Şimdi Ara

Bursa/Nilüfer bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar nilüferde oturup fiberoptik baglantisinda sorun yaşayanlar var mı?

    1 haftadır internette kopmalar yaşanıyor. 10mbit abonesiyim. yalnız modem düzgün çalışırken tüm ışıkları düzgün yanarken kopma oluyor. bazen de internet ve phone (SOL numarası kullnıyorum) ışıkları gidiyor. ayrica evde 2 wireless bağlantı var, bazen kablolu olan bağlantı düzgün giderken bu wirelesslar kopuyor. bazen de tam tersi. Sorunu tam olarak adlandırmak mümkün değil. İlk aradığımda çağrı merkezindeki kadın bölgesel arıza var yapabileceğimiz bir şey yok demişti. en son aradığımda 1-2 defa karşıdan mode resetlediler, şifreleme metodunu değiştirdiler ama yok sorun devam ediyor. 1-2 ay önce de neredeyse 1 haftalık kesinti vardı bu bölgesel (!) arızadan.

    İşin garibi modemi resetlediğim zaman her şey bir süreliğine düzeliyor. sorun modemden mi acaba? 7/24 buzdolabının arkasında prize bağlı olarak çalışıyor. Şu verdikleri pirelli modemlerden.







  • Fiberotik internet kullanmadan önce de kopmalar yaşıyor muydun? Bir hafta içinde sürekli sorunlar yaşıyorsan modemini hemen değiştirmeyi iste. Bir de TILGIN tipi modem veriyorlar. Belki onda sorun olmayabilir.
    Ben Melisköy sitesindeyim. Bir ay önce bize de fiberoptik internet geldi. Kısmet olursa önümüzdeki ay geçmeyi düşünüyorum. Sorun çıktığında superonline'nin teknik desteği yetersiz olduğundan aynı sorunları bende yaşar mıyım diye açıkçası da tırsıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 13 Haziran 2010; 22:08:33 >
  • En son görüstüğümüz teknik destek elemanı, bölgesel sorun olduğunu ve çok şikayet aldıklarını söyledi. Basın sitesindeyim ve yakında yüksek gerilim hattı var, bundan kaynaklanan elektriksel durumlar olablir dediler. modemde sorun olabilir mi diye sordugumda zannetmiyorum cevabini aldim. Ayrica bölgeye yeni bir SOL müdürü atanmis onun adresini verdiler sikayetleri bildirmek icin. Ara ara bölgesel calisma nedeniyle kesinti oluyordu ama son 2 haftadir yukarida belirritim gibi modem çok tuhaf davraniyor. Ayrica 5 aylik bir modemin bozulacagini ben de düsünmüyorum. sinir bozucu bir durum :/

    edit: fiberoptik internet kullanmadan once evet ttnet acisindan epey sikintiliydim, 8mbite kadar tarifesine gecince kesintiler oldu, hattim 2mbit bile kaldirmiyordu. düzelttirmek icin kac kere telefon gorusmesi yaptik hatirlamiyorum. kapatmaya gittigimde ttnet subesindeki yetkili de elektriksel sorundan bahsetmisti. ama 5 ay boyunca SOL ile fazla sorun yasamadim. ttnetle yasadigim sorun bolgesel ariza savımı kuvvetlendiriyor.

    Diger Nilüferlilerin baglanti durumlari nasil acaba merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandaren -- 14 Haziran 2010; 12:50:03 >




  • Selam ,

    Bende Hasbahçe sitesindeyim ve yaklaşık 5 gündür 10 Mbit Fibernet kullanıyorum.Kullandığım modemin markası Pirelli.Benim kopma kaynaklı bir şikayetim yok ama Download hızı konusunda pek ikna olmadım diyebilirim.

    Şirket ile ilk muhatap olduğumda " Örnek olarak Microsoft'un sitesinde girdiğinizde 1000-1100 k ile veri indirdiğinizi göreceksiniz. " demişlerdi ama bu hızı görmek ne mümkün.Bugün Microsoft'un sitesinden 2,5 MB'lık bir dosya indirdim ve maksimum 275k falan gördüm.Böyle giderse hız konusunda şirket ile iletişime geçmeyi ve çözüm bulmalarını isteyeceğim. 8 MBit TTNet kullanan arkadaşlarım Download için sn'de 800-900k'dan bahsederken biz 10 Mbit ile sn'de 250-300k'larda gezeceksek Fiber İnternet'in ne anlamı kaldı ?

    Bu arada Nilüfer'de 10 Mbit Superonline Fibernet kullanan arkadaşlar ; Download hızlarını farklı sitelerdeki programlarla test edip sonuçlarını yazabilirler mi ?

    Papirus




  •  Bursa/Nilüfer bağlantı sorunu


    download hızları açısından herhangi bir sorunum olmadi şuana kadar. ancak kopmalar devam ediyor.http://www.hizinitestet.com/ sitesinde de sonuç yaklaşık olarak aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandaren -- 17 Haziran 2010; 17:07:56 >
  • Nülüfer-Ertuğrul günde en az 5-6 kez kopuyor koptumu 10-15 dakika gelmiyor ne zaman kalksam sabah kırmızı yanıyor en son açıp sövücem başım belaya girecek
  • Geçn hafta görüştüğüm yetkililerden birisi Ertuğrulkent'teki Fibernet bağlantılarında geçici olarak sıkıntılar yaşanabileceğini ama zaman içinde rayına oturacağını söylemişti.

    Ama rahatsız edici boyutlarda kopmalar yaşıyorsanız bildirmekte haklısınız tabii ki.

    Papirus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 18 Haziran 2010; 18:21:48 >
  • @cem16, benimde bazen internet ışığı kırmızı yanıyor. 1-2 resetlemeden sonra sorun kesin çözülüyor. modem bağlantıyı sağlamak için gelip benim resetlememi bekliyor. bazen de tüm modem ışıkları normal çalışırken bağlantı gidiyor (ethernet bağlantısı)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pandaren

    @cem16, benimde bazen internet ışığı kırmızı yanıyor. 1-2 resetlemeden sonra sorun kesin çözülüyor. modem bağlantıyı sağlamak için gelip benim resetlememi bekliyor. bazen de tüm modem ışıkları normal çalışırken bağlantı gidiyor (ethernet bağlantısı)

    kafasına göre takılıyor bazen resetlesekte yine kırmızı yanıyor kendi kendine açılıyor zamanla
  • Modemin ışıkları düzgün çalışıyorken, bağlantı kopunca ağ bağlantılarından aldığım hata "unidentified network" :

     Bursa/Nilüfer bağlantı sorunu
  • 2 gün önce fiber internete bağlandım. Yer 1.Melisköy sitesi Takılan modem siyah renkli Pirelli PRG E4202G Bende şimdilik hiç kopma olmuyor.
    Wireless çekim gücü (Linksys Wag54gp2) daha önce 3 oda ileride bile 2 kutu çekiyordu. Şimdi ise çekmiyor. Yarın telefon edip çekim gücünü arttıracağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ettu

    2 gün önce fiber internete bağlandım. Yer 1.Melisköy sitesi Takılan modem siyah renkli Pirelli PRG E4202G Bende şimdilik hiç kopma olmuyor.
    Wireless çekim gücü (Linksys Wag54gp2) daha önce 3 oda ileride bile 2 kutu çekiyordu. Şimdi ise çekmiyor. Yarın telefon edip çekim gücünü arttıracağım.



    dostum sizin orda alt yapı ne zmana kurdular sen alt yapı kurduktan hemen mı baglanttin bizim burda alt yapıyı döşüorlar bende baglatıcam yer antalya-meltem tşkler..
  • adil07
    Bizim siteye(ihsaniye-1. Melisköy Bursa) 2 ay önce alt yapıyı kurdular ama başvurmadan önce beklemede kaldım. Diğer servis sağlayıcı ile sözleşmem bitmesi için. 2 gün içinde de fiber interneti bağladılar. Altyapı bittikten sonra sizin kapınızı da mutlaka çalarlar hiç merak etmeyin.
  • Aynı şekilde kopmalar yüzünden bağlantımı iptal ettirmeyi düşünüyorum.
    Denemesi bedava kampayasından abone olduk. Doğru düzgün deneyemedik bile interneti.
    Bursa / Nilüfer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pandaren

    @cem16, benimde bazen internet ışığı kırmızı yanıyor. 1-2 resetlemeden sonra sorun kesin çözülüyor. modem bağlantıyı sağlamak için gelip benim resetlememi bekliyor. bazen de tüm modem ışıkları normal çalışırken bağlantı gidiyor (ethernet bağlantısı)


    Bire bir aynı sorunu yaşıyorum.
  • Allah allah ne enterasan bir durum. Bende 3 Temmuzdan beri (1 ay bedava) kullanıyorum. Benim şansım mı nedir, bende en ufak bir kopma, kesilme olmadı. Modemin biraz fazla ısındığını tespit ettim. Modemin altına (Mutfakta sıcak tencerenin üstüne konduğu aparat)
    metal ızgara koydum. Isınma şimdi çok daha az. Hem modemi de hiç kapatmıyorum. Modeminizin sık sık sorunsuz çalışma durumunda yedeğini alın. En azından bağlantı gittiğinde yada internet ledi kırmızı yandığında aldığınız yedeği geri yükleyin. Sorun modemde mi yoksa Superonline'demi ortaya çıkar. Tuh tuh nazar değmesin kesintisiz bağlantıma.
  • bursa da alt yapı yeni yaaa ondan sorun çıkması normal biraz alttan alın yaa hala çalışmalar devam ediyo kazıyolar sürekli bi yerleri =)

    Ama bursayı delik deşik ettiler bir de mobese alt yapısı var ya nereye baksam superonline yazılı logar kapakları görüyorum. Bizim orada daha inşaatı tamamlanmamış sitelere bile o alt yapıyı getiriyorlar. En çok da bu koyuya şehrin dört bir yanı superonline. Asfalta baktığım zaman superonline kapakları. İnşaat halindeki sitelere fiber internet. Ama bizim yadigar eve gelemiyo müstakil ev. Geçen gün saydım bizim evden 50 adımla gittiğim site fiber internet kullanabilio
  • Bu hafta içinde 3-4 kez 15 dk 30 dk gibi kopmalar yaşadım ve daha 1 haftalık kullanıcıyım.
    Müşteri hizmetlerini aradım aynı saat diliminde aynı bölgeden çok sayıda şikayet almışlar ve ilgileneceklerini söylediler.
    TILGIN modem verdiler.Numaramıda taşıyorum bakalım göreceğiz nasıl olcak...
    Bu arada site :Bahçekent
  • Bursadaki problemler bitmek bilmez. Ama asla sorunu kabul etmezler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.