Şimdi Ara

Bursaspor oyunu ile küme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • GreenWhite. kullanıcısına yanıt
    bunlar düzgün birisi olsa, insan selam vermekten çekinmez. şahsen ben tinerci,alkolik ve önüne gelene saldırma niyetinde olanlara selam vermeye çekinirim. olur ya niye selam verdin kavgası çıkar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: King#6James

    quote:

    Orijinalden alıntı: Timsah-16

    quote:

    Orijinalden alıntı: King#6James

    quote:

    Orijinalden alıntı: Timsah-16

    quote:

    Orijinalden alıntı: King#6James

    quote:

    Orijinalden alıntı: Timsah-16

    quote:

    Orijinalden alıntı: King#6James


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ciddi Kedii

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ike

    Bu adamların iki haftadır oynadığı oyunu 3 liğ takımları oynamıyor. Battaja sahada hiç yok. Hepsi isteksiz ne gol girişimi ne düzgün atak böyle dewam ederlerse kümeye giderler yine. Ertuğrul hocayı arıyorum vallahi.

    bursa da bursadan başka takım tutulmaz diye biliyorum ancak GS logosu var sende

    Bursada Bursasporludan cok Galatasaray taraftari var. Oyle bir sey yok.

    Bursa'da Gs taraftarı diye birşey yok.
    Sempatizan bir kitle var sadece. Onlarda Bursasporlulardan çok değil.
    Kendi hallerindede, kendi dünyalarında yaşarlar, herhangi bir icraat yapamazlar.

    @Ike

    Bursasporlu adam çift takım tutmaz.
    Bize İstanbul kulüpllerine sempati besleyen adam lazım değil.
    Bursasporlu dediğin adam gibi adam olur sadece Bursaspor'u tutar.
    Bir kalbe iki sevda sığmaz.

    Yav he he. Ben dogma buyume Bursaliyim senin bildigin kadar bende biliyorum rahat ol. Kendim Galatasarayliyim, cevremdede tonla Galatasarayli var, biraz ufak at. Bursada her 20 insandan 7-8 si Gs yi 6-7i si Fb yi 3-4 Bjkyi 2-3 kiside Bursasporu tutar. Belki arada 3-5. Sana tonla fanatik adam cikaririm. Eger surekli herkesin Bursasporlu olmadigi ortamlarda takilmiyorsan sende Bursa taraftarinin Gs ve Fb den az oldugunu bilirsin, ondan karsindakiler bilmiyormus gibi bos konusma yapma. Bursaspor u destekleyen insanlarin bir coguda Bursanin sampiyon oldugu sene Gs ve Bjk den Bursaya donen adamlar. Hatta yazin bursada oldugum vakit gel gidelim FSM ye mekanlara girelim bir soralim millete hangi takimi tutuyorlar. Eger Bursaspor taraftari daha fazla cikarsa sana istedigin yerde yemek ismarliyim o kadar net.

    Bursasporu tutmayan taraftarlarin kavga falan cikarmamalari onlarin bir icraat yapmadigini gostermez. Zira bende Bursasporlu bir gruba asla bulasmam her ne kadar fanatik olsamda. Bicak tasiyan, icip icip maca gidip herkese ana avrat soven bos beles adamlarla ugrasmaya degmez. Onlar zaten psikopat, kavga ciksanda adam dovelim diye hayatlarini bos beles harcayan adamlar. Herkes icin soylemiyorum bunu ama Bursaspor taraftarinin geneli boyledir. Bursada yasayan herkesde bilir bunu. Gerci sadece Bursaya genelleme yapmak dogru olmaz bu tur insanlar Ultraaslanda-Carsidada epey var ama Texas bolumu bana gore bu isin civigini cikaran adamlardir. Simdi bu tur insanlara bulasip basina bela almak istememek mi icraat yapmadiklarini gosteriyor? Girdigim her ortamda Bursasporlu sayisi her zaman az oldu. Bursada Galatasaray tutan insanin yarisi kadar Bursaspor tutan insan varsa op basina koy o kadar diyim sana.



    Kendi küçük dünyada yaşadığın şu yukarıdaki yazından belli.
    Yok 20 kişiye sormuşta 6'sı Gs'li çıkmış.
    Çok sığ ve dar bir bakış açısı kusura bakma.

    Bursaspor'un şampiyonluğuna laf atmışsın ama farkında değilsinki Gs'yi tutanların hemen hepsi uefa kupasının alınmasıyla dönmüş veya takım değiştirmiş kişilerdir. Bu Bursa'da değil her şehirde böyledir belki yaşın yetmiyodur bunu hatırlamıyosundur bilemiyorum.

    Bursaporluları içkici, bıçak taşıyan kişiler olarak tanımlamışsın. Benim çevremde hemen herkes Bursasporlu ama hiçbiri içki içmez, hiçbiri bıçak taşımaz.
    Hepsi işinde gücünde insanlar, hayatı boş yaşıyanda görmedim.
    Yine tuttuğu takıma göre insanların "hayatını boş yaşadığını" iddia etmek sığ ve dar bir bakış açısı olur.

    Son olarakta "Bursasporlu bir gruba asla bulaşmam" demişsin.
    Niye korkuyorsun? Hani heryer Gs'li doluydu ya. Niye bunlar kurtarmıyorlar seni?
    Etrafında yüzlerce Gs'li bile olsa kimse kılını bile kıpırdatmaz çünkü hepsi sempatizan taraftar değilki senin için kavgaya girsinler.

    Ama Aksi bir durumda sen Bursaspor formalı birine vursan, etraftaki tüm Bursasporlular senin boğazına sarılır haksızmıyım?
    İşte taraftar olmak budur.

    Bu yüzden diyorumki Bursa'da Gs taraftarı yok diye. Gs sempatizanları var sadece onların duygularıda tvde maç izlemekten öteye gidemez. Onlarda olsa ne olur olmasa ne olur. Kendilerine faydaları yokki, Gs'ye olsun.

    Ilk once okudugunu iyi bir anla, algilamada biraz sorun cikiyor sanirim. Ben 20 kisiye sormadim. Her 20 kisiden cikicak rakamlar hemen hemen o sekildedir dedim. Kucuk dunyammis. Gel buyuk dunyaya acilalim o zaman. Bursanin en islek mekanlarinin oldugu FSM bulvarina gidelim mekanlara girelim millete soralim dedim. Sana istedigin yerde yemek ismarlicamda dedim. Bakalim kim hangi takimi tutuyor. Tabi neyin ne oldugunu sende bildigin icin boyle seylere yanasmazsin.

    Bursaspor'un sampiyonluguna laf atmadim, haklariyla kazandilar hic bir zaman aksini iddaa etmedim. Iyi oku ne yazmisim, ben o sene Bursaspor a donen tonla insan vardi Bursada dedim. Neyin ne oldugunu sende gayet iyi biliyorsun forumda show yapma millete.

    Arada olmayanlarin olmasi, gercekleri degistirmez. Benimde seviyeli Bursasporlu tanidiklarim var bu geneli degistirmez. Texas grubunun ne kadar les bir grup oldugunu sana soylememe gerek yok sanirim. Benim bahsettigim adamlari sen gayet iyi biliyorsun, laf carpitmaya gerek yok. Ben isinde gucunde olan, etrafa bir zarari olmayan duzgun yasayan insanlara hic bir sekilde laf etmedim zaten. Bana Bursaspor taraftarini anlatma. Kimin ne oldugunu herkes biliyor zaten.

    Evet bulasmam neden bulasiyim? Maclara doner bicaklariyla giden, kavga ciksinda eglenelim mantigiyla yasayan insanlarla kavga etmeyi birak niye muhattap olayim? Senin mantiginla taraftar olmak sanirim maclara doner bicaklariyla gitmek, her turlu kavgaya girmek vsvsvs den olusuyor. Ben Galatasaray taraftariyim, her sene gidebildigim her maca gider, klubede storedan epey alisveris yaparak destek olurum. Benim taraftar olarak nitelendirilmem icin surekli kavgalara girmem, basima bela acmam gerekmiyor. Bunun korkaklikla alakasi yok. Ben hayatimi senin kadar ucuz gormuyorum. Kavgada ne olcagi belli olmaz artik herkesin elinde bicak var. Bel altinada degil direk, kalbe falan sapliyorlar. Gereksiz sebeplerden dolayi ben niye basima neden alayim? Ayni sekilde bir kavga gorsem yine karisip basima bela almam. Yapabilicegim bir sey varsa ayirabilmek icin yaparim, ama bursasporlular dovelim diye bir dusuncem yok. Etraftada benim gibi dusunen insanlarin olmasi, senin sorunu yanitliyor sanirim. Ilerde bunlarin ne kadar bos isler oldugunu gorursun umarim. Benim tribun lideri tanidiklarimda var, zamaninda her turlu kavgaya girmis sonra bu islerin ne kadar sacma sapan isler oldugunu gorup elini ayagini cekmis insanlar.. Futbolun oyun oldugunu unutmazsan bu tur kavgalar zaten olmaz. Hepimiz sinirleniyoruz maclarda, bazen kendimizi kaybediyoruz ama topluca kavgaya giricek, hastalikli dusunceler sahip olucak kadar degil.

    Ben gidip durduk yere bir bursasporluya sirf bursasporlu oldugu icin vurmam. Ondan dolayi oyle birsey olur mu olmaz mi bilemem. Dedigim gibi taraftar olmak takimini sevdigin icin kavgalara karisip adam dovmek, deplasmanlara doner bicagiyla gidip govde gosterisi yapmak degildir. Senin o sempatizan, kendilerine faydalari yok dedigin adamlarin bazilari emin ol senin Bursaspora yaptigindan fazla katki yapiyorlardir kluplerine.

    Dar bakis acisli diyene bak kendilerine faydalari yok demis. Fanatik olmayip takim tutan ve ayni zamanda cok basarili olan tonla insan var. Fanatik olmadiklari icin mi kendilerine faydalari yok bu kisilerin? Hastalikli dusuncelerden kurtulun kardesim.

    Yazını okudum ama uzun bir cevap yazmıyacağım. Kısaca özetliyorum.

    Store'dan alışveriş yapınca taraftar olunduğunu sanıyorsun.
    Taraftarlık o kadar basit birşey değil. Tabiki Bıçak taşıyıp, kavga etmekte değil.
    Benim burda iki cümleyle sana anlatabileceğim birşey değil. Yaşayarak öğrenebileceğin birşey.

    Ben Bursa'daki Gs'lileri taraftardan saymıyorum diyorum, sen ısrarla FSM'deki elemanları sayılım diyorsun.
    Bir kavga çıktığı zaman sıvışacak adamın, bir grup gördüğü zaman yolunu değiştirecek adamın kendine faydası yoktur elbette. Daha kendini koruyamıyorken takımını nasıl savuncak? İşinde başarılı olabilir ama taraftarlık vasfı yok.

    Texas grubunada hakaret etmene gerek yok. Derneklere hergün açık git tanış bakalım nasıl insanlar.

    Ben en basindan beri takim tutan insanlardan bahsediyorum. Senle demekki taraftar kelimesini farkli sekilde degerlendiriyoruz.

    Sen hala olayi anlayamamissin. Ben 5 sene kickbox yaptim, Senin deyiminle "taraftar" dedigin adamlarin %90 ini rahatca indiririm, kavgadan korkacakda degilim. Hayatini bos yere riske atmak ile korkmak farkli seyler. Gelir biri saplar bicagi, kucuk bir olay icin deger mi sence? Adam dovmek, kavga etmek cok umrumda olan seyler olsa bol bol yaparim merak etme. Ille kavga etmek gerekiyorsada kacicak degilim, ederim ama dedigim gibi kavgaya son care basvururum. Olay oldu kavgaya girdin birini dovdun diyelim, sonra adam 30 kisi toplayip gelip sana dalacak oda seni dovmeye calisicak bu isin sonu yok. Bos isler bunlar, benim hayatta ugrasicak/yapicak cok daha onemli islerim var. Bela istememek ve korkmak arasindaki cizgiyi iyi belirlemek lazim.

    Ayrica Storedan alisveris yaparak taraftar olundugunu sanmiyorum. Ben yurt disinda yasiyorum oyle kombine alip maclara gidemiyorum dolasiyla ama 6-7 senedir yurt disinda bulundugum sure icinde Galatasaray'in kacirdigim toplam mac sayisi 5-10 ya vardir ya yoktur. Senin icinde bulundurdugun taraftarlik duygulari bendede var merak etme. Galatasaray kazandiginda sevinip kaybettiginde tum gun icimiz buruk dolasiyoruz bizde. Once on yargili olmayi birakicaksin. Karsindaki insanlari tanimadan atip tutmayi kes artik. Ilk mesajindan beri bu sekilde devam ediyorsun.

    Benim bildigim seyleri bana ogretme arkadas. Surekli bana istisnalari gosterme. Benim cok sevdigim bir abim kendisi 40+ yasinda olmasina ragmen kar kis mac kacirmaz, mukemmel bir insan oda texasin icinde ama bunlar istisna insanlar. Ben sana o grubun genelinin nasil oldugunu soyliyorum senin yaptigin tek seyse laf carpitip istisnalari soylemek. Bilmeyenlere istedigin gibi anlat ama bildigim seyleri bana ogretmeye kalkma. Cendere ile atki show yapan bir taraftar grubunun kafa yapisini az cok herkes anlar.. O gruptaki genclerin hali icler acisi hele. Heykelde yururken millete omuz atip sonra omuz attigi kisi donup bakti diye dovmeye calisan insanlardan bahsediyoruz..
    Tartışma bir yere varmayacak.
    İkimizinde değerli vaktini boşu boşuna harcamasına gerek yok.
    Sana hayatta başarılar.




  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Allah aşkına nedir bu forumun kavgacılar bunlar ya, alkolikler tripleri falan. Her kavga edene, alkol kullanana tüü kaka muhabbetleri. Hani sizi geren ne bu durumda hiç hayatınızda alkol kullanan olmadı mı anlamıyorum pcye gömülüp mü hayatınızı sürdürüyosunuz. Herkesin kişisel tercihidir. Kaldı ki ülkede sanki sadece bizim tribünümüzde alkol falan kullanılıyor. Bjk, ksk, göztepe, ankaragücü, kocaeli vs. her tribünde alkol kullananıda vardır kavgaya meyilli tiplerde. Teksas grubunda da haliyle her türlü insan vardır. Üni öğrencileride, esnaf insanlarda, doktoruda, fabrika işçiside, sporcusuda vs... 3-5 kişi heykelde sana omuz atıp şekil yapıcak Bursa'da, sen bütün Bursaspor tribününe mal ediceksin bu durumu bunlar pislik ya serseriler falan diceksin. Yok öyle arkadaş şu önyargılarınızdan kurtulun.

    Bu forumun %90'ı sanaldan taraftarcılık oynadığı için taraftar(!) bölümüne pek uğramıyordum. Teksas'a hakarete varan söylemler olduğu için 2 kelam etmek istedim. Bu saatten sonrada yine kendimi yazmak zorunda hissetmedikçe uğramayacağım buralara, size kendi temiz dünyalarınızda başarılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GreenWhite.

    Allah aşkına nedir bu forumun kavgacılar bunlar ya, alkolikler tripleri falan. Her kavga edene, alkol kullanana tüü kaka muhabbetleri. Hani sizi geren ne bu durumda hiç hayatınızda alkol kullanan olmadı mı anlamıyorum pcye gömülüp mü hayatınızı sürdürüyosunuz. Herkesin kişisel tercihidir. Kaldı ki ülkede sanki sadece bizim tribünümüzde alkol falan kullanılıyor. Bjk, ksk, göztepe, ankaragücü, kocaeli vs. her tribünde alkol kullananıda vardır kavgaya meyilli tiplerde. Teksas grubunda da haliyle her türlü insan vardır. Üni öğrencileride, esnaf insanlarda, doktoruda, fabrika işçiside, sporcusuda vs... 3-5 kişi heykelde sana omuz atıp şekil yapıcak Bursa'da, sen bütün Bursaspor tribününe mal ediceksin bu durumu bunlar pislik ya serseriler falan diceksin. Yok öyle arkadaş şu önyargılarınızdan kurtulun.

    Bu forumun %90'ı sanaldan taraftarcılık oynadığı için taraftar(!) bölümüne pek uğramıyordum. Teksas'a hakarete varan söylemler olduğu için 2 kelam etmek istedim. Bu saatten sonrada yine kendimi yazmak zorunda hissetmedikçe uğramayacağım buralara, size kendi temiz dünyalarınızda başarılar.

    dediklerimiz sadece teksas'a değil tüm holigan gruplara. Ayrıca istediğin kadar itiraz et ama dediklerimiz ne yazık ki gerçek.(tabii ki de tüm taraftarlara söylemiyoruz.) Deplasmana giden otobüslerin polis kontrolüne girdiğinde içinden çıkan maddeler bu dediklerimizi de kanıtlar.Ki istisna da olmuyor bunda.Artık maça mı gidiyorlar savaşa mı belli değil. İşin kötü yanı bunlarla övünüyorlar.




  • Ben üstteki arkadaşa katılmıyorum Bursa bu sene süper transferler yaptı Frey Civelli Kazım gibi adamları beleşe aldılar beleşe kadro kurdular resmen ama ne olduysa artık galibiyetten yoksunlar
  • yav şu Bursasporun fun bölümünde bursasporlu arkadaşların haricinde konu açanlarada bitiyorum.. Bursaspor bu oyunu ile kümeymiş falan filanmış .Yahu güzel kardeşim bu Bursaspor camiasını ilgilendirir onun haricinde kimseye laf düşmez bilmem anlatabiliyormuyum ? herkes kendi yerinde ötsün burada sağ sola çemkirmeye gerek yok ... burda gelmişsin Fsmye gidelim mekana girelim soralım edelim diyorsun neyin peşindesin Fsmdekilerin çoğunu biliyoruz zengin tayfası göçmenleri yer alır he doğdu yaşadağı şehri satanlarada bişey diyemeyiz kendi tercihidir ki acemlerden ilersine gittiğin zaman en fazla kimin taraftarın olduğunu o zaman görüceksindir burda 1 mahalleye bakıp genelleme yapmanın bir manası yok neyse bizde burda elimizi yorup laf anlatıyoruz ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross1963 -- 4 Aralık 2013; 23:59:35 >
  • Cross1963 kullanıcısına yanıt
    Yaw he he

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.