Şimdi Ara

BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
25.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abi herşeyi süpürmüşün bana bişi kalmadı ki
  • ercans daha çok işimiz var kardeşim çok....Araştırmalara devam....Bu arada diğer topiklerdeki çalışmalarını gördüm,ellerine,yüreğine sağlık....
  • Ha unutmadan 6 Ağustos Bursa da olursan düğünüme beklerim...D.S.İ. Tesisleri Ankara yolu saat:20:00
  • iyi çalışma tebrik ederim.
    bursasporla ilgili "döneceğiz hesabı göreceğiz" sloganı taşıyan bir flash çalışması vardı.
    acaba sende mevcut mu?
  • emredeici maalesef ben de yok o çalışma arıyorum şuan bursa dayım.bulabilirsem bulucam,bulamazsam ben yapıcam öle bi çalışmayı yeniden....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cricket_man

    Ha unutmadan 6 Ağustos Bursa da olursan düğünüme beklerim...D.S.İ. Tesisleri Ankara yolu saat:20:00


    6 ağustos yani yarın bursa dışında tatilde olacağım sana mutluluklar dilerim hayırlı olsun
  • iyi dileklerin için teşekkür ederim ercans.Tanışmak dileği ile....
  • Uyku tutmadı iyice heyecan bastı.Saatler kaldı.....
  • ATKIMIZIN YOLCULUĞU
    Paris
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
  • Fiorentina
  • AEK
  • Roma
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
  • Atina
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
  • Stade De France
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
  • Karlsruhe
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ




  • İntertoto fotoları en kısa zamanda burada olacak...
  • Geçmiş Sezonlar1963-64 Sezonu
    Ülkeyi yeni saran 2. Türkiye profesyonel ligi heyecanı içinde Bursaspor’un da yerini aldığı 1963 – 1964 sezonu, deneyim kazanmakla geçti. Bu ilk sezonda Yeşil Beyazlı ekibi oluşturan beş kulübün yetenekli amatörlerinin yanı sıra birkaç da transfer yapıldı. Kulübün 150 bin lira olarak belirlenen bütçesinden 80 bin liralık transfer harcaması oldu. Bu ilk yılda Spor – Toto isim hakkı olarak 72 bin lira gelir elde edildi.
    Ve Bursaspor profesyonel 2. ligdeki ilk sezon açılışını 14 profesyonel, 18 amatör futbolcu ve antrenör Muhtar Tucaltan’la 26 Temmuz 1963’de gerçekleştirdi. Sonra da bir dizi hazırlık maçı yapıldı. Atatürk stadında artık Fenerbahçeler, İstanbulsporlar, Beşiktaşlar ve Kasımpaşalar seyredilir oldu. Seyircinin heyecanı büyüktü. Bu arada sezon açılışından önce Antrenör Muhtar Tucaltan için Fenerbahçe ile maç yapılarak “İlk Jübile” gerçekleştirildi. Sonunda lig maçları geldi çattı...
    13 takımdan oluşan 2. Türkiye Ligi Bursaspor için deplasmandaki İzmir Demirspor maçıyla başladı. Üçüncü haftada Yeşil – Beyazlılar deplasmanda Vefa’yı yenerek galibiyetle tanıştılar. Bursaspor’un resmi maçlardaki ilk golünü atmak K.Orhan (Tepsi)’a nasip oldu. Galibiyetler ve goller birbirini takip etti. Sezon 24 maçta toplanan 22 puan ve 8. sırada bitirdi. Kaptan B. Mustafa (Koçero) 23 maçta yer almayı başardı. Takımın golcüsü de kritik maçlarda attığı 7 golle Hasan Bora oldu. Sonuçta Bursaspor ilk yılını deneyim kazanarak ve istenilen yerde bitirdi. Türkiye Kupası’nda da 3. tura yükselme başarısını gösteren Bursaspor bu turda Beşiktaş’a elendi.
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

    Beş Kulubün birleşmesiyle ortaya çıkan Bursaspor 1963-64 sezonunda 2.Türkiye ligine alındı. Yeşil- beyazlıların o sezon ki takımlarından biri maç öncesi Atatürk stadında. Soldan sağa (ayaktakiler) Kaptan Özhan, Ahmet Konur, Dündar, Nihat Güner, Mesut Şen, Mustafa (koçero), Hasan Bora, Oturanlar; Fuat Bekik, Cengiz yazıcı, Hüseyin Çapraz, İsmail Bavlı Lig Maçları
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ




  • 1964-65 Sezonu
    Bursaspor’un tarihinde unutulmayacak bir sayfadır 1964 – 1965 sezonu. Sezon boyunca Vefa ile yapılan amansız şampiyonluk yarışı son haftada alınan Beyoğluspor yenilgisi ve ertesi gün Kasımpaşa karşısında elde edilen az farklı galibiyetle kaybedildi. Sonunda İstanbul’un Yeşil Beyazlı ekibi Vefa averajla şampiyon olarak 1. Lige çıktı. Bursaspor’a gönül verenler ise elleri böğürlerinde umutlarını gelecek yıla bıraktılar.
    İşte bu sonuçla kapanan profesyonelliğin ikinci sezonuna Bursaspor aslında bir hayli iddialı başlamıştı. Transfer döneminde 8 yeni oyuncu kadroya dahil edilmişti. Kocaeli Kağıtspor’dan Ferruh, Turan ve Köylü Mustafa, Harp Okulu’ndan Ersel, İnegöl İdman Yurdu’ndan Vedat gözde transferlerdi. Açılıştan hemen sonra güçlü Fenerbahçe ile hazırlık maçı yapılarak güç denenmişti. Ligde de iyi bir başlangıç yapılmış ilk beş maçta 8 puan toplanmıştı. Takımın başında yine Tucaltan vardı.Amansız yarış 30 haftalık maratonun 28. haftasına kadar sürdü. İstanbul deplasmanına çıkan Bursaspor, cumartesi günü Beyoğluspor’a 2-1 yenilince “şoke” oldu. Artık ertesi gün yapılacak Kasımpaşa maçında 7-0’lık bir fark gerekliydi. Maç başında öne geçen Yeşil Beyazlılar Kasımpaşalı Ender Konca’nın golüyle durum 2-1 olunca umutlarını yitirdiler. Karşılaşma bu sonuçla bitince Vefa averajla şampiyonluğunu ilan etti. Beyoğluspor’un cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle yapılan itirazlardan da bir sonuç çıkmadı ve Bursaspor avucunun içindeki şampiyonluğu bir kuş gibi uçurdu. Türkiye Kupası’nda zaten ilk turda Denizli Karagücü Bursaspor’u 4-3’lük skorla elemişti.
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

    Kuruluşunun ikinci yılında şampiyonluk savaşı yapan Bursaspor son maça kadar umudunu yitirmedi. Sezon boyunca nefes nefese mücadele veren Vefa ile Bursaspor Mithatpaşa Stadı'nda yenişemediler. Bu maçta Kaleci Gündüz'ün büyük oyunu dikkati çekmişti.

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ




  • 1965-66 Sezonu
    Profesyonel yaşamının ikinci yılında şampiyonluğu averajla Vefa’ya kaptıran Bursaspor 1965-1966 sezonunda oldukça iddialı hazırlandı. Önce transferde 10 yeni futbolcu alındı. Takımın başında yine Muhtar Tucaltan vardı. Bu kez Tucaltan’a futbolu yeni bırakan kaleci Gündüz Özcebe yardım ediyordu. İki gruba ayrılan 2. ligde Bursaspor beyaz grubu çekti. Garip bir kararla maçlar sonucunda grupların ilk dört takımının play off sistemi karşılaşması planlandı. 8 takımdan oluşan final grubunda ilk iki sırayı alan ekipler 1. lige yükseleceklerdi.
    İşte ne geldiyse Bursaspor’un başına play off’tan geldi. Beyaz grubu 20 maç sonunda yenilgisiz lider bitiren Bursaspor, final grubunda ancak üçüncü olabildi. Oysa 3 Ağustos’ta yapılan sezon açılış töreni görkemli olmuştu. İki bin seyirci ücret ödeyerek çalışmayı izlemişti. Yapılan 4 hazırlık maçıyla lige girildi. Ve başarılı bir seriyle grup maçları yenilgisiz tamamlandı. Final grubunun ilk dört maçından beş puan alındı. Beşinci maç Bursa’da Eskişehirspor’laydı. Ligin yeni ekibi seyircisiyle gelmişti. Konuk ekip maçın hemen başında öne geçince karşılaşma 3-1 Eskişehir lehine sonuçlandı. Ne olduysa ondan sonra oldu. İki taraf seyircisi birbirine girdi. Tarihlerin 3 Nisan 1966 Pazarı gösterdiği bu günde Atatürk Stadı’nın çevresi ana baba gününe döndü. Bir çok yaralı vardı. Olaylar bununla da bitmedi. Eskişehirliler Bursa plakalı araçları Porsuk çayına attılar. Bu olaylardan sonra Bursa kendi toparlayamadı ve final grubu üçüncü olarak kapandı. Bu sezonda tek teselli Mesut Şen’in 3 Kasım 1965 tarihinde açıklanan A Milli takıma çağrılmasıydı.
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

    Beyaz grubu yenilgisiz tamamlayan Bursaspor final grubunda aynı başarıyı gösteremedi. Bursaspor onbiri final grubundaki Kasımpaşa maçı öncesi.
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ




  • özkan şef
    nerdesin yolunu ...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.