Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15.948
Cevap
180
Favori
2.551.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: righteous@

    candoğan bey, siemens se23e230tr aldık,kullanıyoruz,şu ana kadar power 55 ve eko 50 programlarını denedik,fakat yıkamasından memnun kalmadık,önce calgonit powerball,şimdi de bimden, bind activit tablet alıp denedik durum değişmedi,bardaklarda ve cam tabaklarda küçük beyaz beyaz tortumsu lekeler oluyo(süt şeklinde)
    bu arada parlatıcı kullanmıyorum,kuruluma gelen serviste tuzda koymayın dediği için sadece tablet kullanıyoruz..

    su sertlik ölçümünü yapmadan,servis direk tuz koymayın dedi,acaba bu lekeli yıkamanın sebebi ne olabilir,tuz koyulmadığından olabilirmi..?

    bu arada servis,gelir gelmez,alel acele gitmeyi, düşünüyor,ne ölçüm yaptı ne bişey,o yüzden buradan bosh-siemens grup servisine

    Bu tabletlerin kurutma etkisi zayıf olduğundan büyük ihtimalle buharlaşmayan su damlacıkları bardaklarda leke olarak kalıyordur. Quantum tabletleri probleminizi çözebilir. Bir de parlatıcı gözünde sirke kullanarak deneyebilirsiniz. Powerball tablet tuz ve parlatıcı etkisi de içermiyor olabilir.

    Burada tek suç servisin. Maalesef servislerin %90'ından fazlası ürünün tesisatını bağlayıp, kabaca tarif ederek kaçıp gidiyor. Bence Siemens'i arayarak servisi şikayet edin. Calgonit'in müşteri hizmetlerini arayarak detaylı hizmet alabilirsiniz. Bu açıdan Calgonit'i çok takdir etmiştim.




  • Ürünün kurulumu için gelen servis,ne derecede hizmet veriyor,yani sedece gelip makineyi yerine koyup su hortumuyla elektirik fişini mi takıyor yoksa daha kapsamlı örneğin ; bir parça gerekli olduğunda temin ediyorlar mı, veya tesisatla ilgili işlemlerde yapıyorlar mı ? diyelim ki hortum su tesisatına yetişmedi yapacakları birşey var mı ?
  • bulaşık makinalarından anlayan arkadaşlar banada yardımcı olurlarsa sevinirim

    aşağıdaki iki makina arasında kaldık

    - Siemens SN26M290EU


    - Bosch SMS69M08EU


    bunlardan hangisini önerirsiniz ve nedenleri nedir?

    birde peşin alım olarak en ucuza ne kadara alabiliriz?




  • İkisi zaten ön panel tasarımı ve sepet tutamakları haricinde tamamen aynı makinelerdir. Hiç bir farkları yoktur.

    Peşin 1400 civarına bulursanız iyidir.

    Hangisinin ön paneli daha çok hoşunuza gittiyse veya hangisini daha ucuza bulursanız onu alabilirsiniz.

    Bana sorarsanız Bosch'un tasarımı daha hoş. Kimisine göre de Siemens daha hoş, tercih sizin.

    quote:

    Ürünün kurulumu için gelen servis,ne derecede hizmet veriyor,yani sedece gelip makineyi yerine koyup su hortumuyla elektirik fişini mi takıyor yoksa daha kapsamlı örneğin ; bir parça gerekli olduğunda temin ediyorlar mı, veya tesisatla ilgili işlemlerde yapıyorlar mı ? diyelim ki hortum su tesisatına yetişmedi yapacakları birşey var mı ?


    Tesisat eksikse ya sizden hortum isterler, ya da kendileri orijinal hortumu takarlar pahalı fiyata.

    Hortum uzatması dışında tesisat işlerine karışmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 3 Mayıs 2009; 18:08:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    İkisi zaten ön panel tasarımı ve sepet tutamakları haricinde tamamen aynı makinelerdir. Hiç bir farkları yoktur.

    Peşin 1400 civarına bulursanız iyidir.

    Hangisinin ön paneli daha çok hoşunuza gittiyse veya hangisini daha ucuza bulursanız onu alabilirsiniz.

    Bana sorarsanız Bosch'un tasarımı daha hoş. Kimisine göre de Siemens daha hoş, tercih sizin.


    bilgilendirme için teşekkür ederim
  • Öncelikle herkese bilgilendirici mesajları ile beyaz eşya almamda doğru bir şekilde yönlendirilmeme yardımcı olduğu için tşk ederim.Önceden bulaşık makinası hiç kullanmadığım için yorumları okuyarak ve teknik özellikleri inceleyerek max 900 ytl ye bana göre uygun bir bulaşık makinası seçmeye çalışıyorum.bosch un iki bulaşık makinası arasında kararsız kaldım.Bunlar sgs 46e02tr ve sgs55m82eu modelleri .aralarında 60 ytl fark var .Aqua sensor için bu farkı vermeye değer mi ?(diğer farklar benim için önemli değil).Kullanan arkadaşlardan aqua sensör ile yıkanan bulaşıklar ve aqua senor olmayan bulaşık makinasında yıkanmış bulaşıklar arasında bir fark oluyormu ?Kullanılan su ve enerjide farklar nelerdir? Gözlemlerinizi ve yorumlarını yazarsanız sevinirim.
    Profilo, bosch ve siemensin aynı üretim hattında üretildiğinden panel hariç aynı malzemeler kullanıldığı yazılmış önceki mesajlarda .Profilo ve bosch Kalite açısından bire bir aynılarmı ? Eğer öle ise aqua sensör çok gerekli değil die yazılırsa profilo 4222 modelini almayı düşünüyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muksit_aksu -- 5 Mayıs 2009; 2:13:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muksit_aksu

    Öncelikle herkese bilgilendirici mesajları ile beyaz eşya almamda doğru bir şekilde yönlendirilmeme yardımcı olduğu için tşk ederim.Önceden bulaşık makinası hiç kullanmadığım için yorumları okuyarak ve teknik özellikleri inceleyerek max 900 ytl ye bana göre uygun bir bulaşık makinası seçmeye çalışıyorum.bosch un iki bulaşık makinası arasında kararsız kaldım.Bunlar sgs 46e02tr ve sgs55m82eu modelleri .aralarında 60 ytl fark var .Aqua sensor için bu farkı vermeye değer mi ?(diğer farklar benim için önemli değil).Kullanan arkadaşlardan aqua sensör ile yıkanan bulaşıklar ve aqua senor olmayan bulaşık makinasında yıkanmış bulaşıklar arasında bir fark oluyormu ?Kullanılan su ve enerjide farklar nelerdir? Gözlemlerinizi ve yorumlarını yazarsanız sevinirim.
    Profilo, bosch ve siemensin aynı üretim hattında üretildiğinden panel hariç aynı malzemeler kullanıldığı yazılmış önceki mesajlarda .Profilo ve bosch Kalite açısından bire bir aynılarmı ? Eğer öle ise aqua sensör çok gerekli değil die yazılırsa profilo 4222 modelini almayı düşünüyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

    Bence de bu üç modele bakılırsa BM4222 alınabilir.

    Bence SGS65M02TR modelinin fiyatını bir araştırın. Bu makine daha ekonomik ve daha sessizdir.

    Aquasensor ile auto programı kullanırsanız büyük tasarruf sağlamak mümkündür.

    Bence BM4222 ile SGS65M02TR arasında tercihinizi yapın.




  • SIEMENS SN25M230EU JETMATIC (1000 tl) mi yoksa profilo bm 5222 (830tl) mi alayım karar veremedim. aradaki 170 tl lik farka değermi.
  • SGS65M02TR modelini spotçularda bulamadım ve bu ay bosch tedarik edemeyeceklerini söylediler.Bu ürünü beyazesyam.com dan 940 ytl ye buldum kargo ile yaklaşık 965 ytl ye mal oluyor. Bu fiyattan aşağı bu ürünü nerden bulabilirim .birde bu site nasıldır?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murcelik

    SIEMENS SN25M230EU JETMATIC (1000 tl) mi yoksa profilo bm 5222 (830tl) mi alayım karar veremedim. aradaki 170 tl lik farka değermi.

    Kesinlikle farka değer
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orjinalden alıntı: murcelik

    SIEMENS SN25M230EU JETMATIC (1000 tl) mi yoksa profilo bm 5222 (830tl) mi alayım karar veremedim. aradaki 170 tl lik farka değermi.

    Kesinlikle farka değer

    teşekkürler
  • Renk : Beyaz
    Kontrol Paneli : Ön
    Sızıntı Sensörü : Var
    Su Dolum Sensörü : Var
    Taşma Sensörü : Var
    Düşük Su Seviyesi Sensörü : Var
    Otomatik Isı Sensörü : Var
    Yıkama Pervanesi - Alt : Var
    Yıkama Pervanesi - Orta : Var
    Yıkama Pervanesi - Üst : Püskürtmeli
    Yıkama Programı : 7
    Yoğun Program : Var
    Normal Program : Var
    Otomatik Program : Var
    Ekonomik Program : Var
    Hızlı Program : Var
    Narin Program : Var
    Ön Yıkama Programı : Var
    Gecikmeli Başlatma : Var (12 saat)
    Geri Sayım : Var
    Gösterge : LED
    Çocuk Kilidi : Var
    Enerji Sınıfı - Yıkama : A
    Enerji Sınıfı - Kurutma : A
    Su Tüketimi : 16lt.
    Ses Seviyesi : 49 dB
    Boyutlar (GxYxD) : 600x860x600 mm
    Net Ağırlık : 48kg


    Samsung DMB28AFW bu ürünü önerirmisiniz ? 7 programlı ve şu anda kampanyası var 950 ytl ?




  • Özelliklerine göre pahalı olduğunu düşünüyorum. Mağazada incelediğimde de malzeme kalitesi üst sınıf bir makine gibi gelmedi. Aynı bütçeye daha iyi makineler mevcut. Samsung'un bulaşık makinelerini geliştirmesi için biraz süreye ihtiyacı var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Özelliklerine göre pahalı olduğunu düşünüyorum. Mağazada incelediğimde de malzeme kalitesi üst sınıf bir makine gibi gelmedi. Aynı bütçeye daha iyi makineler mevcut. Samsung'un bulaşık makinelerini geliştirmesi için biraz süreye ihtiyacı var.


    Tavsiyeleriniz ve ilginiz için teşekkürler profilo bm4222 almaya karar verdimbu makinayı almaya karar verenler için benim bulduğum fiyatlar şunlar .Elektroworld 789, beyazesyam.com 700 kargo ile 735, spotçular 720 den aşağı vermiyor.Teknosada 750 ve 50 ytl lik alışveriş çeki veriyor 700 e geliyor bana ve kargo ücretsiz .Teknosadan almaya karar verdim.Sizlere kolay gelsin arkdaşlar :) ürün seçmek gerçekten çok kafa yorulması gereken bir konu malum bir kere alıncak ve uzun süre kullanılcak.




  • selamlar candoğan62 ve diğer arkadaşlar..

    Bende bulaşık makinası almayı düşünüyorum. fakat birkaç marka arasında kaldım.daha doğrusu hızlı yıkama ve tek sepet olayı arasındada takıldım..
    sorularım şunlar olacak

    1- 2 programlı profilo 2001e modeli nasıldır? FİYAT 550 tl
    2- profilo 2001E modeli yerine profilo BM 4222 modeli gözüme takıldı bu arada ..2001E den 200 tl fazla acaba buna değermi. ve BM 4222 (Program sayısı: 2x4 Yoğun 70°C, Ekspress 55’ (65°C özel hız programı) Ekonomi 50°C, Ön yıkamayarım yük varmış heralde .) FİYAT 750 tl
    3- Siemens SE23E230TR modelide (3 Programlı:yoğun 70 °C,hızlı yıkama 65 °C (Power 55'-55 dakikalık özel hız programı)eko 50 °C demiş.FİYAT 750 tl bundaki hızlı prog. tek sepet demekmi acaba..

    sizce hangisi daha iyi???

    lütfen yardım edermisiniz.bütçem 550-750 arası taksitli...Tavsiyelerinizi acele ve merakla bekliyorum...
    şimdiden teşekkürler...




  • İNDESİT bulaşık makineleri hakkında bilgisi tecrübesi olan var mı? Aşagıdaki makina nasıldır? Alternetif ne olabilir?


    http://www.hizlial.com/beyaz-esya/bulasik-makineleri/indesit-idl-500-5-prog-bulasik-makinesi_04.003.4442.0001.htm#tablar

    İNDESİT IDL 500 5 Prog. Bulaşık Makinesi
    12 Kişilik yemek takımı kapasiteli

    5 ana yıkama programı ( Kuvvetli Yıkama/Normal Yıkama/Hızlı Yıkama/Eko Yıkama /Duşlama.

    3 yıkama ısısı (50-65-70 ‘C

    Enerji tüketimi : 1.05kw/h

    Owerflow – Su taşma emniyet sistemi

    Yıkama aşamaları göstergesi

    Tuz ve parlatıcı göstergesi

    Enerji verimi sınıfı : A

    Yıkama verimi sınıfı :A

    Su tüketimi : 18 Lt.

    Ölçüler : ( YXGXD) 85X60X60 cm




  • Makinenin kirilimini yapacak olan servis bizden ücret talep ediyor mu, etmesede, taktığı musluk,jonta gibi şeylerin parasını alıyor mu ?birde aldığım siemens bulaşık makinesinin içinden neredeyse elli dilde kullanma kılavuzu çıkmasına rağmen garanti kağıdı çıkmadı onuda servis mi getiriyor? teşikkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mihl

    Makinenin kirilimini yapacak olan servis bizden ücret talep ediyor mu, etmesede, taktığı musluk,jonta gibi şeylerin parasını alıyor mu ?birde aldığım siemens bulaşık makinesinin içinden neredeyse elli dilde kullanma kılavuzu çıkmasına rağmen garanti kağıdı çıkmadı onuda servis mi getiriyor? teşikkürler

    Siemens'in bulaşık makinelerinde garanti belgesi makinenin dışında, ambalajın içindedir. Yani ambalajla makine arasına konuyor genelde.

    Servis çağırmadan evvel musluk ve atık su tesisatını yaptırmanız gerekiyor. Servis bunları yapmaz. Sadece hortumlarını bağlar (ücretsiz olarak)

    quote:

    İNDESİT bulaşık makineleri hakkında bilgisi tecrübesi olan var mı? Aşagıdaki makina nasıldır? Alternetif ne olabilir?


    Tek kelimeyle berbat bir makinedir. Ne işçilik var ne de malzeme kalitesi. Çok gürültülü ve hiç kullanışlı değil. Tavsiye etmiyorum kesinlikle. Bu bütçeyle Profilo BM3002 öneririm.


    quote:

    selamlar candoğan62 ve diğer arkadaşlar..

    Bende bulaşık makinası almayı düşünüyorum. fakat birkaç marka arasında kaldım.daha doğrusu hızlı yıkama ve tek sepet olayı arasındada takıldım..
    sorularım şunlar olacak

    1- 2 programlı profilo 2001e modeli nasıldır? FİYAT 550 tl
    2- profilo 2001E modeli yerine profilo BM 4222 modeli gözüme takıldı bu arada ..2001E den 200 tl fazla acaba buna değermi. ve BM 4222 (Program sayısı: 2x4 Yoğun 70°C, Ekspress 55’ (65°C özel hız programı) Ekonomi 50°C, Ön yıkamayarım yük varmış heralde .) FİYAT 750 tl
    3- Siemens SE23E230TR modelide (3 Programlı:yoğun 70 °C,hızlı yıkama 65 °C (Power 55'-55 dakikalık özel hız programı)eko 50 °C demiş.FİYAT 750 tl bundaki hızlı prog. tek sepet demekmi acaba..

    sizce hangisi daha iyi???

    lütfen yardım edermisiniz.bütçem 550-750 arası taksitli...Tavsiyelerinizi acele ve merakla bekliyorum...
    şimdiden teşekkürler...

    Geri sayfaları okursanız detaylı yorumlarımı bulabilrisiniz.

    Siemens SE23E230TR ve Profilo BM4222 aslında aynı makinelerdir. profilo'nun 3 üstünlüğü var, bunlar da;
    -Yarım yükte yıkama tuşu
    -Duşlama programı
    -Alt sepette tencere koyabilmek için katlanabilen teller.

    Bunun dışında ikisi tamamen aynı makinedir. Bir de bu ay Profilo BM3002 modelini çıkarmış, o da Siemens SE23E230TR modelinin birebir aynısı daha uygun fiyata bulabilirsiniz.

    2001E modeli 110 ve 140 dakika yıkaması dışında kullanışlı bir makine.




  • Candogan bey merhaba,

    Sizin tavsiyeniz üzerine Siemens SE54M563EU ankastre bulasik makinasi almistim Darty den 1375 Ytl
    20 Nisanda satin almama ragmen ürünü teslim etmediler ve en son 15 Haziran gibi bir zaman verdiler.

    Bu makine icin bu kadar zaman beklemeye degermi. Bu kadar gec vereceklerini bilseydim bayilere bakardim.
    Ankastre olmayan bir model alip üst tablasini cikarttirmak ne kadar saglikli bir tercih olur.
    yoksa gidip bosch SGI45N05EU modelini almamda bir sorun olurmu.
  • teşekkürler candoğan kardeşim ..teknosadan profilo 2001E modelini 549 TL/ 10 taksit aldım.hem ucuz piayasada 650-680 arası bayisinde bile.ileride daha fonksiyonlu bir makine olabilir.şimdilik geç yıkaması problem değil diye düşündüm..inşaallah hayırlı olur.
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.