Şimdi Ara

bufferbloattan kurturlmak istiyorum forum okumaktan başım ağrıdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ilk internet aboneliğim zamanında vdsl almıştım bana vermiş oldukları tp-link vn020-g2u cihazından bıkmış durumdayım. bilgisayarıma ethernet kablosu ile bağlamış olmama rağmen oyunlarda lag girip duruyo üstüne wifi da çok kötü cihaz salonda ama yatak odasından bile çekmiyor. lag için bufferbloat testi yaptığımda sonuçlar hiç de iyi değil ve ben artık bunlardan temelli kurtulmak istiyorum. okuduğum forumlardan anladığım kadarıyla router ve modem iki ayrı şey ve ben hem wifi kullanabilmek hemde yüksek hızlı bir ethernet bağlantısı istiyorum. bufferbloattan kurtulmak için sqm diye birşey gerekiyormuş galiba bana modem yada router fark etmeden maks. 3000 tlyi geçmeyecek şekilde (çok zorlarsak 3500) bir öneri verebilir misiniz?

    bufferbloattan kurturlmak istiyorum forum okumaktan başım ağrıdı








  • çok fazla uğraşma. forumda okumuştum bir konu, biraz uğraştırdı beni, aradım ve buldum. konu bu bölümdeymiş zaten. gayet güzel bir konu. sana bir fikir verecektir.


    https://forum.donanimhaber.com/isp-her-abone-profili-icin-ozel-qos-ayari-yapiyor-mu--156187869

  • Hocam ben ucuz bir TP-Link router alip (TP-Link AX1800 WiFi 6 Smart WiFi Router (Archer AX23)) OpenWrt firmwarei kurarak gerekli bir kac ayar yaptiktan sonra fena olmayan degerlere ulastim.

    Internet baglantim 1500/1500 ama o kadar berbat bir bufferbloat vardi ki pingim cok dusuk olmasina ragmen valorant cs2 vs her oyunda resmen saga sola isinlaniyordum jitter sorunlarindan dolayi.

    Internet hizindan bu kadar feragat etmeye degdi. Daha guclu islemcili routerlar sorunsuz sekilde daha hizli internet baglantisi verebiliyor, ama sizin internet zaten yavas oldugu icin bir sorun yasamazsiniz diye tahmin ediyorum.

    bufferbloattan kurturlmak istiyorum forum okumaktan başım ağrıdı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.