Şimdi Ara

Buck converter tasarımı hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar öncelikle belirtmek isterim ki henüz 3. sınıfa yeni geçmiş elektrik elektronik mühendisliği okuyan bir kardeşinizim . o yüzden bir şeyler açıklarken yardımcı olurken biraz daha açık ve sabırlı olursanız bana daha çok yardımınız dokunur.

    ben Giriş 24 V Çıkış 12V 2A olacak converter yapmak istiyorum . fakat elimdeki tek bilgi bu kadar . Araştırmalarım sonucu gerekli formülleri bulup bazı değerleri çıkarmaya başardım . Örneğin D=0.5 R=6 ohm gibi değerleri buldum fakat incelemelerim sonucu sürekli ripple kelimesi ile karşılaşıyorum . elimde herhangi bir ripple değeri yok bu ripple değerini neye göre belirliyorum ? genel olarak sorularım şu şekilde ;

    1- ripple değerleri neye göre belirleniyor?

    2- devrenin bütün elamanlarının değerini bulsam dahi devredeki diyotu, anahtarlama için transistörü veya mosfeti neye göre seçeceğim . örneğin İnternet de 1n4001 diyot kullanmışlar ama neden bunu kullandıklarını bilmem gerekiyor .

    3- devredeki frekans değerin 20 - ile 100 arasında almam gerektiği söyleniyor . neden 100 mhz ye kadar alıyorum ve tam olarak hangi değeri aldığım devre neyi fak ettiriyor. 50 mhz öneriyor herkes lakin neden olduğunu kimse yazısında açıklamamış .

    yani kısacası balığı değil balığı tutmayı öğrenmek istiyorum sabırla sorularımı cevaplandırabilecek abilerimi ablalarımı hocalarımı konunun altına bekliyorum







  • LM2575 veya LM2576 datasheetlerini indirin. Oldukca bilgilendirecek sizi. :) Bu companentlet tek chipte, icinde mosfet anahtarlama transistoru de var. Sadece disina bir kondansator ve bir bobin ekliyorsunuz. Application circuit mevcut zaten tum datasheetlerde. Kolay gelsin. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ripple bildiğim kadarıyla voltaj dönüştürme devrelerinde dönüştürülen voltajın (sizin için 12v) farklı yüklerde 12v'u ne kadar stabil sağlayabildiğidir.Misal 2A yük çeken bir devre bağladığınızda 11 v'a düşmesi kötü bir ripple performansı sergilerken 11.4 tam sınırda gezen bir ripple performansı gibi gibi.Çok iyi bir ripple performansı 2A yükte voltajın hiç düşmeden 12v kalmasıdır ki çok çok kaliteli ekipmanlar kullanmadan böyle bir performansa erişmek zor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.