Şimdi Ara

Bus interface sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba, konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama şöyle bir sorunum var anlayan varsa cevaplayabilirse çok sevinirim.

    Anakartım pcı-e 2.0x16 desteklemekte ekran kartımda pcı-e 3.0x16 yı destekliyor... buraya kadar herşey normal ama GPU-Z programını açtığımda bus interface yazan kısımda

    @x8 1.1 yazıyor render testi yapınca 1.1 olan yer @x8 2.0 oluyor. 2 adet x16 slotu var ikisinde de denedim nafile şuan 1.slotta takılı. neden pcı-ex16 değilde x8 de çalışıyor?

    anakart ve ekran kartı modeli aşağıda ki linkte

    anakart

    ekran kartı







  • ekran kartını yerinden sök.pci-express slotu küçük bir fırça yardımıyla toz varsa temizle.ekran kartının anakarta giriş olan kısmını küçük bir silgi yardımıyla ön ve arkasını temizle.ve iyice bir bak bakalım o kısımda küçük kondansatörler olur.onlardan kopan varmı diye.herhangi bir sorun yoksa 1. slota ekran kartını tak.tam oturduğundan emin olduktan sonra bilgisayarını aç.x16 olarak çalışması lazım.çoğu zaman söküp takmayla bile düzeliyor.
  • uzmanbiyolog kullanıcısına yanıt
    hocam dediğin herşeyi önceden harfiyen yaptım yalnız şöyle bir sıkıntı var ekran kartının slota giren pinlerinden iki tanesi uçlarından soyulmuş bu sebep olabilirmi? birde önceden sıkıntı yoktu kartı normal şekilde kasaya monte ettiğim zaman görüntü gelmiyordu bende ip ile bağladım şuan sorunsuz ama dediğim gibi x8 de çalışıyor.
  • şu dediklerinin bi fotosunu eklersen daha iyi olur. soyulmuş dediğin kısmın fotosunu ve bir de iple nasıl bağladın? ilginç bişey olmuş. işin kolay yanı ekran kartını başka bir bilgisayarda deneme şansın varsa iyi olur. kart o bilgisayarda da x8 hızında çalışıyorsa kartta bi sıkıntı var demektir.sen fotoları ekle bi daha bakalım.
  • uzmanbiyolog kullanıcısına yanıt
    sistemi topladığımda ilk 1 sene birşey yoktu sonra oyun oynarken görüntü gitmeye başladı görüntü gidiyordu geri gelmiyordu mecbur reset atmak zorunda kalıyordum sonraları sıkıntı olmadı şu son 6 aya kadar. sonra reset atsamda fayda etmedi baktım pinlerden 2 tanesi soyulmuş. bigün oldu hiç açılmadı makina neyapsam etsem fayda etmedi. işlemci fan kablosunu çıkarıp taktım bastım açıldı ne alakaysa dedim. sonra hepten gitti kart gitti dedim baya uğraştım. sonra elimle kartı yukarıya doğru destekledim açıldı o gün bugün kartın ucundan iple bağlayıp kasaya sabitliyorum. sabitlemezsem kasa hiç açılmıyor..

     Bus interface sorunu Bus interface sorunu Bus interface sorunu
     Bus interface sorunu Bus interface sorunu Bus interface sorunu




  • detaylı fotoğraflar için teşekkürler.Şimdi kartın ön ve arka yüzündeki kısa olan bakır kısım normal.orjinalinde de kısa zaten. onun yanındaki evet o biraz zarar görmüş.Muhtemelen takıp çıkarırken olmuştur.Herneyse, her iki pci-express x16 slotunda da x8 hızında çalıştığına göre slotlarda bir şey yok.Sorun ekran kartında görünüyor.Bir temassızlık sözkonusu gibi.

    Şimdi şu şekilde bi deneyelim.birkaç damla kolonyayı bir peçeteye dök ve ekran kartının Pci-Express slotunu iyice sil.kuruduktan sonra anakarta tak ama vidalama ve iple de yukarıya bağlama.ekran kartınının vidalama yerini vidaların müsaade ettiği kadar yukarıya doğru ittir.ve o şekilde vidala.yani ekran kartı hafif yukarıya doğru kanırtılacak.bu şekilde bi dene bakalım.görüntü alabilecek misin.


    eğer olmazsa bu defa da vidaların müsaade ettiği ölçüde ekran kartını aşağıya doğru hafifçe çekerek, vidalarını tak.yani burada yapmış olduğumuz şey pci-express slotunun tam temas etmesini sağlamak.Benzer bir durum bende HD4870 ile yaşamıştım.Normal düz şekilde takınca hiç açılmıyordu.Aynen sana anlattığım gibi hafif yukarıya doğru iterek vidaladığımda ise sorunsuz kullanıyordum.




  • uzmanbiyolog kullanıcısına yanıt
    Hocam fotoğrafları çektikten sonra normal bi şekilde vidaladım bağlamadım yani hafif yukarı ittirerek vidaladım şuan sıkıntı yok ama yine 8x de çalışıyor

     Bus interface sorunu
     Bus interface sorunu




  • Kartı "İP"ten kurtardık desene :) neyse bu da bir mesafedir.Şimdi aynı şekilde kartı aşağıya doğru çekip vidaların yettiği yere kadar.orada vidalayalım.yine x8 hızında çalışacaksa bios olayına girelim.

    Biosunu sıfırla.Bios pilini çıkardıktan 4-5 dakika kadar sonra tekrar yerine tak.ve biosa girip önce "bios defaults" yaptıktan sonra tarih vs. kendi ayarlarını yaparsın.windowsa girip tekrar gpu-z'den bak.durum nedir.

    şu anki kullandığın bios sürümün nedir?
  • Bu arada yazdığım mesajları eksileyen arkadaşın ciddi anlamda Ruh Hastası olduğunu düşünüyorum.
  • uzmanbiyolog kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrar merhaba dediklerinizi uyguladım biosu sıfırladım ama değişen birşey yok hala daha x8 de çalışıyor şuan en son bios sürümü F12 yi kullanıyorum isterseniz bios resimlerini atabilirim
  • sadece deneme maksadıyla başka bir ekran kartı takma şansın varmı dır? sırf şu slotların x16 çalıştığını görmek için kısa bir deneme yapmak lazım.gerçi birinci slotta bi sıkıntı yok o belli zaten de.kesin emin olalım.
  • uzmanbiyolog kullanıcısına yanıt
    Bugün deneme şansım yok ama ancak yarın deneyebilirim birde anakartın açıklamasında şöyle bir ibare yazıyor.
     Bus interface sorunu
     Bus interface sorunu




  • o kısım aklını karıştırmasın.zaten anakartın 2 adet pci-express x16 hızında çalışan slotu mevcut.bunlar zaten 1. ve 3. slotlar. 4 slot ise x8 hızında çalışır demek istemiş anakartın kullanım klavuzunda.hani 3 tane ekran kartı takacaklar için belirtmiş.seninle alakası yok.

    Eklediğin fotoğrafta 3. slota takmışsın ekran kartını.bu slotta x16 hızında çalışır ama sen yine de 1.slota alıp yine hafifçe yukarıya doğru ittirip o şekilde vidaladıktan sonra tekrar denesen diyorum?
  • Hocam şuan zaten kart 1.slotta kartı çıkarıp fotoğrafını çektikten sonra 1.slota takmıştım büyük bi ihtimal başka bi kartı bugun denem şansım olacak denedikten sonra yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartın üstten 1. ve 3. PCI-Exp slotları 16x modunda çalışıyor. Şöyle bir yabancı forumlara baktım da aynı sorunu yaşayan başkaları da olmuş. Ben ekran kartının pinlerinde bir sorun göremedim.
    Kartı çıkarın ardından jumper ile clear cmos yapın ardından kartı en üst slota takın.

    Öte yandan ben mi yanlış görüyorum emin olamadım anakartın 8 pin kabloları kararmış geldi bana. Güç kaynağınızın ekran kartına giden kablolarda da sorun olabilir. Ekran gitmesi sorunu güç kaynağınızdan kaynaklanabilir. Güç kaynağınızın marka ve modelini tam olarak yazar mısınız? Ekran kartı yeterli gücü alamadığı zaman PCI-Exp hızını düşürebilir. Ki zaten kablolardan da anladığım kadarıyla güç kaynağınız uydurk birşey. Ciddi güç tüketen bir ekran kartınız var. (300 Watt'a yakın). İlk başlarda sorun yaşamamanızın sebebi güç kaynağının belli bir süre idare etmesi zamanla içindeki kondansatörler şişmiş ve ilk aldığınıza nazaran daha az güç veriyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 22 Mayıs 2015; 17:06:06 >




  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Şöyle birşey ssd aldıktan sonra sıfır windows yükledim ondan bu yana ekran gitme sorunu yok yukarıdada söylediğim gibi kartı iple bağlıyordum kart anakarta düz oturuyor
    vidalıyorum ama sanki ağırlığından dolayı üstündeki soğutucu falan sanki biraz aşağı doğru yatık duruyor. Güç kaynağım high power 80+ bronz 750 watt cmos u daha denemedim başka bi kartı denedikten sonra olmazsa
    son çare artık onu uygulayacağım teşekkürler.
  • şimd şimdi bi MSI kart denedim evet GPU-Z de x16 1.1 gösteriyor sorun ekran kartında mı peki ne yapmam gerekiyor? clock ve mhz hızları normal
     Bus interface sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakjack -- 22 Mayıs 2015; 20:38:28 >
  • yukarıda da bahsettiğim gibi pic-express slotunda bi sıkıntı yok.Sorun ekran kartında.bundan eminiz artık.Şöyle bir şey deneyebilirsin: Kartın soğutucusunu söküp termal macununu yeniledikten sonra soğutucusunu yerine tak ve vidalarını iyice sık.vidaları yalama yapmadan tabii ki.bu sayede gpu ile soğutucuyu iyice baskılayıp sorunu çözme ihtimalimiz var.zaten iple kartı yukarıya doğru çekip bağlaman da bir nevi bu işi görüyor.bi dene bakalım sonucu yazarsın.
  • uzmanbiyolog kullanıcısına yanıt
    Hocam daha 1 ay falan oldu macunlayalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.