Şimdi Ara

Burdur, Muğla ve Urfa'ya Toplam 19 MW Gücünde Güneş Enerjisi Santralleri Kuruluyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birolhan1

    Anladık devletin paraya ihtiyacı var. Ama neden A.B.D li firma kardeşim ? Vesteli koruyan devlet burda nerede ? Hikayeeeeee. Neden devlet kendisi tesis kurup elektiriği satmıyor ? Bu adamlar bugünü kurtarma derdindeler. Olan yarın bizim çocuklarımıza olacak..


    Her şeye önyargılı davranmayalım.

    Bu tür projeler stabil değil, maliyetleri çok yüksektir, Bu projelerden henüz kar elde edilemez. Bizim gibi gelişmemiş ülkeler bu tür projelere fazla kaynak aktaramaz.

    Bir kere yeni teknolojiler tecrübe gerektirir. Ön araştırma, Ar-Ge yatırımları gerektirir. Yenilenebilir enerji konularında yetkin çok az firma var dünyada. Kurulum maliyetlerini azaltabilmek için bu konularda yetkin firmalar görevlendirilir. Yenilebilir enerji konusundaki araçları genelde bu firmalar üretir. Yenilebilir enerjide kullanılacak meteryaller, paneller için fabrika kurulur, bu fabrika yüksek maliyetle kurulur, bu fabrika alet üretecek, deneyecek, satacak. Çok satacak ki, maliyetler düşsün. Panelelr ülkede üretilsin demekle olmaz. 3 kuruşluk satış için 100 liralık yatırımla fabrika kurulamaz. Araçların patent sorunları vardır, üretim srounları vardır. Deneme, değerlendirme sorunları vardır. Yenilenebilir enerji ile çerveyi koruyalım derken, başka bir taraftan ülke kaynakları (para) heba olur.

    Vestele taktınız, Sanki Vesteli koruyan devlet Arçeliği korumuyor mu. Kimsenin sokağa atacak parası yok. Ülkede hükumet düşmanı çok büyük firmalar. Neden onlar yapmıyor bu tür projeleri. Madem o kadar çevrecisiniz. Madem o kadar stabil işler bunlar. Önce siz yapın da millet görsün.

    HES, Nükler santral yapmayalım, yenilebilir enerji kaynakları ile elektrik üretmek henüz ülke nüfusuna yetmiyor. Biz günde 4 5 saat elektrik keselim dense, çevreci olanlar ayaklanır, olmazzz. olmazzz

    HESssss yapma, Nüüükleeeeer yapma... e kardeşim ne yapalım. Bildiğin bir yöntem varsa buyur, hee rüzgarla güneşle bu iş olacaksa, buyur sen yap görelim. Olur belki olur, günlük elektrik 5 saat kesilir, elektrik faturası 500 lira gelir. Çevre adına bunlara raziysan tabi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendisi ayfon alacağına catısına panel taktırmayı düşünmez ama gelir burda bunu eleştirir. Yok bu kafadan çıkmalıyız, yok geç kaldık, destek yok falanlar filanlar.
    Taktır çok verimliyse çatına bitane. Biz söktürdük geri teras yaptık valla teras bize daha fazla enerji veriyo
  • bu sisteme karşı durmak mantıksızlık. ama şunu da belirtmek isterim eğer yerleşim yerlerinin içinde yer alırsa bunlar sıkıntı olacaktır çünkü panelin olduğu ortamda 10 derecelik bir ısı artımı söz konusu siyah olduğu için çok fazla enerji toplayıp ısınmaya sebebiyet veriyor. bizim akıllı devlet adamları ve zeki mühendisler masraf çok fazla kablo gidiyor diye şehir merkezlerindeki boş alanları bunlarla doldurabilir. antalya' da adliyenin yanındaki mekana bir platform kuruldu şuanda aktif çalışmıyor ama çalışmadığı halde panelin ön kısmına durunca açığa çıkan ısı fazlası ile hissediliyor.

    Nükleer kollektörü kafalıların tepkisini çeker şimdi para kazanamıyoruz yakınmaları başlar.

    Nükleer reaktörlerden elde edilen enerjiden daha fazlası elde edilebiliyor bu sistemden.

  • http://www.antalyasolarenerji.com/referanslar.php bu alan ve enerji üretimi için gerekli sorulara örnek cevap olabilecek şekilde bir referans. çok abartılı boyutlara ve alana ihtiyaç olmadan günlük 1.8 kW elektrik üretmek mümkün. günlük 1.8 kW zaten normal şartlarda tükettiğimiz bir değer değil 1 aylık fatura bedelinin neredeyse % 90' ını karşılıyor bu sayede sömürgeci devletin elinden de kurtulmuş oluyoruz.

  • Nihayet ! geç bile kaldık. Nükleer enerji ve Hesler e HAYIR !

  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Güzel bir gelişme. Arazimiz zaten bol ama olur da sıkıntı olursa binaların üzerine kurulabilir. Sanırım Japonya'da böyle bir sistem var. Evlerin üzerinde paneller var ve herkes kendi elektriğini üretiyor, hatta fazlasını devlete satıyor!

    @black_flood Panellerin ortamda ısı artışına sebep olduğunu bilmiyordum. Hatta ısıyı önce emip sonra elektrik enerjisine çevirdiklerinden dolayı mantıken ısı birikimini azaltacaklarını ve uzun vadede küresel ısınmaya karşı bir artı daha katabileceklerini düşünmüştüm.
  • Yenilebiliyormu gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi gelişmeler, devamını bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Italya da bakın nereye yapmışlar. Tarım arazilerinin tam ortasında 17 MW lik tesisi tek noktaya yapıyor adamlar. Muhalefet hastalığı havadan nem kapmaya dönüşmüş. Roma da 3 yıl yaşadım, gördüğüm tüm güneş panelleri tarım arazilerinin tam göbeğinde.

    . Her naneyi klavye başında bilmek işi baydı gari.

    Burdur, Muğla ve Urfa'ya Toplam 19 MW Gücünde Güneş Enerjisi Santralleri Kuruluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 21 Mart 2015; 23:54:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.