Şimdi Ara

Bu ülkenin dindarı da ateisti de gerizekalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yemin ederim bıktım. şu internette düzgün bir tartışma okunmuyor. insanları anlamıyorum. amaç en doğruyu bulmak değil mi? insanlar neden takım tutar gibi inanç tutuyor? karşıt görüştekine saldırıyor? kendi görüşüne karşıt bir soru sorulduğunda ve cevap veremediğinde cevabı merak etmek yerine soruyla alay etmeye çalışıyor?

    şu başlığa bir bakar mısınız?
    https://eksisozluk.com/ateizmin-kendi-kendini-curuttugu-gercegi--5452278?a=popular

    adam gayet mantıklı bir entry'yle amerikalı bir filozofun söylemiş olduğu bir çelişkiden bahsetmiş.

    altına gelen yorumlara bakın.

    yav he he yazan mı dersin, balığın karnında yaşayan adamdan bahseden mi dersin, ha bir de yazı evrimi doğrular nitelikteyken bunu anlamayıp evrim teorisini çökertme ile ilgili espri yapan aptallar var.

    neden insanlar hala yaratıcı, her şeye gücü yeten tanrı ve din üçlüsünün aynı şey olduğunu sanıyor? neden dinden çıkan insan ateist oluyor? neden ateizm karşıtı görüşlere cevap olarak dinin mantıksızlığından bahsediliyor? yoksa deizm, agnostisizm, simülasyon teorisi gibi görüşler çöktü de bizim mi haberimiz yok?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powered by Plants -- 12 Eylül 2017; 23:48:58 >







  • Eşeğe altın semer vursalar, eşşek yine eşşektir. Eğtim ailede başlar. Hepsi de entellektüel diye geçinen üyeler gel gör ki karşı görüşe tahammül yok. Benim dediğim doğru mantığı. Ama bir yandan da bazı durumlarda haklı olabiliyor, mesela uzaklarda aramana gerek yok konu dışındaki başlığa bakman yeterli, adam maymundan geliyoruz diyor ciddi ciddi. Sen bu adamla düzgünce konuşabilir misin . Araştır dediğinde bilmiyorsun ki sen aptalsın diyen birine neden açıklamak için cevap harcayasın? alim olsan bile bazı kara cahil daha doğrusu yeni fikirlere kapalı - meselâ evren benim için yaratıldı diyen kesimle - ciddi ve saygılı bir tartışma yürütülür mü? Hiç sanmıyorum. Ha konuşmaya da gerek yok ama neden devam ediyor altta kalmış gibi görünmek istemiyor. En son sözü söylemek istiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 13 Eylül 2017; 0:43:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar bilgili olsak da olalım tartışmayı bilmiyoruz. İlk problem, bildiğimiz ve düşündüğümüz şeylerin %100 gerçek olarak sandığımızdan çıkıyor. Şuan ben ne biliyorsam, ne düşünüyorsam bunların %100 doğru olduğunu söylemiyorum. Fakat bildiğim bilgiler değersiz anlamına gelmez bu. Dini inançlarda dahildir buna. Dini inançlarımızın %100 doğru sanıyoruz. Çünkü çocukken korkutularak empoze edildik.
    Bildiğimizin ve düşündüğümüzün aksine bir şey ile karşılaştığımızda kendi bildiğimizi kabul ediyoruz. Halbuki yapmamız gereken karşı fikri araştırmaktır. Eğer gerçekten karşı fikir mantıklı ise kendi bildiğin düşünceleri eleyebilirsiniz.
    Diğer problem eleştirilmekten korkuyoruz. Fikirlerimizin yanlış çıkmasından korkuyoruz. Yediremiyoruz kendimize. Halbuki eleştiriyi fırsat olarak görüp düşüncelerimizi geliştirebiliriz.
    Başka problem daha, savunduğumuz şey hakkında derinlemesine bir bilgimiz yok. Adam bir şeyi savunuyor ama onun hakkında tek taraflı bir bilgisi var, neye inanırsa düşünceleri de ona göre şekil alıyor.
    Böyle yaparak doğru düzgün bir şey elde edemeyiz.




  • Çünkü herşeyi takım tutar gibi tutuyoruz, politikada da aynısı var hatta ben Iphone-Samsung kavgası edip küsen arkadaşlar gördüm

    Bunu inançlı inançsıza indirgemek gerçek sorunu görmemize engel olur
  • Doğrudur islamcilikta ana akım kitle bu
    Bu ülkenin dindarı da ateisti de gerizekalı
    Ama ateizm daha beter. Hadi bu arkadaşlar bilmiyorum diyip oturuyor.

    ama new age Biliyorum deyipte saçmalıyor. Bir ateist arkadaşımız burada gayet güzel anlatmış o işi


    Görüyorum konu açılmış. Dinsizler Ensest ilişkiyi nasıl olumsuzlarlar diye ciddi bi konu açılmış.
    Gelen yorumlar din olmasa ananı bacını mı ... seviye mükemmel...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA30E16B0 -- 13 Eylül 2017; 13:7:15 >




  • Sorun kitap okuma kültürü olmayan milletimizde maalesef.



    Ayrıca ekşisözlük benim nazarımda türk internetinin çöplüğüdür. Arasıra güzel yorumlara denk gelmek mümkün ama sırf birkaç değerli şey bulmak için koca çöplük karıştırılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumun zekâ seviyesi ile bir alâkası yok. Ekşisözlük'teki başlığı açan sidon nickli üye Taslaman ekolünden bir trolldür. Açtığı saçma başlıklara gerekli cevaplar verildiği halde kendi bildiğini okumaya devam eder. İnsanlar da bu tiplerden bıkmış bulunmaktadır artık. Dolayısıyla mantıksız kimselere mantıklı cevap verenlerin sayısı zamanla azalmıştır.
  • Ateistin cahili de hiç çekilmiyo arkadaş. Pötürgeli Mehmet Emmi'nin oğlu üniversiteye gidiyo, ateist olup çıkıyo. Sonra da ortaya böyle ucube ateist gençlik çıkıyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen herkes gerizekalı kimse senin seviyene yaklaşamıyor ülkede.
  • Ekşi sözlükte olduğu için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateizmin tepkisel bi duruş olduğunu ilahi guçu kabul etmediği gibi ilahi guce sahip bi dunyevi oluşumu da kabul etmediği anlaşılabilir.



    Hz. Rasule aleyhisselam atfedilmeyen ilahi bildirim hakkı marx'a da atfedilmemiş dersek çıkış noktasına göre ateizm, mesela kadına kıza tecavüz edilirken ilahın yerde ve gokte bi temsilcisi yokmuş der.





    Ateizmiilaha karşı bi şey zannetmek çok buyuk bi hatadır. Ateizm yerde ve gokte ilahın olmadığı zamanı bilerek hareket etmiş olmalıdır.



    Sorun bu bilişsel durumun bize de ait olup olmayacağı hakkında.



    Eski sovyetler almanlar sayesinde çin japonlar sayesinde kore Amerika sayesinde bi ilahın olmayacağına hukmetmişse bi turk de aynı sebebe dayanabilir mi?



    Mesele budur. Yoksa anne babam bana kaka dedi erkek kardeşim bana vurdu memet emminin ineği bizim sınarı(sınır demezler) geçti ben ateist olacak denmez.



    Almanların japonların ve amerikalıların ilgili savaşlarda ne yaptıklarına bi bakmak lazım.



    Abd yi tam bilmiyorum ancak alman japon karması sırf yakıp yıkmamış. Tecavuzler de var. Mufreze filminde vietnamda erkek çocuklarına yakınsak kareler vardır. Tropik fırtınada etek giyen vietnamlı ile durumun parodisi bile yapılmıştı.



    Bu açılardan ateizm biraz da şartlar gereği mevcut olmalı ve bu durum makul olmalıdır.



    Hiç bi mumminin bi ateiste tecavüz konusunda borcu olamaz.



    Bu açıdan reel ateizm anlaşıldığı olçude mummine tavır da bellidir.



    Bence ateisti ateist yapanın nefreti kendi uatunden uzaklaştırmak için diyni kullandığı da açıkça görülebilir. İşte bunu gorup bilenin cehaleti cehalet değildir. Ya da zır cahildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu nasıl iş arkadaş? Ben geçen gün, mantıksal olarak tamamen çelişkili bir cümleyi aktarıp, "şöyle şöyle söyleyen adama inanan insanların bunu anlayacak zeka kapasiteleri yoktur" dediğim için 4 gün ceza aldım. Bu adam milyonlara gerizekalı diyor hiç bişey olmuyor.

    Yüksek yerde tanıdıkları var heralde.

    Yanlış anlaşılmasın, birinin "gerizekalı" teşhisi beni rahatsız etmez. Herkes kendi zekası ölçüsünde başkalarının zekasını değerlendirsin, çokda tın.

    İlave: bakmayım dedim ama dayanamayıp ekşideki ilk mesaja baktım(başlığı açanın mesajı). Aktarım doğrumu bilmiyorum ama onu yazan bildiğin cahilmiş. Zeka sadece insanda vardır demiş, zekası düşük olan daha avantajlı demiş. Demiş de demiş. Bu adama "normal" cevap yazmak kendine hakaret etmek demektir bence. Hiç kimse bir tarafından element uyduran birini muhatap alıp, güzel güzel açıklamak zorunda değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 15 Eylül 2017; 14:26:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    Sorun kitap okuma kültürü olmayan milletimizde maalesef.



    Ayrıca ekşisözlük benim nazarımda türk internetinin çöplüğüdür. Arasıra güzel yorumlara denk gelmek mümkün ama sırf birkaç değerli şey bulmak için koca çöplük karıştırılmaz.

    Sosyal konularda öyle ama son derece işe yarar bilgi paylaşımları da mevcuttur. Konusuna göre. Boş yazılar da var dolu yazılar da. Sosyolojik, siyasî, dinî çıkarımlar konusunda bu site çöptür ama diğer konularda işe yarar şeyler mevcuttur. Çöplük demek biraz haksızlık olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelleyenlerin de %99 u gerizekalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: milkomeda

    Genelleyenlerin de %99 u gerizekalı.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Spesifik konularda güzel yazılar var ama herkesin bildiği konular, gündem bence çöp. Başlıkları bile okumaya değer görmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milkomeda kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    Spesifik konularda güzel yazılar var ama herkesin bildiği konular, gündem bence çöp. Başlıkları bile okumaya değer görmüyorum

    Aynen. Ben de aşağı yukarı bunu kastetmiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Türk milletinde akıl mı var Allah aşkına? En fazla 70 milyonda 1.000.000

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekşiyi ciddiye alan mı var ya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.