Şimdi Ara

BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
18
Favori
83.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sanırım bir fikri olan yok.arkadaşlar acil cevaplar bekliyorum.
  • Arkadaşlar merhaba;

    Buderus gb12 kullanıcısıyım,

    Ev 200m2, ADANA
    petekler teormoteknik tip 22 50*60 ölçüsünden 8 m/tül ve tip 22 50*40 ölçüsündende 2.30 m/tül petek bulunmaktadır.

    kombi nin kalorifer petek suyu sıcaklığı 50 ye, kullanım suyu sıcaklığıda 45 e ayarlı.Fazla bir yoğuşma suyu aktığını görmüyorum bu değerlerle.
    On/Off kumanda kullanıyorum, 22 dereceye ayarlıyorum. Kombi sadece 16:00-22.00 arası çalışıyor. Evde olmasakta çalışmalımı?

    Tasarruf ve performans için önerileriniz varmı?

    Sevgiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pdk54

    Arkadaşlar merhaba;

    Buderus gb12 kullanıcısıyım,

    Ev 200m2, ADANA
    petekler teormoteknik tip 22 50*60 ölçüsünden 8 m/tül ve tip 22 50*40 ölçüsündende 2.30 m/tül petek bulunmaktadır.

    kombi nin kalorifer petek suyu sıcaklığı 50 ye, kullanım suyu sıcaklığıda 45 e ayarlı.Fazla bir yoğuşma suyu aktığını görmüyorum bu değerlerle.
    On/Off kumanda kullanıyorum, 22 dereceye ayarlıyorum. Kombi sadece 16:00-22.00 arası çalışıyor. Evde olmasakta çalışmalımı?

    Tasarruf ve performans için önerileriniz varmı?

    Sevgiler.

    ısıtılan alan kaç m2
  • 200 m2
  • buderus gb012 kombiyi 2aydır kullanıyorum.yoğuşma yapıp yapmadığını nasıl anlayacağım.2.olarak kombiyi 45 eayarladığımda 40-50arasında durarak çalışıyor. kombiyi 50 ye ve yukarı dereceye ayarladıgım da kombi ayarladığım derecede sürekli çalışıyor.hiç durmuyor.55 e ayarladığımda 50-60 arasında çalışması gerkmiyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakin2735

    buderus gb012 kombiyi 2aydır kullanıyorum.yoğuşma yapıp yapmadığını nasıl anlayacağım.2.olarak kombiyi 45 eayarladığımda 40-50arasında durarak çalışıyor. kombiyi 50 ye ve yukarı dereceye ayarladıgım da kombi ayarladığım derecede sürekli çalışıyor.hiç durmuyor.55 e ayarladığımda 50-60 arasında çalışması gerkmiyor mu?

    Yoğuşma gideri yapıldıysa buraya su akar. Buradan görürsünüz. 50 dereceyi geçmiyorsa kombi servis ayarlarından 50 dereceyi geçmemesi programlanmıştır.
    "2.A.A parametresi aktif gidiş suyu sıcaklığını gösterir. Buna bakın, anlattığınıza göre 50 den fazla göstermemesi gerekir. İlk önce mode, ve artı ve eksi tuşlarına aynı anda basın. Yaklaşık bir beş saniye sonra karşına 1. düzlem servis fonksiyonları gelir. Dijital ekranda 1.2.C yazısını görürsünüz. Bu yazıyı gördükten sonra: artı ve eksi tuşlarına aynı anda yine yaklaşık beş saniye basın. Bu kez 2. düzlem servis fonksiyonları açılır. Ve dijital ekranda 2.1.A yazar, artı tuşunu kullanarak 2.A.A ya kadar gelin. Geldikten sonra mode tuşuna bir kere bastığınızda açmış olursunuz. 2.2.b 50 dereceye yazıyor olmalıdır. Bu ısı çok soğuklarda yetersiz gelirse 2.2.b yi 55 yaparsınız."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 17 Aralık 2012; 2:50:17 >




  • otm-p oda kumandasının farklı çeşitleri varmı. bazı sitelerde modulasyonlu ve programlanabilir yazıyor bazılarında yazmıyor. 2 çeşitmi acaba. aşağıdaki linklerdede bu söz konusu. bilgi verebilirmisiniz. teşekkürler.

    http://www.isimarketiniz.com/Buderus-OTM-P-Oda-Kumanda-Cihazi-GB012-Yogusmali-Kombi-icin,PR-187.html

    http://www.kombidepo.com/Buderus-OTM-P-Modulasyonlu-ve-Programlanabilir-oda-termostati,PR-200.html




  • Buderus GB012 cihaz ve buna ait Otm-p kumandası kullanıyorum.
    Dün akşama kadar manuel modda kullanıyordum. Akşam haftalık program yaptım.

    Tüm günler aşağıdaki gibi ayarlı.

    1. bölüm 06:00 24C
    2. bölüm 08:00 20C
    3. bölüm 18:00 24C
    4. bölüm 01:00 20C

    Yukarıdaki ayarlar olmasına rağmen, örneğin saat 18:05 te oda sıcaklığı 22C de oluyor ama kombi yanmıyor. Normalde 24C yanması lazım değil mi?

    Birde nedense sol üstte bulunan 1 2 3 [4] yazısında sadece 4 rakamın etrafını çevreleyen kare var.

    Nerede hata yapıyorum söylermisiniz?

    Teşekkürler
  • arkadaşlar bugün kombi devreye alındı servis kombiyi 75 OTM-P yi de 60 dereceye ayarladılar fazla değil mi dedim hayır olması gereken bu dendi,onlar gittikten sonra kombiyi 60 otm-p yi 55 ayarladım,siz ne dersiniz?
  • Oda termostatı kullanmıyorum....10 mtül petek var..evim 3.kat kuzey batı cephe..24 saatte 8 ila 10 m3 tüketimim var..servis düzlem ayarlarını değiştirsem tüketim düşermi...pompa ayarı 3.kademede.tesisat sıva üstü...oda sıcaklıkları 20 ila 22 derecelerde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

    Değerli Buderus GB012 kullanıcıları. Bu konuda sizlere sırasıyla Bederus gb012yle nasıl ekonomik ısınılır, ve OTM-P oda termostadı ile sorun yaşayanların sorunlarını çözmeye yardımcı olacağız. Gerçi buderus gb012 için zaten bir konu açılmıştı fakat, Bilgiler orda darma dağın durduğu için bütün önemli tasarruf önlemlerini birleştirme kararı aldım. Başlıyoruz:
    Ekonomik ısınmak için yapılması gerekenler:
    Aslında en önemlisi tüm kombiler için geçerli olan modilasyonlu bir oda termostadının olması şart. Sadece bu kombi için özel yapılmış olan OTM-P oda termostadını tavsiye ederim.
    Gelelim ayarlamalara:

    1)Kombimizin montaj ve bakım klavuzunun 28 ve 29. sayfalarında yer alan. Servis düzlem fonksiyonu ayarlarıyla oynama yapacağız. 2 farklı servis düzlem ayarı bulunmakta. (1. Düzlem servis Fonksiyonları) ve (2. düzlem servis fonksiyonları)
    Peki bu ayarlara kombi üzerinden nasıl ulaşabiliriz?

    2)Bu ayarlara girmek oldukça basit. Yapılması gerekenler sırası ile,
    Kombi üzerinde bulunan( Mode ), (+) ve (-) butonlarına hepsine aynı anda yaklaşık 5 saniye süreyle basın.
    Dijital göstergede karşınıza (1.2.C) yazısı çıkacak. Burası (1. düzlem servis fonksiyonu) ayarları. Bizim bu bölümde işimiz yok. (2. düzlem servis fonksyonlarına) gimemiz gerek.

    3)2. Düzlem servis fonksiyonu ayarlarına nasıl ulaşılır. yukarıda (mode), (+) ve (-) tuşlarına 5 saniye basılı tutarak (1. düzlem servis fonksiyonu ayarlarına) girmiştik. Karşımıza (1.2.C) yazısı çıktıkatan sonra,
    sadece (+) ve (-) bu iki tuşa yaklaşık bir 5 saniye basılı tutarak (2.servis düzlemi) ayarlarına girmiş oluyoruz. Ve karşımıza (2.1.A) yazısı çıkacak.

    4) Bundan sonra (+) ve (-) tuşlarını kullanarak yukarı çıkarak veya aşağı inerek, bazı ayarlamalarda bulunacağız.

    5)İlk yapacağız ayar (2.1.A) yı değiştirmek olacak. Bu bölüme girmek için (Mode) butonuna 1 defa basın. Bu ayarın fabrika ayarının 100 olduğunu göreceksiniz. Bu ayarı (-) butonunu kullanarak 75 e çekin. 75 yaptıktan sonra Yine (Mode) butonuna yaklaşık 3 saniye basılı tutarak bu ayarı hafızaya alıyoruz. Bu ayarı 100den 75e çekmekle yaklaşık %25 tasaruf sağlamış oluyoruz. Bu ayarı daha fazla aşağıya çekmeyin. Ben bizzat kendi denemelerim sonucu 75 e çekilmesinin daha çok tasarruf sağladığını gördüm.

    6)(+) butonuna basarak (2.1.b) bölümüne geliyoruz. Bu bölümüde aynı yukardaki gibi değiştiriyoruz. Önce(Mode) butonu ile bölüme giriyoruz ve 100 sayısını 75e çekip. Yine mode tuşuna 3saniye basılı tutarak değeri hafızaya alıyoruz. Bu bölümden de kullanım suyunda kullanılan gazdan tasarruf sağlamış oluyoruz. Yaklaşık %25.

    7)Yine (+) butonu ile (2.2.b) servis ayarına geliyoruz. ve yine (Mode) tuşuyla ayara giriyoruz. Bu değer kalörüfer devresi maximum gidiş suyu sıcaklık ayarı fonksiyonudur. Burda iklim koşullarına göre ayarlama yapacağız.
    Evinizin ısı yalıtımına güveniyorsanız ve yaşadığınız yer geceleri veya gündüzleri 0 derecenin altına düşmüyorsa bu değeri 55 dereceye ayarlayın. Kazan ısısı 55 dereceyi geçmeyeceği için. Bu size daha fazla yoğuşma yapmasını sağlayacaktır. Ve size tasarruf getirecektir.
    Evinizin ısı yalıtımı iyi değil ve geceleri ve gündüzleri sıcaklık dışarda - derecelere düşüyor ve dışarda devamlı ayaz varsa bu değeri 60 dereceye ayarlayın.
    Aslında bu ayar evinizin konumuna göre deneme yanılma yöntemiyle kendinizde keşfedebilirsiniz.

    8)Bu ayardan çıkmak için (1. düzlem fonksiyonuna girer gibi) tekrar çıkacağız. Yani (Mode), (+) ve (-) tuşlarına aynı anda yaklaşık 5 saniye basılı tutarak bu ayarlardan çıkmış oluyoruz.

    9)Kombi Sirkülasyon Pompası kademe ayarı:
    Bu ayara nasıl ulaşılır. Bu ayara ulaşmaş oldukça basit. Resimlerle bu ayara ulaşmayı anlatacağım.
    Önce kombinizi Diplay dan kapatın yani Off konumuna getirin.
    1. resim:
    BU resimde bulunan iki vidayı yıldız tornavida ile sökün.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    2.resim:
    Sökme işlemini yaptıktan sonra ön kapağı aşağıya doğru sürükleyin.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    3. resim:
    Sürükledikten sonra kapağı yukarıdan başlayarak kendinize doğru açın.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    4.resim:
    Artık sirkülasyon pompası önümüzde resimde görülen kademeyi 3ten 2 ye alın. Geniş ağızlı düz tornavida ile yapabilirsiniz.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    Kademeyi 2ye aldıktan sonra. Kapağı açtğınız gibi kapatın ve Kombiyi tekrar çalıştırın.

    Peki sirkülasyon pampasını 3ten 2 ye düşürmekle elimize ne geçti!!!
    1)Elektrikten büyük oranda tasarruf sağlamış olduk. Bir kombini en çok elektrik harcayan parçası sirkülasyon pompasıdır.
    2)Bunu kendi kulaklarınızla duyacaksınız. Kombinin sesi inanılmaz oranda düştü. Ses kirliliğini önlemiş olduk.
    3)Bazı arkadaşlarımız kademeyi 2 aldıktan sonra kombinin daha fazla yoğuşma yaptığını söylüyorlar. Ben evde 4 .2 metre petek yaktığım için bunun sonucunu bilmiyorum. Yalnız peteklerin ısıtma performanslarının aertığını hissedeceksiniz.

    Montaj ve bakım klavuzunun 26. sayfasını açarsanız.
    Sirkülasyon kadelerinin, hangi kademenin yükseliğe göre saatte ne kadar su bastığını görürsünüz.
    Yani eğer eviniz iki katlı ve bir tane kombiniz varsa. Yani ikinci kattaki peteklerde aşağı katta bulunan kombi ile ısınıyorsa bu kademe ayarı 3 te kalsın. 2ye çekmeyin.
    Eğer eviniz tek katlı ise kombinin peteklerden yüksekliği birkaç metre ise, veya birkaç santim ise. Kademeyi gönül rahatlığı ile 2 ye çekebilirsiniz.

    Aslında bunu deneme yanlıma yöntemi ile anlayabilirsiniz. Yani önce kademeyi 2 ye çekin ve peteklarin ısıtma performansına elinizle bakarak anlayabilirsiniz.
    Ben 1. Kademeyi önermiyorum. Çünkü 1. Kademede peteklerin ısınma performansı büyük oranda düşer. Mesela peteklerin üst yatsı ısınırken alt tarafı ılık durur. Bu da evin geç ısınmasına yol açar. İdeali 2. Kademedir.

    Bütün ayarlamalr bu kadar.
    Umarım sizlede benim gibi bu ayarlamalardan sonra daha tasarruflu, daha komforlu ısınmaya başlarsınız..
    Sağlıcakla kalın.
    Anlamadığız her yeri sorabilirsiniz. İyi forumlar.



    Merhabalar,

    2.2.b ayar 55 derecede idi ve son gunlerde Istanbul -2 oldugu icin evim isinmamaya basladi. bugun OTM-P oda termistatla kazan sicakligi 60 dereceye getirdim ve kombi ekranindan 60 dereceye kadar kazani isitmaya basladigini gordum.

    Acaba 2.2.b. menuya girmekten OTM oda termistat tan ayni iayar yapabilirim anlamina geliyor mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CEBEP


    quote:

    Orijinalden alıntı: ultimatetnctr

    Değerli Buderus GB012 kullanıcıları. Bu konuda sizlere sırasıyla Bederus gb012yle nasıl ekonomik ısınılır, ve OTM-P oda termostadı ile sorun yaşayanların sorunlarını çözmeye yardımcı olacağız. Gerçi buderus gb012 için zaten bir konu açılmıştı fakat, Bilgiler orda darma dağın durduğu için bütün önemli tasarruf önlemlerini birleştirme kararı aldım. Başlıyoruz:
    Ekonomik ısınmak için yapılması gerekenler:
    Aslında en önemlisi tüm kombiler için geçerli olan modilasyonlu bir oda termostadının olması şart. Sadece bu kombi için özel yapılmış olan OTM-P oda termostadını tavsiye ederim.
    Gelelim ayarlamalara:

    1)Kombimizin montaj ve bakım klavuzunun 28 ve 29. sayfalarında yer alan. Servis düzlem fonksiyonu ayarlarıyla oynama yapacağız. 2 farklı servis düzlem ayarı bulunmakta. (1. Düzlem servis Fonksiyonları) ve (2. düzlem servis fonksiyonları)
    Peki bu ayarlara kombi üzerinden nasıl ulaşabiliriz?

    2)Bu ayarlara girmek oldukça basit. Yapılması gerekenler sırası ile,
    Kombi üzerinde bulunan( Mode ), (+) ve (-) butonlarına hepsine aynı anda yaklaşık 5 saniye süreyle basın.
    Dijital göstergede karşınıza (1.2.C) yazısı çıkacak. Burası (1. düzlem servis fonksiyonu) ayarları. Bizim bu bölümde işimiz yok. (2. düzlem servis fonksyonlarına) gimemiz gerek.

    3)2. Düzlem servis fonksiyonu ayarlarına nasıl ulaşılır. yukarıda (mode), (+) ve (-) tuşlarına 5 saniye basılı tutarak (1. düzlem servis fonksiyonu ayarlarına) girmiştik. Karşımıza (1.2.C) yazısı çıktıkatan sonra,
    sadece (+) ve (-) bu iki tuşa yaklaşık bir 5 saniye basılı tutarak (2.servis düzlemi) ayarlarına girmiş oluyoruz. Ve karşımıza (2.1.A) yazısı çıkacak.

    4) Bundan sonra (+) ve (-) tuşlarını kullanarak yukarı çıkarak veya aşağı inerek, bazı ayarlamalarda bulunacağız.

    5)İlk yapacağız ayar (2.1.A) yı değiştirmek olacak. Bu bölüme girmek için (Mode) butonuna 1 defa basın. Bu ayarın fabrika ayarının 100 olduğunu göreceksiniz. Bu ayarı (-) butonunu kullanarak 75 e çekin. 75 yaptıktan sonra Yine (Mode) butonuna yaklaşık 3 saniye basılı tutarak bu ayarı hafızaya alıyoruz. Bu ayarı 100den 75e çekmekle yaklaşık %25 tasaruf sağlamış oluyoruz. Bu ayarı daha fazla aşağıya çekmeyin. Ben bizzat kendi denemelerim sonucu 75 e çekilmesinin daha çok tasarruf sağladığını gördüm.

    6)(+) butonuna basarak (2.1.b) bölümüne geliyoruz. Bu bölümüde aynı yukardaki gibi değiştiriyoruz. Önce(Mode) butonu ile bölüme giriyoruz ve 100 sayısını 75e çekip. Yine mode tuşuna 3saniye basılı tutarak değeri hafızaya alıyoruz. Bu bölümden de kullanım suyunda kullanılan gazdan tasarruf sağlamış oluyoruz. Yaklaşık %25.

    7)Yine (+) butonu ile (2.2.b) servis ayarına geliyoruz. ve yine (Mode) tuşuyla ayara giriyoruz. Bu değer kalörüfer devresi maximum gidiş suyu sıcaklık ayarı fonksiyonudur. Burda iklim koşullarına göre ayarlama yapacağız.
    Evinizin ısı yalıtımına güveniyorsanız ve yaşadığınız yer geceleri veya gündüzleri 0 derecenin altına düşmüyorsa bu değeri 55 dereceye ayarlayın. Kazan ısısı 55 dereceyi geçmeyeceği için. Bu size daha fazla yoğuşma yapmasını sağlayacaktır. Ve size tasarruf getirecektir.
    Evinizin ısı yalıtımı iyi değil ve geceleri ve gündüzleri sıcaklık dışarda - derecelere düşüyor ve dışarda devamlı ayaz varsa bu değeri 60 dereceye ayarlayın.
    Aslında bu ayar evinizin konumuna göre deneme yanılma yöntemiyle kendinizde keşfedebilirsiniz.

    8)Bu ayardan çıkmak için (1. düzlem fonksiyonuna girer gibi) tekrar çıkacağız. Yani (Mode), (+) ve (-) tuşlarına aynı anda yaklaşık 5 saniye basılı tutarak bu ayarlardan çıkmış oluyoruz.

    9)Kombi Sirkülasyon Pompası kademe ayarı:
    Bu ayara nasıl ulaşılır. Bu ayara ulaşmaş oldukça basit. Resimlerle bu ayara ulaşmayı anlatacağım.
    Önce kombinizi Diplay dan kapatın yani Off konumuna getirin.
    1. resim:
    BU resimde bulunan iki vidayı yıldız tornavida ile sökün.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    2.resim:
    Sökme işlemini yaptıktan sonra ön kapağı aşağıya doğru sürükleyin.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    3. resim:
    Sürükledikten sonra kapağı yukarıdan başlayarak kendinize doğru açın.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    4.resim:
    Artık sirkülasyon pompası önümüzde resimde görülen kademeyi 3ten 2 ye alın. Geniş ağızlı düz tornavida ile yapabilirsiniz.
    BUDERUS GB012 TASARRUF ÖNLEMLERİ VE OTM-P ODA TERMOSTADI SORUNU ÇÖZÜMÜ!!!

    Kademeyi 2ye aldıktan sonra. Kapağı açtğınız gibi kapatın ve Kombiyi tekrar çalıştırın.

    Peki sirkülasyon pampasını 3ten 2 ye düşürmekle elimize ne geçti!!!
    1)Elektrikten büyük oranda tasarruf sağlamış olduk. Bir kombini en çok elektrik harcayan parçası sirkülasyon pompasıdır.
    2)Bunu kendi kulaklarınızla duyacaksınız. Kombinin sesi inanılmaz oranda düştü. Ses kirliliğini önlemiş olduk.
    3)Bazı arkadaşlarımız kademeyi 2 aldıktan sonra kombinin daha fazla yoğuşma yaptığını söylüyorlar. Ben evde 4 .2 metre petek yaktığım için bunun sonucunu bilmiyorum. Yalnız peteklerin ısıtma performanslarının aertığını hissedeceksiniz.

    Montaj ve bakım klavuzunun 26. sayfasını açarsanız.
    Sirkülasyon kadelerinin, hangi kademenin yükseliğe göre saatte ne kadar su bastığını görürsünüz.
    Yani eğer eviniz iki katlı ve bir tane kombiniz varsa. Yani ikinci kattaki peteklerde aşağı katta bulunan kombi ile ısınıyorsa bu kademe ayarı 3 te kalsın. 2ye çekmeyin.
    Eğer eviniz tek katlı ise kombinin peteklerden yüksekliği birkaç metre ise, veya birkaç santim ise. Kademeyi gönül rahatlığı ile 2 ye çekebilirsiniz.

    Aslında bunu deneme yanlıma yöntemi ile anlayabilirsiniz. Yani önce kademeyi 2 ye çekin ve peteklarin ısıtma performansına elinizle bakarak anlayabilirsiniz.
    Ben 1. Kademeyi önermiyorum. Çünkü 1. Kademede peteklerin ısınma performansı büyük oranda düşer. Mesela peteklerin üst yatsı ısınırken alt tarafı ılık durur. Bu da evin geç ısınmasına yol açar. İdeali 2. Kademedir.

    Bütün ayarlamalr bu kadar.
    Umarım sizlede benim gibi bu ayarlamalardan sonra daha tasarruflu, daha komforlu ısınmaya başlarsınız..
    Sağlıcakla kalın.
    Anlamadığız her yeri sorabilirsiniz. İyi forumlar.



    Merhabalar,

    2.2.b ayar 55 derecede idi ve son gunlerde Istanbul -2 oldugu icin evim isinmamaya basladi. bugun OTM-P oda termistatla kazan sicakligi 60 dereceye getirdim ve kombi ekranindan 60 dereceye kadar kazani isitmaya basladigini gordum.

    Acaba 2.2.b. menuya girmekten OTM oda termistat tan ayni iayar yapabilirim anlamina geliyor mu?

    Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum?




  • termostadın ekranında el işareti olması kombinin manuel olarak kafasına göre çalıştığı anlamına mı geliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir önceki forumda yazdığımdan burada da paylaşma gereği duydum
    Arkadaşlar herkese merhabalar.
    Çoktan bu foruma giremiyorum ancak forumda gezerken gözüm takıldı.
    Daha önce burada buderus gb 012 hakkında çokça bilgi verip paylaşımlarda bulunmuştuk.
    Ancak yazılanlardan bazı bilgi yanlışlıklarının olduğunu gördüm.Bunları kısaca aşağıda madde madde yazayım.
    1-Gb 012 kombimiz yarı yağışmalı kondense teknolojili bir kombidir.Tam yoğuşmalı kombilerle karıştırmamak lazım.Yani yoğuşturma teknolojisi farklı.Bu nedenle condense teknolojili kombinizin yoğuşturma yapması için şartları sağlamanız lazım.O şart nedir belli bir petek oranınızın olması lazım.2 veya 3 metre petekte yoğuşma beklemeyin.Ancak tam yoğuşmalılarda her metre petekte yoğuşma elde edebilirsiniz,ancak tam yoğuşmalı kombilerde ve condense yoğuşmalarda yüksek kazan sıcaklıklarında (65 derece üzeri) yoğuşma elde edemezsiniz.
    2-OTM-P oda termostatı kullanan arkadaşlar lütfen bu forumda verilen servis ayar parametreleriyle oynamayın ve tüm parametrelerinizi fabrika ayarına getirin ki sizin yerinize OTM-P oda temostatı alev boyutu ve ya modülasyonu yapsın.
    3- Oda temostatlarında termostatik oda termostatı kombinize on/off yaptırır bunu haricinde 25 derece veya 21 derece olarak ayarlamınızın hiçbir anlamı yok sadece oda ısındığında oda termostatı ayarlı değere ulaşınca komiyi kapatır ve ya belirlenen eşik altına inince kombiyi çalıştırır.40 derece kazan sıcaklığındaki kombinizin 25 dereceye ayarlı oda termostatınızın kombiyi odayı 25 dereceye kadar ısıt komutu vermez.Yalınızca hissedilen oda sıcaklığı 25 dereceye kadar ulaştığında otomatik olarak kombiyi kapatır.
    4- Eğer alev boyutuyla onamak istiyorsanız servis parametrelerinden 21a ile oynayabilirsinz. Ancak 3 modülasyona sahip olan kombimizin ki bunlardan tesisat suyuna göre modülasyon yapan kombimiz istenen kazan sıcaklığına varmada yapılan alev boyutu pek ciddiye almayacağı için eğer alev boyutu çok kısa olursa (parametre 30 yaptığınızı varsayarsak)istenen ısıya ulaşmaya çok geç varacak bu nedenle gaz sarfiyatımızda artacaktır.Bu nedenle servis ayar parametrelerinden çok fazla şey beklemeyin.
    5-Bilinen en bariz tasarruf önlemi zaten kullanım kılavuzundada yazar devirdaim pompamızın devrini düşürmektir.Ancak düşük devirdaim ise her türlü tesisatta mümkün değildir. Bu nedenle kesinlikle deneme yanılma yoluyla eviniz için uygun devirdaim kademisini seçin.
    6-Kombimiz 25000 kw olduğu için lütfen çok az yakmasını beklemeyin yani kombimiz gaz tüketme konusunda ortalama bir kombidir..Kombimiz yüksek kazan sıcaklıklarında maalesef çok gaz tüketen bir kombidir. Bunu hatırdan çıkartmamamız lazımdır.
    7-OTM-P Oda termostatlarımız bile %5 lik bir tasarruf sağlıyorsa servis ayar parametrelerinden çok şey beklemeyin ki zaten OTM-p oda termostatımız modülasyonu bu servis ayar parametrelerini kullanarak yapar.
    8-Unutmadan söylemekte fayda var kombimiz youğşmayı yaptırmak için ayarladığınız kombi kazan sıcaklığıını 5 derece üstü ve 5 derece altı ayar eşiklerinde çalışır.yani 40 dereceye ayarlı kombimiz 45 dereceye kadat ısıtır 35 derecede tekrar çalıştırır.Bu ayar aralığında yoğuşturma olayı meydana gelir.Bu eşikleride değiştirebilirsiniz (Kullanım kılavuzunda -delta t- simgesi ile gösterilen 1.3.b servis ayar parametresi ile değiştirebilrisiniz ancak bu değerin fabrika ayarı 5 tir)Ancak 50-60 derece kazan sıcalığı için ortalama yoğuşturma eşiği 5 tir bunu da unutmamak gerekir.

    Arkadaşlar sık sık bu foruma giremiyorum sorularınıza cevap veremezsem bana kızmayın ,ancak bildiğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim.
    Herkese iyi forumlar.




  • çok teşekkürler dün termostad ve kombinin ayarları ile burda ki mesajlara göre oynadım çoluk çocuğu donduracaktık kombi sapıttı,düzeltene kadar kafayı yiyecektim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BENDE BUDERUS GB012 KULLANIP PARA COK ÖDEYENLERDENİM ODA TERMOSTATI ALDIM AMA KULLANMA KILAVUZU YOK NASIL YAPABİLİRİM
  • Otm-p cihazının ölçülerini bileniniz varmı arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ELİF BEBEK

    BENDE BUDERUS GB012 KULLANIP PARA COK ÖDEYENLERDENİM ODA TERMOSTATI ALDIM AMA KULLANMA KILAVUZU YOK NASIL YAPABİLİRİM

    aldığınız termostat otm p mi eğer oya klavuza gerek yok,bağlantı yapıp çalıştırın.gün ayarlama işine girmeyin en azından ben öyle kullanıyorum,bu termostat ile kombi çok iyi modilasyon yapıyor,ben termostatı 23 dereceye ayarladım,kombinin max su çıkış sıcaklığını da 55 derece yaptım,kombi havanın ve evin durumuna göre 29/39 arasında da çalıştığı oluyor,genelde 33/43 aralığında çalışıyor ve ben gayet memnunum.
  • ancak şunu merak ediyorum,evim 105 m2 tesisatım kollektörlü,her pedeğe ayrı boru gidiyor ve dirseksiz,dirsekler sadece petekleri büyüttüğüm için her petekte toplam 4 dirsek genelde de 24 dirsek var,2 peteğim 160 lık,2 tanesi 140 lık biri 100 lük diğerleri daha küçük,benim sorum şu,ben kombinin pompa ayarını 2 ye getirsem olur mu veya bana tasarruf sağlar mı(hem elektrik hem de gaz yönünden)?
  • Arkadaşlar merhaba ev net 200 m2, on/off kumanda ile 9m petek, kombi petek sıcaklığı 50 derece, günde 8-10 saat çalışıyor son 3 ayın faturası 350-400-350tl, alt kat ve üst kat boş :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pdk54 -- 18 Mart 2013; 15:27:02 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.