomobil öncülerinden ama liderler listesinde değil. Tesle ise Kendi yarattığı pastada en büyük paya sahip. Nokia motorola ericson gibi. Sonu ne olur bilinmez ama bir gerçek var ki çok büyük yatırımlar ve çok büyük emek sarfedildiği. En bariz örnek ise petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş. :))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teramit

    bugüne kadar kaç defa iphone killer diye haberini duyduk birçok marka ve donanımın halbuki hiçbiri öldürmediği gibi hepsi daha da güçlendirdi rekabet ettikleri markayı...

    Düz mantık, şekil a.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.