Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.222
Cevap
60
Favori
330.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5-6 yıllık Buderus GB062 model kombi su eksiltiyor ve basınç düşüyordu. Bu sonhabar başlamıştı bu durum. İlk başlarda arıza uyarısına istinaden 2 haftada 1 bir su takviyesi yapıyorduk ancak sonra süre daha da kısaldı. Kombiden veya peteklerin açıktaki bağlantılarından herhangi bir su gelme durumu yoktu. Yıllık olarak kombi bakımlarını yetkili serviste yapılmıştı.

    Son bakım da 1 ay kadar önce yapılmıştı. Son kez deneme yaptığımızda basınç neredeyse sıfırken ama arızaya geçmeden ısıtma tesisat suyu sıcaklığını 60 dereceye çıkardığımızda basınç göstergesi hızlıca 2 bar'a geldi. Buna istinaden tekrar yetkili servisi çağırdık ve 1 ay önce hava takviyesi yapılan tankın havasının tekrar düştüğü görüldü. Bu sebeplerle genleşme tankı değiştirildi ve 2 haftadır herhangi bir sorun yaşamadık.

    Benzer durumu yaşayanlara fikir vermesi açısından durumu buraya da yazdım.
  • eyilmaz93 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun var. Özellikle sabahları arada bir bar düşmüş oluyor. 4c hatası veriyor. Su takviyesi yapıyorum otomatik düzeliyor. Ne yapayım?
  • International kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun hocam. 4C için Buderus sitesinde aşağıdaki linkte bulunan açıklama yapılmış.

    Bizde basınç 0'a geldiğinden sizinkinden farklı 2E hatası veriyordu. İlk başlarda arıza uyarısına istinaden 2 haftada 1 bir su takviyesi yapıyorduk ancak sonra süre daha da kısaldı. Son kez deneme yaptığımızda basınç neredeyse sıfırken ama arızaya geçmeden ısıtma tesisat suyu sıcaklığını 60 dereceye çıkardığımızda basınç göstergesi hızlıca 2 bar'a geldi. Siz de bu tarz denemeler yapabilirsiniz sonrasında yetkili servisten bilgi almanız daha faydalı olacaktır.


    https://www.buderus.com/tr/tr/hizmetler/ariza-kodlari-ve-coezuemleri/4c-ariza-kodu/#:~:text=Buderus%20ar%C4%B1za%20kodlar%C4%B1%20aras%C4%B1nda%20s%C4%B1kl%C4%B1kla,%C4%B1s%C4%B1nmaya%20yol%20a%C3%A7t%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20anlam%C4%B1na%20gelmektedir.




  • merhabalar. gb062 kombimin devir daim motorunun sesi çok rahatsız edici boyutlara ulaştı. var mı başına gelen?

  • şazenuş kullanıcısına yanıt

    Kombi ve pompa tamircisi olarak başıma geldi. Ses artacak ve pompa delinecek. Ters yön wilo(orjinal pahalı) 3-5 yıl gider. duca vs (ters yön wilo uyumlu duca çıkmış) var 3-5yıl gider. En kesin sonuç wilo uyumlu grundfos (50 yıl gidebilir) 25 yıllık grundfos pompaları 3 yıl garanti ile takıyorum yıllardır

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    hocam pompanın kralı sence grundfos mudur yoksa wilo mu? misal ben bozulan grundfoss gördüğümü hatırlamıyorum.
  • meeb kullanıcısına yanıt

    Bu nası bi soru. Pompanın kıralı tabiki grundfos. Yılda 200 pompa elimden geçer. Grundfos bozulması

    1.pompa sıkışırsa bazı kombiler kombi arızaya geçince elektiriği kesmez ve sıkışıkken 5-10 saat sonra pompa yanar.

    2. Başka yerden üzerine su akar yanar.

    3. Yatakları çok kaliteli seramiktir aşınmaz ama çok çok kırılgandır. Şu an çok iyi bilmeme rağmen yinede sökerken kırdığım oluyor. (çalışırken yatak kırılmaz)

    4. Çok büyük rotorlu grundfoslardada (190watt)küçük yatak kullanıldığından rotorun ağırlığından dolayı 15-20 yıldan sonra aşınıyor.

    5 20 25 yıldan sonra grundfosun bazı marka kondansatorleri azalıp bazen kalkış yapmama veya az su basma oluyor

    6 bazı kombicilerin meslek hayatı boyunca denkgelmeyecek çeşitli sebebler olabilir

    Bu grundfos arızası.

    Wiloya gelince. Yukardaki kusurların hiç biri dahi olmazsa bile 2 yılda bile yatakları karbon(elektrikli motor kömürü ile aynı malzeme) aşınarak boşluk yapar sonra pompa delinir. Eski wilolardaki yataklar kaliteli idi. Pompa başı 1 euro kaliteli yatak taksa 3-4 katı ömrü artar. Elimde 25-30 yıllık tık ses olmayan wilo pompalar var. O kaliteli yatakları frekanslı(4000-5000 devirli) pahalı pompalarda kullanılıyor ama frekanssız kombi pompalarında kalitesiz yataklar mevcut.

    Arızalı diye değiştirilen grundfos pompaları yüzde 95i arızalı değildir, genelde sıkışmıştır yada başka arıza vardır. Hurdacıdan seçmeden rastgele100 grundfos aldım 100üde sağlam(2 tane kapasite azalmış kondansator, çalışır ama 5 yıl belki gitmez) . 100 wilo alsaydım 10 tane sağlam çıkmazdı.





  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    Müşteriden aldığım hurda Wilolardan söktüğüm pervaneleri tornada genişletip grundfos pompaların pervanesi ile değiştiriyorum. Sargı bağlantılarını değiştirip wilo ile aynı yöne dönme yönüne çeviriyorum. Vida delikleri ve vida boyları farklı olduğu için deliklerini kaydırıp vida derinliklerini aşağı çekiyorum. Hiçbir aparat vs gerek kalmadan direk takılacak şekile getiriyorum. 25 yıllık pompayı Kendim takınca 3 yıl garanti veriyorum. Müşteri takarsa garanti yok(pompayı kendi takanların yaklaşık yarısı kadar kişi, pompayı takarken ya pompaya yada klemense su kaçırıyor, büyük başarı)

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bende böyle düşünüyorum.ilk erp li pompayı wilo mu yaptı da bu kadar yaygınlaştı acaba piyasada.Önceleri hangi kombiye baksam grundfoss görürdüm,gerçi şimdi yine yaygınlaşmaya başladı başta Bosch olmak üzere ağızları yandı sanırsam.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    hangi ildesin hocam? bende de Bosch 2300i var açıkçası pompa sabit 3.kademe de ama korkuyorum.Niye 3.kademeye aldın dersen su sirkülasyonu daha iyi olduğu için ısınma hissedilir şekilde daha iyi oldu ama elektrik faturası biraz arttı 70 lira kadar.sence hangi kademe daha iyi ısınma sağlar? birde modülasyonlu kısımda kombi hiç durmuyordu.
  • meeb kullanıcısına yanıt

    Her yer açıksa En üst kademe daha iyi. 70 lira farketmez tam kapalı(yaz) tam açık(kış) 70 olabilir ama 2 ve 3 arası enfazla 25lira fakeder. Üzerinde 90 watt yazan pompa filitre tıkalı değilse 55-60-65 watt güç tüketir. Zorlandıkça watt artar. 2 kademede 90 watt 35 40 45 watt çekiyor(tesisatın uzunluğu viraj mobil vs vs)

  • meeb kullanıcısına yanıt

    İlk erp kimin bilmiyorum. Wilo eski firma, marka olmak kolay değil, eskiden kalite vardı. Şimdi kapitalizmden kaçabilen kalmadı. Kaçarsa kalite olursa pahalı olur, şimdi pahalı ve kaliteli tutunamaz.

    Frekans kontrollu wilolarda yataklar kolay bozulmuyor. 1. Sebep rotor çok hafif(belki 1/5 1/8 daha hafif) 2. İse kaliteli(reçineli/antimuanlı) yatak kullanılıyor. Ama wilonun kartları daha kolay bozuluyor sebebi herhalde kalite ve yalıtım. Grundfosu suya daldır çıkar su girmez nem girmez ama tamir için kapağını açmak çok zor(şarj aletleri gibi ultrasonik kaynak). Bosch un ağzı niye yansın. Garanti bitince pompa bozuluyor, daha ne ister, Grundfos artık kombilerde tamamen bitti sayılır. Şimdiki hangi modelde grundfos kaldı ki. Wilo, duca, taco, demirdöküm(demirdökümün duca ile aynı fabrikadan çıktığını sanıyorum)(espri tabiki demirdöküm duca mil ve yatak Al2O3

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam peki ısınma verimliliği açısından suyun hızlı sirküle etmesi sence daha mı iyi? Yani ısınma için suyun ısısını salması gerekliyse mantiken en hızlı şekilde sirküle ederse daha çabuk ısı transferi gerçekleşir gibi geldi.En azından bize kademe 1 dekinden çok daha konforlu geldi ısınma.Tabi hafif ses artışı, elektrik tüketimi oluyor.Ama en çok merak ettiğim pompa ömrüne etkisi?Oda termostatı da olmadığı için pompa sürekli çalışıyor.Haftasonları temizlikte evi havalandırma yaparken en a 5 saat kapatıyoruz kombiyi umarım faydası olur.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    evet hangi arızalı wilo görsem kart arızası oluyor.

    Bosch un ağzı şu şekilde yandı diyeyim yakın zamanda özellikle 2 yıldır sıfır buderus Bosch kombi alan kim duysam yada önerdiğim 1 ay içinde pompa arızası oluyor.Sök tak yenisini iste vs. servise ücret ödeniyor yani kronikleşmiş durumda.Garantisi bitmiş cihazların çoğunda zaten benimkinden var kırmızı düğmeli olandan sanırsam bu daha sağlammış servis öyle demişti.

    bizde elektrik çok gidip geliyor , en son trafo yandı.Voltaj koruma prizi aldım, umarım işe yarar kombiye de şalter sonrası priz takıp üzerine voltaj koruma takıcam.


    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları




  • meeb kullanıcısına yanıt

    Hızlı sirkülasyon iyidir. Malzeme yorulması vardır fakat dinlemesi yoktur dinlenme bişey değiştirmez. 30 derece 1milyon devir veya 40 derece 950bin devir vsvs sıcaklıkla doğru orantılı . Normal dairede 50 yılda grundfos yatakları aşınmazken. 85 derece kazan sıcaklığı olan hamamlarda 2-4 yılda yatak diye bişey kalmıyor. Hız ile alakalı bi mantık veya çalışma bilmiyorum. Mesala 2. hızda 1milyon devir 3 hızda 1.2 milyon yada 800bin olabilir ama Hız arttıkça yataklara olan baskı arttığı için 3 hızda toplam devir miktarı düşer sanıyorum. Çünkü ses yapan wiloları 3den2ye alınca yıllarca çalışıyor. Halbuki 3de kalsa 2 ay bile gitmez

  • meeb kullanıcısına yanıt

    Kombilerdeki wilolarda dikdörtgen kartlar kaliteli. Zaten o diktörtgen kartlar 45 wattlık pompa (kombilerdeki pompa). Aynı anakart 75 wattlık büyük pompalardada var. Yani kombilerdeki dikdörtgen kartlı wilo yarı gücünde çalışıyor. Oval kartlı wilolarda bozulma çok. Genelde pahalı olan ıgbt modüller arızalanıyor(modül 20 dolar) tamir etmeye değmiyor. Voltajdan dolayı korumaya gerek yok. Tedaş öder zaten. Binada çalışma olmuş ve çalışan usta zarar vermişse onu da usta ödüyor zaten. Meslek hayatımda hiç regülator vs takmadım, 1 sefer stad ile yakın olan bi yere 3 dakka geçikme taktım o kadar. Stad ışıkları yakınca elektrikler kesiliyor sonrada yüksek geliyordu

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam ben sabit 3. kademe de kullanmaya devam edeyim mi?

    sıcaklık 40 dereceye setli eşik değeri ile en fazla 48 oluyor.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    benim pompa şu şekilde hocam bunlar iyimidir?

    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları
  • Rt20 rf oda termostatı aldım, bağladım ama yanlış mı yaptım bi bakar mısınız lütfen.
    X yazan yerde köprü vardı onu çıkardım ve x ten gelen kabloyu termostattaki X e bağladım.
    Termostattaki W ya ise kahverengi ve mavi elektrik bağladım.
    Termostat yeşil yanıyo ama sanki kontrol onda değil gibi.
    Bi yanlış mı yaptım tavsiye rica ediyorum
    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları

    **BUDERUS GB 062**Kullanıcıları




  • Kolay gelsin arkadaslar. Buderus Oneriyor musunuz uzun kullanım sonrası yoksa farklı modellere mi yonelmeliyim?




    **BUDERUS GB 062**Kullanıcılarıwww.hepsiburada.com
    E.C.A Proteus Premix 24 kw Yoğuşmalı Kombi (Baca Dahil) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/e-c-a-proteus-premix-24-kw-yogusmali-kombi-baca-dahil-pm-HB00000BFX19


    **BUDERUS GB 062**Kullanıcılarıwww.hepsiburada.com
    E.C.A Proteus Premix 24 kw Yoğuşmalı Kombi (Baca Dahil) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/e-c-a-proteus-premix-24-kw-yogusmali-kombi-baca-dahil-pm-HB00000BFX19




  • 
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.