Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (796. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.927
Cevap
180
Favori
2.548.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 793794795796797
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Orası ayı yalıtım tabiki ısı kaybını önler.


    Ama bu güne kadar hiçbir bulaşık Makinesinin sesinden rahatsız olduğumu hatırlamıyorum  

  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Hocam yalıtımsız makineyi açık mutfakta kullansan anlarsın olayı. 57dB yazıyor daewooda ordan hesap et. Kullandığın makineyle kıyas yapabilirsin. Decibel logaritmik değer birde. Her 10dB artışta ses 10 kat artıyor. Gençken çok takmıyor insanda yaş ilerledikçe rahatsız edebiliyor uzun vadede.

    En pahalı makineler en sessiz olanlar ordan anlarsın zaten talebi. BSH da ve mielede misal ses azaldıkça fiyat direk artıyor. 49dB den 38dB kadar gidiyor. 44dB konfor sınırı.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Hocam 20 senelik Arçelik var yalıtım namina bir şey yok. Boşken epey ses yapıyor ama doluyken hafif su sesi geliyor. O yüzden dedim zaten ses yapacak ne parça var da ses yapacak diye




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 6 Nisan 2024; 11:27:44 >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Benim kullandığım eski arçeliklerde kapalı mutfakta rahatsız edecek bir ses yok ancak eski altusta su vurdukça kazan yankı yapardı. Eski arçelikte bitüm kaplama yalıtım vs vardır muhtemelen. Bu yeni en ucuz makinelerde arkası falan direk düz çelik sac, bitüm falan yok. 0 yalıtım. Çaydanlık gibi makine.

    Su sesi sonuçta, rahatsız etmeyedebilir. Millet para verip şelale falan yaptırıyor su sesi için. Mutfak açık değilse çok dert değil zaten kaparsın kapıyı olur biter.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Benim makine işte o hiç bir yerinde hiç bir malzeme olmayan arçeliklerden. Boş çalışırken ciddi ses yapiyor ama dolu iken sıkıntı yok. Motor sesi zaten duyulmuyor. O yuzden insanlar bulaşık Makinesinde ses konusunu konuşunca şaşırıyorum  

  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Modeli ne kaç dB makine?
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Modeli 6040e ama ses değerini hiç bilmiyorum.

  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Bu makine, bahsettiğim altusun yanında baya sessiz kalıyor. Bunlarda yalıtım var. Bunlar ART 4 tipi diye geçen makineler. Bunun farklı sürümü beko d2 2001 bende kullanıyorum hala. Bunlarda ses seviyesi 52dB olması lazım.

    Yukarıda arkadaşın paylaştığı yeni ucuz makineye adamlar 57dB ses yazmış. Ordan hesap edebilirsin iyi kötü. 52dB bile açık mutfakta ve yeni binalarda falan gürültülü geliyor insanlara.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Ses konusunda bende kesinlikle katılıyorum. Açık mutfaklı evlerde makine ne kadar sessiz olursa o kadar iyi yoksa su sesi bir süre sonra kafa ütülüyor.


    Eski bulaşık makinem Profilo nun 2 programlı makinesi idi. 57 db ses seviyesi vardı 15 seneye yakın süredir kullandık ama son zamanlarda motor sesi çok artmıştı.


    Electrolux un 6 programlı 44 db ses seviyesine sahip makinesini alınca çok rahat ettim sadece ince bir su çarpma sesi. Electrolux un ön saç kapağının altında epey kalın elyaf yalıtım vardı o sesi kesiyordu.


    Şimdi yeni taşındığım evde müteahhitin koyduğu Beko nun 5 programlı ankastre bulaşık makinesi var. 52 db ses seviyesine sahip çok sesli diyemem çok da sessiz değil. Ama sessizlik konusunda kesinlikle Electrolux u mumla arıyorum. Yazın mutfak kapısını kapatıp ses kesilebilir ancak kışın evde antrede petek olmadığı için mutfak kapısı genelde açık oluyor ve evin her yerinden bulaşık makinesi sesi duyuluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 6 Nisan 2024; 22:22:47 >




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Altusun bahsettiğiniz makinesini de çalışırken gördüm evet daha sesliydi. Kulakları çok hassas birisi olarak bulaşık makinesi sesi beni pek rahatsız etmiyor. Sesini duymaya duyarım ama rahatsiz etmez. Bir Arçelik 2200 sıkma sesi gibi insanı dehşete düşüren tonda bir ses değil sonuçta  25 yıllık buzdolabımızın sesi de epey yüksek ama gıcık tonda bir ses değil. Ben beyaz eşyada sesin yüksekliğinden çok tonuna tınısına takılıyorum. bekonun inverter motorlu çamaşır makinesinin sesi, Mielenin fırçalı motorlu çamaşır makinesinin sesinden daha çok rahatsız ediyor beni mesela   neyse konu dağılmasın. Demek ki bulaşık makinesinin de sesinden rahatsız olan varmış  





  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz konu sebebiyle yani inv motorlarda özellikle buzdolaplarında kompresörün düşük frekansta sürekli çalışması sebebiyle oluşan gürültüden çok sayıda şikayet var. Hesapta verimi yüksek olması sebebiyle tercih ediliyor ancak ben inv kompresöre pek alışamadım.

    En yeni model olarak kullandığım italyan üretimi çamaşır mk hoover 11/7 yıkama esnasında çamaşırların kazana çarpma sesi dışında pek ses çıkarmıyor. Arçelikte nasıldır pek bir fikrim yok açıkcası. Henüz arıza yapmadığı ve sökmediğim için de mekaniği hakkında pek bir fikrim yok.

    Akustik konusuna malesef artık pek değinen yok sanırım. Oysa akustikte ergonomi gibi bir tasarım öğesi.
  • 15 senesini doldurmasına 3 ay kalan Zanussi ZDF324X makinamız, bugün itibariyle; "beni bırakın siz devam edin" dedi.  

    Her gün geceleri çalışacak, sadece bir programı (yüksek ihtimalle eco ya da optimum programı) kullanılacak ve uzun yıllar gidebilecek bir makine arıyoruz.

    Bulaşık makinası aynı işlevi yapar al Altus Regal bir şey geç diyen çevremi dinlemek mantıklı mıdır?

    30lar 50ler bayılmak istemiyorum ama bir iki sene sonra da çöpe atacağım bir ürün de almak istemiyorum.

    Önerilerinize açığım, teşekkür ederim.

  • MavericKB kullanıcısına yanıt

    ne arıza verdi hocam belki basit bir şeydir. tavsiye için gece programı olan modeller var mesela hoover grubunda ama pek de şart değil gibi zaten o modeli stokta yok şu an. sessiz, kapak atma özelliği olan modellere yönelin yeterli olur bence. yerlide arçelik üretimi grundig modelleri güzel. 6732, 6742, 6842, 11853 modelleri var. yabancı modellerde electrolux'ün iki modelini beğeniyorum ESA47210SW ve ESM48310SW.

  • StG 44 kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok teşekkür ederim. Son yıllarda sürekli bir yerleri bozulduğu için artık vakti geldi diye düşündük. En son boşaltma pompası değişmeli denilerek 2250 masraf (o da sorunu çözerse) çıkardı. 15 yıllık ürüne yatırım yapmaya devam etmek yerine değiştirelim dedik anlayacağınız.


    Profilo BM4381EG ürününde karar kıldık gibi şu an için, yazdıklarımdan ekstra olarak kullanımı da kolay gözüktü bizim için. Arçelik 6444 modelini de düşünüyorduk fakat emin olamadık.


    Bulunduğum yerde Elektrolux'ün servisi gerçekten iyi değil ki zanussi için de onlar geliyor bir mazimiz oldu diyebilirim artık  


    Profilo için bir yorumunuz var mıdır?

  • MavericKB kullanıcısına yanıt

    hocam ben bsh ürünlerini pek beğenmiyorum bulaşıkta, bosch siemens bile olsa çoğu yerli üretim artık. aynı fiyata daha fazla özellik sunan yerli alternatifleri çok, kalite olarak da pek fark yok. yedek parçaları da pahalı özellikle ısıtma pompasından şikayet var hem rezistans hem yıkama motoru tek parça yapmışlar ayrı ayrı değiştirilemiyor. arçelik grubundan devam edin derim grundig markasının modelleri f/p olarak daha başarılı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: StG 44

    hocam ben bsh ürünlerini pek beğenmiyorum bulaşıkta, bosch siemens bile olsa çoğu yerli üretim artık. aynı fiyata daha fazla özellik sunan yerli alternatifleri çok, kalite olarak da pek fark yok. yedek parçaları da pahalı özellikle ısıtma pompasından şikayet var hem rezistans hem yıkama motoru tek parça yapmışlar ayrı ayrı değiştirilemiyor. arçelik grubundan devam edin derim grundig markasının modelleri f/p olarak daha başarılı

    O zaman bi fiziksel olarak da görüp yönümüzü biraz arçelik grubuna yönlendirelim, teşekkür ederim ilginiz için.

  • Arkadaşlar selamlar 3 model arasında kaldım. Acaba hangisini önerirsiniz?


    Arçelik 6144


    Grundig 6732


    Altus AL 445 NX 5




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Tan -- 18 Nisan 2024; 13:0:58 >
  • MavericKB kullanıcısına yanıt
    Hocam tahliye pompası basit ucuz bir parça. Alıp kendiniz değiştirebilirsiniz. Uygunparca.com vb sitelere baktınız mı parça için?

    Örn arçeli 250tl
    Bkz.https://www.uygunparca.com/bulasik-makinesi-tahliye-pompasi-1748200100/arcelik/6555x

    Sizin makine biraz daha tuzluymuş 1000tl.https://www.uygunparca.com/bulasik-makinesi-bosaltma-pompasi-50293177007/zanussi/zdf324x

    Parçacılarda belki yan sanayisi vardır.

    İyi servis bulmak zor. Ancaj söküp takması çok zor değil, kasa toplayan adam bunuda söker takar hocam.
    Bence yapmayı deneyin hocam.

    BSH grubunda su kaçırma vn probşemler vardı. Bsh alacaksanız son seri siemens 4 fln bakın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Nisan 2024; 12:23:11 >




  • The Tan kullanıcısına yanıt
    3 makinede aynı sayılır. 6732 de otomatik kapak açma var sanırım hocam faydalı icat. Arçeliğin yalıtımı biraz daha iyi olabilir.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Hocam cevap için teşekkür ederim, makine bizi 10 yıl biz onu beş yıl taşıdık  


    Artık bıktık desek yeri var, çoğu zaman da kendim yaptım tamirini. Şimdi sıfır bir başlangıç yapmak istiyoruz.


    Profilo düşünmemizin sebebi olumlu tecrübelerimiz. LG ve Samsung için de kendim olumlu konuşurum ama bulaşık makinesi olarak bir bilgimiz yok tabii.


    Hafta sonu bi mağazalar turuna çıkacağız hem fiziksel olarak görmüş oluruz ürünleri diye. Sanırım yerli üretim parçası kolay ve ucuz bulunan modellere yöneleceğiz gibi.

  • 
Sayfa: önceki 793794795796797
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.