Şimdi Ara

burçlar kişiliği etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok fazla içinde olmak istemediğimiz ama aynı zamanda dışında da kalamadığımız bir durumdur burçlar...
    illaki ilk soru olmasada arada derede sorulan bir sorudur burcunuz nedir?

    mesela akrepseniz belli başlı kalıplara oturtulmuşunuzdur..

    insanların kolaycılık olarak gördüğü bir kaçış noktası olabilir mi?
    benim burcum da var ne yapayım benim özelliğim bu.....

    değişmekten korkan biri ve kendini olduğu gibi kabul ederken acaba burcuna neden bu kadar ağır bir sorumluluk yükler?

    astroloji yıllardır tartışılan bir konu ben o kadar derin bakmadan yüzeysel olarak insanların burçlara yükledikleri anlamları anlamaya çalışıyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emell -- 4 Nisan 2006; 23:49:37 >



  • Kaos teorisi yüzünden astroloji ile geleceği bilmenin mümkün olamayacağına kesin olarak inanıyorum. Ancak burçlar kişiliği etkiler mi? Bir insanın hangi burçtan olduğu, yılın hangi günü doğduğu ile ilgilidir, daha doğrusu dünyanın güneş etrafındaki yörüngesinin hangi konumunda doğduğu ile ilgili. Ben bununla ve kişiliklerle ilgili de bir bağlantı kuramadım. Ayrıca doğum anı niçin önemli. bebeğe doğum anında etki eden kuvvetler doğduktan sonra etki etmiyorlar mı?
    ------------
    * Bir de dikkat ettim birincisi gazetelerin burçlar köşelerinde yazılanlar kehanet değil öneri niteliğinde,
    * Her burcun üstün özellikleri var. ve her insan her burçtan özelliklere sahiptir. mesela ben hem ciddiyim hem espriliyim. hem dağınığım hem düzenli. hem çalışanım hem tembel, hem duygusalım hem mantıklı. dikkat ettim de hepsi var bende.
    * çoğu zaman şöyle yazarlar "şu sıralar sağlığınıza dikkat edin" herkezin ufak tefek sağlık problemleri olur. oysa yazsa ki "turp gibisiniz" o zaman "hakikaten çok şükür önemli bir sağlık problemim yok" deriz.
    * bazen de şöyle yazar "şu sıralar maddi yönden sıkıntı çekmektesiniz" oysa herkezin iyi kötü paraya ihtiyacı vardır. oysa şöyle yazsa "şu sıralar maddi yönden sıkıntlı değilsiniz "çok şükür deriz fazla bir maddi sıkıntımız yok"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 5 Nisan 2006; 0:03:08 >




  • kao doğum anının etkisi elbette hayatımızda önem arzediyordur belkide o anki yıldızların konumu vs bizi etkileyen faktörlerdir ama benim bu çizgide ve bu kişilikte kalmayı marifet sayanlara karşı bir anlayamama durumum var..

    mesela benim burcumda agresiflik ve kendini beğenmişlik var diye ben öyle kalmaya devam etmeyi biraz tuhaf buluyorum..
    insanın içinde olan kötü ve zararlı yönlerini değiştiremese bile kontrol etmesini ve azaltmasının gerektiğini düşünüyorum ben böyleyim demek yanlış değil mi?
  • Pisikolojik bir etkisi olduğu kesin..Hergün gazetelerde şöle böle biryerde adı geçiyor etkilememesi saçma olur...

    Ama bir insanda kişilik yoksa tabikide etkilemez... :)
  • @kaotika,
    yay burcu musun?
  • kendimi ele aldığımda burçların tamamen saçmalık olduğu sonucunu çıkarıyorum. başak burcuyum ama anlatıldığı kadarıyla hiçbir özelliğini taşımıyorum!

    gök cisimlerinin hareketlerinin insan ruhu üzerinde etkileri olmadığını düşünüyorum. hele geleceğe dair öneriler veya öngörüler bana göre hiç yapılamaz gök cisimlerini izleyerek.

    yalnızca ayın hareketleri belki bir yere kadar insan davranışlarını etkiliyor olabilir, dolunay dönemlerinde bazı insanlarda sinirlilik ve huzursuzluk hali gibi...
  • YÜKSELEN BURÇ OLAYI VARMIŞ, BAZEN YÜKSELENİMİZ DAHA AĞIR BASARMIŞ, BU YÜZDEN KENDİ BURCUMUZUN ÖZELLİKLERİNİ TAŞIMIYORUM DEMEMEK LAZIM GELİRMİŞ
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Lonely

    Pisikolojik bir etkisi olduğu kesin..Hergün gazetelerde şöle böle biryerde adı geçiyor etkilememesi saçma olur...

    Ama bir insanda kişilik yoksa tabikide etkilemez... :)


    aynen dostum. sonuçta davranışlarımızı kendimiz belirleriz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Lonely
    Ama bir insanda kişilik yoksa

    @Mr.Lonely,
    Bir insanda kişilik olmaması ne demek?

    Ben kişiliksiz insan sözüne katılmıyorum. Herkesin bir kişiliği vardır.

    Bazıları bize göre kötü yönleri daha ağır basan özellikler ihtiva eder, bazıları tam tersi.

    Kötü özellikleri ağır basan veya belirli, oturmuş bir hayat görüşü olmayan, zaman ve mekana göre tavırlarında değişiklik olan insanlar için kişiliksiz diyemeyiz, onların kişilikleri de odur. (bence)
  • Etkiledigini hiç zannetmiyorum.ornek olarak ise sunu verebilirim.aynı anda dogan tek yumurta ikizlerinde bile farklı karakterlere sahip olabiliyorlar. bu yuzden burcların insanların uzerindeki etkisi olamaz.

    Burçların veya halk tabiriyle yıldızların insan üzerindeki etkisine inanmak, İslam'ın ilahi iradeye atfettiği mutlak hakimiyet prensibiyle çatışmaktadır. İslam bilginleri arasında astrolojinin dini yönden geçerliliği konusu tartışılmıştır. Bir kısım bilginler yıldızlar, yıldızların mevki ve menzilleri hakkındaki ayetleri(yunus10/5; en- Nahl16/1; Fussilet 41/16; ez-Zariyat 51/4) vs. gibi ayetler ile Peygamber efendimizinde "ay ve güneşi gözetmenin fazileti" ne dair hadislerini delil göstererek astroloji anlamında ilm-i nücumun caiz olduğunu ileri sümüşler. Bunun yanında islam alimlerinin çoğunluğu ise, Peygamberimiz'in ilm-i nücumu yasakladığına dair hadislerinin bulunduğunu ( Buhari, Salatü'l-küsuf13; Müslim, Selam, 35) karşı tarafın ileri sürdüğü ayet ve hadislerin astronomi hakkında olduğunu, güneş, ay, ve yıldızların hareketlerine bakarak bunlardan dünyadaki olayların ve insanların geleceğine ilişkin sonuç çıkarmanın aldatmaca olduğunu, dini bilgi ve inançla çeliştimi, bu işle uğraşanların şirke düştüklerini iddia etmişlerdir

    Elmalı Tefsirinde burçlar
    " Gökte burçları var eden, onların içinde bir kandil (güneş) ve nurlu bir ay barındıran Allah, yüceler yücesidir."(25/61) "Andolsun biz, gökte birtakım burçlar yarattık ve bakanlar için onu süsledik"(15/16) Elmalılı hazretleri bu ayetlerin yorumunda diyorki: Burç aslında yüksek köşk demektir. Gökyüzünde her yıldız topluluğuna yani özellikle bir arada bulunan yıldız takımlarından herbirine burç veya suret ismi verilmiş ve kelimenin bilinen gerçek manası bu olmuştur. Yeryüzü haritasında şehirler ve şehir harıtasında yüksek ve büyük binalar nasılsa, gökyüzü haritasında da burçlar öyle gibidir. Aslında bunların gerçek durumlarını buradan ölçüp kararlaştıramayız fakat en azından görünüşleriyle aydınlanabiliyoruz ve bu şekilde gerçeklikleri ve adetleri tam bilgimiz altında olmadığından dolayı nekre(belirsiz) olarak buyurulmuştur...On iki burç görünüşe göredir. Fezayı kesmiş gibi kabul edilen altı dairenin ikiye bölünmesi ile elde edilen on iki bölümden biri demektir. Yani birer yıldız topluluğu değil böyle olduğu kabul edilen birer bölümdür. Burç bu manada kabul edilecek olursa, bu on ikiyle sınırlanmış olur. Astronomi kitaplarında burç, bu on iki hakkında kullanılmış, diğerlerine burç denilmeyip suret ismi verilmiştir. Bundan dolayı, müfessirlerin çoğu gezegenlerin yörüngeleri gibi kabul edilen bu on iki burcu söylemişlerdir. Fakat sözlük yönünden ayette bu manaya delil yoktur. Ayetin açık manası yaratılan burucun var sayılan şeyler değil, güneş ve ay gibi gerçek olmasıdır. (Elmalı tefsiri 6/85)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dussokagi06 -- 7 Nisan 2006; 17:05:37 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: su*fi


    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Lonely
    Ama bir insanda kişilik yoksa

    @Mr.Lonely,
    Bir insanda kişilik olmaması ne demek?

    Ben kişiliksiz insan sözüne katılmıyorum. Herkesin bir kişiliği vardır.

    Bazıları bize göre kötü yönleri daha ağır basan özellikler ihtiva eder, bazıları tam tersi.

    Kötü özellikleri ağır basan veya belirli, oturmuş bir hayat görüşü olmayan, zaman ve mekana göre tavırlarında değişiklik olan insanlar için kişiliksiz diyemeyiz, onların kişilikleri de odur. (bence)



    Yazdığın herşey doğrudur ablacım...Bir insan nasıl bir tavır sergiliyorsa öledir!

    Herşeye göre davranış değişik tepkiler veren kişinin kişiliği zayıf demektir...

    Ama ben kişiliği yokken derken espiri yapmıştım




  • Kadınlarda regl dönemi periyodunun(dolayısıyla ruhsal durumlarının) ayın dünya etrafında dönme süresi ile ilgili olduğu düşünülünce neden olmasın diyesim geliyor. Gök cisimlerinin canlılar üzerinde bir şekilde etkisi olabilir ama bunun gazete köşelerindeki atmasyon hikayelerle ve karakter tahlilleri ile ilgisi olmadığından düşünüyorum...

    Belkide burçların insanın karakterine şöyle bir etkisi oluyordur. Örneğin ben akrebim, madem ki akrebim o zaman neden burcumun ozelligi olarak heryerde söylenen kıskançlık yapma, kin tutma gibi haklarımı! sonuna kadar kullanmayayım vb. derken bunları bir huy haline getirmiş olabilirim.
  • örneğin doğduğunuz zaman, mars'ın yükselişe geçtiği dönem olsun. artık hangi burca denk geliyodur bilmiyorum neyse işte. marsın sizi etkileyebilecek bir tek çekim gücü var onun dışında hiçbir gücü yok. yükselişe geçmiş bir marsın doğumunuzda sizin üzerinizdeki çekim gücü, carl saganın deyimiyle ebenin ya da doktorun çekim gücünden daha az. yani yok öyle bir şey. mars, venus, jupiter ya da herhangi bir gezegenin konumu insanı herhangi bir şekilde etkilemez.

    astrolojinin doğumu şöyle olmuş, eskiden insanlar kayıt tutuyolarmış, işte venüs yükselirken savaş oldu, jupiter alçalırken bilmemne oldu gibi. sonra bunların bi döngü olduğunu venusun her yukseldiğinde benzer şeylerin olacağını falan düşünmüşler. böylece gök cisimlerini takip eden astroloji bilimi doğmuş. sonra burçtur şudur budur türemiş zaten.

    uzun lafın kısası burç denilen şey, palavradan ibaret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 8 Nisan 2006; 13:33:37 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Lonely
    Ama ben kişiliği yokken derken espiri yapmıştım

    @Mr. Lonely,
    Yay burcu musun, koç mu?

    Ben burçların karakterle bir alakaları olduğuna inanıyorum. Fal, kehanet kısmına inanmıyorum ama.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: su*fi


    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Lonely
    Ama ben kişiliği yokken derken espiri yapmıştım

    @Mr. Lonely,
    Yay burcu musun, koç mu?

    Ben burçların karakterle bir alakaları olduğuna inanıyorum. Fal, kehanet kısmına inanmıyorum ama.




    Koç burcuyum tebrik ederim...

    Gerçi burçlarla ilgili olanlar hemen biliyor nedense benim koç burcu olduğumu... :)




  • ee peki ben hnagi burçum?
    kim tahmin edecek?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: su*fi


    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Lonely
    Ama ben kişiliği yokken derken espiri yapmıştım

    @Mr. Lonely,
    Yay burcu musun, koç mu?

    Ben burçların karakterle bir alakaları olduğuna inanıyorum. Fal, kehanet kısmına inanmıyorum ama.




    Burçların veya halk tabiriyle yıldızların insan üzerindeki etkisine inanmak, İslam'ın ilahi iradeye atfettiği mutlak hakimiyet prensibiyle çatışmaktadır




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dussokagi06





    Burçların veya halk tabiriyle yıldızların insan üzerindeki etkisine inanmak, İslam'ın ilahi iradeye atfettiği mutlak hakimiyet prensibiyle çatışmaktadır






    bazı ilim kitaplarında duların sırrı diye nitelendirilen kitaplarda bu konuya çok geniş yer verilmiş,oradaki yazılara göre doğum saatinin ve burcun etkilerinin kısmen de olsa kişileri etkilediği yönünde.
    bu kitapların gerçekliği ortada vekflerin yazılmasında gerekli olan doğum saatlerinin çok önemi olduğunu biliyorum..
    bu ilimlerin sahihliği hakkında bir bilginiz varmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dussokagi06
    Burçların veya halk tabiriyle yıldızların insan üzerindeki etkisine inanmak, İslam'ın ilahi iradeye atfettiği mutlak hakimiyet prensibiyle çatışmaktadır

    @Düşsokağı,
    Ben burçlar, yıldızlar iradeyi ortadan kaldırıyor, gayba dair haberler veriyor demiyorum ki. (haşa)

    Karakterlerle bir bağlantıları olduğuna inanıyorum diyorum. Nasıl ki Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin insanları Akdeniz iklimi dolayısıyla daha sıcak, dost canlısı, misafirperver olarak bilinirken, kuzeyde, soğuk iklimde yaşayan insanlar daha mesafeli ve soğuksalar bu da öyle birşey.
    Şimdi Akdenizliler sıcakkanlıdır dersek ilahi iradenin mutlak hakimiyetini kabul etmemiş mi oluyoruz?

    Bir kez daha söylüyorum faldan, kehanetten bahsetmiyorum, karakter etkisinden bahsediyorum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.