Şimdi Ara

Bugün ilk defa trafiğe çıktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün Silivri'den ehliyetimi aldım akşam babam işten gelince topladım arkadaşları çıktık yola.Önceden de trafikte araç kullanıyordum fakat bugün gerçekten trafik diyebileceğim yollarda sürdüm.Genç bir kardeşiniz olarak sizinle bu güzel anımı ve gözlemlerimi paylaşmak istedim


    Başka ilk korkuyu opet'ten çıkınca yaşadım lpgyi fulledim fakat ışık kırmızı yanmaya başladı lpg almadan önce kırmızı yanmıyordu tek yeşil yanıyordu acaba dedim depoya basacağına içeride ki lpgyide mi geri çekti felan sonradan kendine geldi.Çıktım yola 4 arkadaş müzik açık fakat o heyecan ile sadece ışıklarda felan hangi müziğin çaldığına farkına varıyordum genelde arkadan melodi olarak geliyordu kulaklarıma çalan şarkı.

    Ani güzergah değişikliği ile iş çıkışı oluşan trafiğe girdim ve ilk dakikalarda pişman oldum.Trafikten kaçacak yer olmadığı için yapacak bir şey yok diyerekten devam ettim.Gözlemlerim insanlar tampon tampona gidiyorlar ve bu benim üzerimde büyük baskı oluşturdu hep gözüm dikiz aynasındaydı arkadan biri vurucak korkusu ile ilerledim hep daha 2 gün önce tampon tampona gitme sonucu kaza gördüğüm için önümde ki ile gayet yeterli boşluk bıraktım.Sıkışık trafikte yan yollardan yola bağlanmaya çalışan araçlara yol vererek asla bir şey kaybetmeyeceğimi anladım önüme geçince dörtlüleri ile veya kalkış yapmadan el ile teşekkür ettiklerini görmek gerçekten güzel bir duyguydu.Trafikte insanlara küfür edip sıkıştırmak yerine dörtlülerle teşekkür edin yol verin teşekkür alın.







  • Hocam hayırlı olsun, Allah araçlarınızı kazasız belasız kullanmayı nasip etsin :) Açıkçası yazdıklarınızı çoğu kişi ilk trafik deneyimlerinde hissetmiştir.

    Özellikle şu çalan müziği dinleyememe, araçtaki sohbetin hiç birine kulak verememe durumu şimdilik çok doğal ve bence tüm odağınızın yolda olması iyi :)
    Aracın ve trafiğin içindeki tecrübeleriniz arttıkça sakinlik gelecektir. Araca tamamen hakim olduğunuz zaman, trafiğin içindeki stres çok aza inecektir.

    Naçizane tavsiyem üstünüzde baskı, daha fazla stres oluşturacak kişilerle trafiğe çıkmayın :) Genelde sizi anlayan ve rahat olmanızı sağlayanlarla trafiğe çıkın, tek olmakta bazen odaklanıp rahatlamayı sağlar.
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim hocam.Dediğiniz gibi biraz alışana kadar yanında daha rahat olduklarımla çıkarım trafiğe hem biraz daha arabaya alışmam lazım fren mesafesine felan sanki balatalar bitik gibiydi veya arkalar kampana olduğu için performansı kötü galiba istediğim gibi durmuyordu.Ehliyet kursunda clio 4 kullanıyordum onun frenleri çok daha güzeldi.
  • trafiğe ve araca alışana kadar her türlü dikkat dağıtıcılardan uzak durup yüksek konsantrasyonla devam ediniz.
  • heyecan yapma
    hız yapma
    müziği fazla açma
  • Sürüşümü etkileyecek kadar heyecan yok hız zaten yapmıyorum sakin sakin hafif müzikle ilerliyorum.Araca çabuk alışırım fakat trafiğe alışmam biraz zamanımı alacak çünkü arkamdakinin tamponuma yapışmış şekilde gitmesi gerçekten tedirgin ediyor duramaz vurur diye korkuyorum onun için önümde ki hareket ettikten sonra biraz geç kalkıp yavaş yavaş ilerliyorum önümde ki durunca da yavaş yavaş duruyorum.
  • Aklıma eski günleri getirdiniz. Ehliyeti almaya aracımla gittim, yağmur vardı. Ehliyeti aldım 1-2 km sonra egzozdan ceza yemiştim.

    Bu tür heyecan, dikkati tamamen yola verme gibi durumlar çok doğal genelde herkesin başına gelmiştir. Arkanıza çok yaklaşan bir araç gördüğünzde de tedirgin olmayın alt tarafı tampon diye gözden çıkarak sürün. Kendinizi rahat hissetmeniz için.
  • Hayırlı uğurlu olsun...Allah kaza bela göstermesin...Haa bu arada; ne zaman ıslatıyoruz ehliyeti?
  • babaniz nasil izin verdi?
    Allah kaza bela vermesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ilk trafiğe çıktığım zamanlar yokuşlardan çok korkuyordum her zaman da birisi gelip yapışırdı arkaya allahtan el freni var
    Müziği çok açmazdım trafikte,
    Bir de dilim damağım kururdu heyecandan güzel günlerdi
  • Şu müzik olayı herkeste olmuştur. Yokuş başında trafik ışığı gördüğümde kırmızı yanıyorsa gıdım gıdım giderdim yeşil yanana kadar durmamak için. Hep tek korkarım yapamam diye arkadaşı alırdım yanıma, bigün eşim çağırdı Altunizade'ye gitsem korkuyorum gitmesem rezil olucam derken tek başıma attım kendimi otobana. ARkadaşımın yanında yaptığım stresi bile yapmadım tek iken. Sağ sealim eşimide aldım ordan kaynanaya bile gittik. O gün dönüm noktam olmuştu dahada arkadaşı çağırmadım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _blaxis_

    Şu müzik olayı herkeste olmuştur. Yokuş başında trafik ışığı gördüğümde kırmızı yanıyorsa gıdım gıdım giderdim yeşil yanana kadar durmamak için. Hep tek korkarım yapamam diye arkadaşı alırdım yanıma, bigün eşim çağırdı Altunizade'ye gitsem korkuyorum gitmesem rezil olucam derken tek başıma attım kendimi otobana. ARkadaşımın yanında yaptığım stresi bile yapmadım tek iken. Sağ sealim eşimide aldım ordan kaynanaya bile gittik. O gün dönüm noktam olmuştu dahada arkadaşı çağırmadım :)

    Arkadaşın için de dönüm noktası olmuş,bir daha arabana binememiş...




  • Benden küçük bir tavsiye: seni sıkıştıran, taciz eden, korna ve selektörle hızlanmanı veya yol vermeni isteyen adamları görmezden gel. Bu tiplere yardımcı olmaya çalışırken kendin çukura girersin veya tehlikeli bir durumda kalırsın. Varsın arkandaki adam sabırsızlıktan kafayı yesin, hiç umursama, korna sesiyle panik yapma. Diğer şoförler kurallara uymuyor diye sen de uymamak zorunda değilsin. Şerit çizgilerine uy, ani hızlanma ve fren yapma, ileride olacakları tahmin etmeye çalış (trafik ışıkları, fren yapan araçlar vb. gözleyerek).

    Ben sokak arasında arkamda dev gibi damperli kamyon beni bir metre mesafeden takip ederek hızlanmaya zorlarken bile kaçmıyorum, kendim uygun ve emniyetli gördüğüm hızda gidiyorum hatta yavaşlıyorum. Arkamdaki "profesyonel şoför" kızıyor, ama acelesi var diye kimsenin hayatını tehlikeye atmaya hakları yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Babamın izin verişi biraz güven meselesiydi hocam yaşıtlarımın aksine şehir içinde hız vb. yapmam köşelere geldiğimde kesinlikle yavaşlar gelen araç var mı vb. kontrol ederim bunlara babamın yanında daha da dikkat ederim onun için güveni tamdı bana inşallah o güveni kaza yaparak kırmam ama insanlık hali babam da diyor sen ne kadar dikkat etsende gelir sarhoşun biri vurur bir şey yapamazsın sana bir şey olmadıysa arabadan in sakin ol beni ara kendine gelmeden hiç bir yere imza atma felan epeyi nasihat verdi.



    Diğer yazılan yorumların çoğu resmen beni anlatıyor ben kırmızı ışıkta değilde yeşil ışık yanıp sönmeye başlayınca gıdım gıdım ilerleyerek kırmızıda duruyorum geçerim diye gazı köklemiyorum.Trafikte küçük araçlardan değil de büyük otobüslerden kamyonlardan ve tırlardan çok korkuyorum 50 hız sınırı olan yerlerde 70-80 ile gittiklerini gördüm frenlerine mi güveniyorlar artık neylerine güveniyolarsa arkada kaç ton yük var allah bilir nasıl durduruyorlar o koca arabaları ani durumlarda acaba çok merak ettim




  • ben arabayı kaçıra kaçıra öğrenmışttım ehlıyettı aldığımda zaten araba kullanmaya baslayalı 2-3 sene olmuşttu :)
  • Bende ilk aldigim siralar yokuslardan ve trafikten cok cekinirdim. Ankarada oturuyorum, etimesgut halk ekmegin orda tovbe ettirecek kadar dik bi yokus var oraya cika cika alistim yokusa. Trafik sorununu ise bir gun maca giderken aksam 5.30 civarinda yogun yagmur varken umitkoyden altindaga gitmistim. O gunden sonra trafim korkum kalmadi. Zamanla oluyor her sey. Bu arada tek tavsiyem sakin araba kullanirken telefona bakma arayan obama olsa bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WinterSoldier W kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ilk gun sıkışık aksam trafiginden sonra trafik sorunumun kalmadigini dusunuyordum ama dün yanlış dusundugumu anladim anayoldan sola donecektim verdim sinyali sabah trafigi bekliyorum yol vereceklerde gecicem karsiya 4-5 dk bekledim belkide meger kimse yol vermiyormus arkamdan gelen ticari gosterdi uygulamali olarak ne yapmam gerektigini ilk once kafayi ilk seride sokuyoruz mecbur duruyorlar diger seritte ki de onlar durunca bir sey oldugunu anliyor o da yavasliyor seni gorunce o da durmak zorunda kalıyor bizde karsiya gecmis oluyoruz

    Trafikte zaman gecirdikce tuhaf insanlarla karsilasmaya basladim adam donus yapiyor sanki tir kullanıyor benim seride bile giriyor donus yaparken kucucuk arabayı nasil donduremiyorsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Hocam o burun sokma olayina dikkat et ama cidden bazi kavsaklarda herkes yapmaya alistigi icin kural gibi olmus sakin olduktan sonra sorun yok. Degisik tiplere bakma sen denk gelirlerse cidden yavasla birak gecsinler ugrasmaya degmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.