Şimdi Ara

Bütçe 10.000 TL, İş için Şık Laptop (+5 Yıl Dayanacak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fiyatların fırlamasıyla düzgün bir laptop bulmak zorlaştı bildiğiniz üzere. Bir el atarsanız çok makbule geçer.

    Eşime laptop bakıyorum, kendisi doktor ondan şık bir laptop arıyor, gamingler ve absürd tasarımlar istemiyor. Bütçe yetse XPS 15 alacaktık, fikir verebilir.

    Kesin özellikler; 8GB Ram, 16GB olursa daha iyi. 256GB SSD, 512GB olursa daha iyi. IPS ekran. Aydınlatmalı klavye. Windows, Freedos olursa daha iyi. +5 yıl dayanmasi, bu yüzden ASUS, DELL, HP veya MSI. (Lenovo benim için bitmiştir.)

    Kullanım; Taşınabilir olmasına gerek yok. Excell, video izleme, browsing.

    Portlar; Usb-A ve HDMI istiyor. Ama laptop güzel, dayanıklı ve şıksa dongle kullanmaya ikna ettim. Optik sürücü şart değil ama olursa da fena olmaz.

    Boyut; Tercihen 15, ama 13 veya 14 de olur. Küçük klavye istemiyor.

    2in1 (2si1arada) da olabilir. Hatta hem havası olur, hem de 10bin verdiğimize değsin diye de düşünmüyor değilim.

    En önemlisi dayanıklılık/kalite ve kronik sorununun olmaması, seçenekleri 2ye 3e düşürsem ben de araştırabilirim kronik sorunlari. Isınma dert değil yormayacak makineyi. Sessiz çalışması önemli, Chrome açınca fan sesi duymayalım. Şimdiden çok sağolun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu teknoloji devrinde beş yıl uzun süre. 16gb zaten 5 sene için şart. Aslında fan sesi olmaması (zira fan yok cihazda) şık olması, güçlü işlemci direkt bizi M1 Air götürüyor(16 GB versiyonu)

    Ama numerik klavye de lazımsa XPS 15 serisi, Dell 5501 serisi, Dell 7590 serisi, Envy 15 serisi ve Thinkpad L15, T14 veya T14s serisi yine dahil olabilir. Bunlarda bazı modellerde ekran kalitesi ortalama olacaktır. Fan sesi de ara ara olabilir.

    Yine MateBook 14 serisi var onda da klavye numerik tuşlara sahip değil ve fan sesi illa ki yukarıdaki modeller gibi ara ara söz konusu olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle cevabın için teşekkürler.


    5 sene uzun bir süre doğru, zaten arada sıkıntılar çıkmasını bekliyorum önemli olan dayanıklı olması, ne zaman kendini bırakır orası biraz da sanş.


    Aynen M1 Air fakat bize Windows lazım, malum imza dongle'ı, sağlık veritabanları derken IOS bizi mahveder. Ustune windows da kurabilirim de ne kadar sağlıklı olur.


    Numerik klavye şart değil, küçükten kastım tuş aralığı çok az olmasın. XPS15 bütçeyi aşıyor yoksa güzel alet. Valla bekletimiz yuksek değil; ekran ortalama bir IPS olsun, baş ağrıtmayacak kadar fan sesi olsun kafi. Söylediklerine bakıyorum (Lenovo hariç). MateBook'u ben de gördüm de biraz araştırma yapınca kötü yorumlar var, bir de huawei servisi ne kadar iyi Türkiye'de; şimdi bir dead pixel çıksa 3 ay peşinden koşmayalım.


    Reddit'ten de HP Pavilion 15 önermişler, aydınlatmalı klavye yok ama gittiği yere kadar gider diyorlar. Ne diyorsun hocam?

    **Specs:**

    * 15.6 Inches FHD Micro edge Display

    * Intel Core i7 11th Gen

    * 16GB RAM

    * 512GB SSD

    [HP Pavilion 15 Review](https://technohub15.blogspot.com/2021/01/HP-15-eg0021.html)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • husnukiller H kullanıcısına yanıt

    Eklediğiniz link çalışmıyor. Ancak Hp Pavilion 15 inç i7 1065G7 16 GB RAM 512 GB SSD olan cihazı kullanıyorum. İşlemci hızı 1.3 Ghz, Turbo ile 3.9 deniyor. Ancak siz 3.9 olayını unutun. Bu değerler anlıktır. Kısa süreli o değerlere çıkar. Siz böyle bir cihaz aldığınızda 1.3 Ghz'lık bir işlemci gücünüz olacaktır. Isınma ve fanda bazen rahatsız ediyor. Ancak çok yüksek fan sadece bilgisayarı yorduğumda geliyor. Mevcut bilgisayarımız bizi üzmediğinden bir de 14 inçlik i5 1035G1 olan model aldık. Ancak onda fan sesi ve ısınma da ciddi sorunlar yaşıyoruz. Sadece internet tarayıcısı ile 2-3 sekme açık olunca bile fan aşırı gürültülü çalışıyor. Bir saatlik bilgisayar kullanımında 40-45 dk fan çalıyor. Bunun da en az 25 dk sı yüksek fan oluyor. HP markasına ve servisine güvenerek aldık ancak adamlar normal diyor bu duruma. Sadece tarayıcı açıkken fan sesi ve ısınma oluşuyorsa(diğer bilgisayarda böyle bir sorun yok) mühendisliğinde, testinde ve servisinde problem vardır.


    Servis söyleminden sonra genel çıkarımım şöyle: Bu adamlar müşteri memnuniyetinin ve haklarının tüketici lehine olmadığı ülkelerde ciddi testler yapmadan ürünlerini satıyorlar. Tüketici nasıl olsa çok uğraşacak, o kadar uğraşanlara da garantiden birşeyler yapar geçiştiririz diyorlar. Test yapmak daha maliyetli geliyor. Tüketiciye bu şekilde değer vermeyen firmalardan uzak kalınması gerektiğini düşünüyorum. Ürünün arkasında durmuyorlar, yan çiziyorlar. şikayvarda HP bilgisayar bölümünü inceleyin, fandan muzadarip çok kişi görürsünüz. Çözüm üretebilme yetenekleri de çok az. Bu bağlamda dünya paralar verip, hakkınızı alamama durumu ile karşı karşıya kalma durumunuz var. Bilgisayarınız iyi çıkar sorun yaşamazsınız. Ancak servisin eline düşerseniz HP Servisinden birşey beklemeyin. Ellerinde hazır notlar var. Konulara göre size soru sorup hazır cevaplar veriyorlar. Empati ile yaklaşım 0, soru çözme isteği de 0. Riski sevmiyorsanız HP'den uzak durun.


    Asus'da eskiden iyiydi. Garanti ve müşteri memnuniyetleri gerçekten iyiydi. Kullanıcı hatalarında dahi yardımcı olma gayretleri vardı. O dönemde yakınlarıma da Asus tavsiye ediyordum. Ancak işler sonradan değiştir. Bir yakınımın aldığı üst seviye Asus laptop'ta performans sorunlarını farkedince garantiye verdik inceleme için hiç açılmamış bir bilgisayarda anakart ayağında tespit etmişler ve garanti kapsamına girmediğini ilettiler. Belli ki üretim hatası ancak adamlar çakallıkla üzerine düşeni yapmayıp, işi tüketiciye yıktılar. Asus globalle iletişime geçmeye çalıştım ancak adamlar Asus Türkiye'ye yönlendiriyor ve hiç birşey yapmıyorlar. şikayetvarda da asus ile ilgili bölüme bakarsanız durumu görürsünüz. Asus Türkiye sadece ürün satışına odaklı reklamlar veriyor. Sosyal medya reklamlarının altında bir sürü negatif yorumlar var cevap bile vermiyorlar. Ben bir kere satayım parayı alayım naparlarsa yapsınlar anlayışı ile hareket ediyorlar. Bu söylediklerim tamamen servis ile ilgili. Ürettikleri ürün konusunda hiç bir fikrim yok. İyi ürünleri olabilir, ama hepsi iyi midir bilmiyorum. Yüksek meblağlar verip servis tarafından rezil olma durumunu düşününce ASUS'tan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye dışındaki servisi iyi olabilir belki ama Asus Türkiye hizmet vermiyor.


    Lenovo ve diğer markalarla ilgili bir tecrübem yok.

    Apple'ın M1 işlemcili cihazı için ilk yorumlar güzel ancak yeni bir mimari. Apple ciddi testlerden geçirse de uzun süreli kullanıcı yorumlarını görmek lazım. 16 inç Macbook pro ve Imac'lerde de yeni mimari kullanırlarsa güvenimiz artar. O süreçte programlarda yeni mimariye uyum sağlar.





  • RTX 3070 ve RTX 3080 modelleri Ocak ayından itibaren mobil platformlarda kullanılmaya başlanacak.


    Bununla birlikte ASUS ve MSI ürünleri bu konuda öncelik sahibi olacak. HP, Lenovo ve Dell gibi markaların ise Nisan ayının ardından RTX 3000 serisi ekran kartlarını ilk defa kullanmaya başlayacağı söyleniyor.

    Yeni nesil işlemcili bu RTX 3000 serisi ekran kartları ülkemize Şubat yada Mart ayında girmeye başlar diye düşünüyorum.


    Kritik soru şu beklemeye değer mi ?


    Bence yeni nesil laptop lar özelliğine göre 15 ila 25 fiyat aralığında olacaktır.

    Ekran kartları şimdikinden performanslı olacağı kesin.


    Eğer şimdi almak için yeterli birikmiş paranız varsa 1 kaç beklemeye değer.O süre içerisinde de para biriktirip yeni ekran kartlı laptop alıp uzun süre kullanabilirsiniz.


    Sizin istediğiniz özellikler de 10.000 limiti laptop bulmak artık zor.Yukarıda da yazdığım gibi acil almak zorunda değilseniz bu düşük kur devam ettiği sürece biraz daha para biriktirip istediğiniz özelliklerde ki laptopu alabilirsiniz.





  • RTX 3070 falan gaming klasmanında. Tasarımı fazla alengirli olabilir. HP Omen veya Legion daha sade ama onlar da illa ki fan sesi olur.

    HP yine fan sesi pavillion serisinde söz konusu. Açıkçası dusuk güç tüketimini zorlayan bir yapıda olmadıkça anlık turbo boost hızında fan sesi kaçınılmaz olur. Önemli olan ne kadar az olduğu.

    Huawei servisi hakkında karışık yorumlar var ama açıkçası Apple hariç tüm servisler benzeri şekilde. M1 Air bildiğim kadarıyla Windows performansı da çok iyi. Tek eksi noktası uyumluluk olabilir. Çoğu firma uyumluluk sağladı yeni işlemciye ama yerel programlar nasıl hizmet verir meçhul.

    Fan sesi olarak notebookcheck incelemelerine bakmak lazım. Orada boşta ve yük altında fan sesi incelemesi var. Bu önemli bir veri oluşturur.

    Matebook 2K ekran, tasarımı ile çok şık bir model. Hatta bu fiyat aralığında en şık modellerden birisi. Ama fan sesi hakkında incelemesine bakmak lazım.

    Yine dün amd işlemcili metal kasa lenovo ideapad 14AR serisine bakma şansım oldu. Gerçekten sık duruyordu. Ama performansı hakkında bir bilgiye sahip değilim.

    M1 işlemci ve uyumluluk sorunları olabilir diye gönül rahatlığı ile MacBook da tavsiye edemiyorum bu durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam kafayı kırdım, Lenovo'ya da baktım. Sadece Thinkpad T serisi kafama yattı; T490. Dayanıklılık konusunda güvenilir bir seri ama IBM'den Lenovo'ya geçmiş, fakat çok kötü bir yorum da bulamadım.


    Kafama takılan türkiye'de satışını yapan düzgün bir firma yok; teknoraks diye bir firma ile iletişime geçtim fakat şikayetvar'ı kalabalık. Lenovo çerçevesinde garantiyi bozmadan upgrade yapıp satıyorlar fakat kalitesiz ram ve ssd takma şikayetleri var. Aynı şekilde amazon'dan da aynı tarz yabancı bir şirket buldum. Daha profesyonel gibiler ama onlarda da garantı sorunu olur, bir de ilk defa amazondan alım yapacağız. Linklerini bırakıyorum.


    https://www.amazon.com/ThinkPad-T490-1920x1080-i5-8265U-Fingerprint/dp/B08JX3M6VH/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=t490&qid=1610361520&sr=8-3&th=1


    https://www.amazon.com/ThinkPad-T490-1920x1080-i5-8365U-Fingerprint/dp/B08KRNFTGX/ref=sr_1_4?dchild=1&keywords=t490&qid=1610358190&sr=8-4&th=1



    Türkiye'de T490 satan güvenilir bir yer bulsam alma kafasındayım, özellikle MX250 olan modeli. Sizce nasıldır bu aletler, deneyimi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. Bir de daha çok ticari odaklı olduklarından daha çok distribütörlerde bulunuyormuş duyumu aldım, nasıl ulaşılır bir fikrim yok (Armada). Dell ve Asus da bakındım ama tatmin eden bir laptop bulamadım, Huawei Matebook 14 seçeneğini de son çare bir kumar olarak tutuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neden bir önceki seriyi istiyorsunuz ki? T14 ve T14s serisi çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T490 ile T14 arasında bir fark yok, daha ucuz olması yönünden $1.300 kargo dahil buldum. T14s zaten olmaz, ethernet portu yok.


    Çok sağolun öneriniz için. MSI'l'ın üst segmentine güvenim tam, fakat önerdiğiniz laptopu biraz araştırayım. Kullanan arkadaş varsa çok makbule geçer.


    Matebook 14'u araştırdım en son, Huawei için diğer markalar için ne diyorlarsa aynısını diyorlar. Matebook 14 için dibine kadar bir inceleme bulamadım, kimse kasasını bile açmamış. Fakat sitesine gidince insan olduğumu hatırladım. 8.400TL' ye H işlemcili düzgün bir laptop alıyorsun, çanta mouse veriyor, müşteri hizmetleri iyi (satana kadar). Ben bunları piyasayı ele geçirmek adına yaptıklarını düşünüyorum, kalitesizliklerinden değil bundan da yararlanmak lazım. Siz nasıl yorumluyorsunuz?


    Sonuç olarak; T14/T490 vs Matebook14. Belki MSI ama sanmıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • husnukiller H kullanıcısına yanıt

    www.androidauthority.com/huawei-matebook-14-amd-review-1159992


    https://www.ultrabookreview.com/43271-huawei-matebook-d14-review/


    8250u (veya 8265u) önermem (T490 ile) Açıkçası çok hantal kaldılar. Ryzen 5 4650U olması lazım T14 serisinde. Arada çok fazla performans farkı var. Gündelik işlerde bu fark çok belirgin olmaz ama iki üç sene sonrasını da düşünmek gerekli.


    ayrica 1300$ çok fazla bir fiyat. Bu fiyata Dell 7490 serisi bulabilirsiniz. Yahut başka üst düzey laptoplar.


    matebook için iki incelemeyi ekledim. Almanya fiyatından ucuza geliyor. Mouse çok kullanışlı. Zamanında Matebook 13 alıp sonrasında satarak MacBook Pro 2019 aldım. Mouse’u kendime sakladım ve birkaç ay geçti hala pilini değiştirmedim. Oldukça pratik ve çok işimi görüyor. Çanta da kaliteliydi. Matebook 13 tasarımından kalitesinden memnundum. Ama Matebook 14 hiç kullanmadım bir şey diyemem.


    incelemelerini paylaştım ama sadece bir seye katılmıyorum “glossy” ekran eleştirisi bence çok acımasız. Bu kişisel bir tercih. Ben şahsen mat ekranları hiç sevemedim. Zaten tüm MacBook serisi yine “glossy” ekrandır. Veya ellerimizdeki telefonlar, iPad’ler yine mat ekran değildir. Hatta benim için Matebook’un bir artısı glossy ekran olması.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben şu anda Acer Swift 3 (SF315-52G) kullanıyorum ve memnunum. 1 yıldır kullanıyorum.


    Özellikleri:

    i5-8250U işlemci

    MX150 grafik kartı

    4 GB RAM

    256 GB SSD (500 MB okuma/yazma hızı, Windows 10 saniyede gibi açılıyor)

    Full HD IPS (geniş görüş açısı), 15 inç

    Parmak izi okuyucu

    Klavye aydınlatmalı (sadece beyaz renk)

    2x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x USB 3.1 gen 1 (type-c) girişi; ayrıca HDMI, SD kart ve kulaklık girişi var

    Alüminyum/metal kasa, 1.7 kg, yaklaşık 2 cm kalınlık (ekran ile birlikte)


    Aldığımda 4300 TL'ydi ancak şu anda fiyatı baya fırladı, 7000 TL'ye dayandı ve şimdi baktığımda her yerde tükenmiş görünüyor. Eğer olur da 10. nesil işlemcili bulursanız bence çok iyi.


    Aldığım model 4 GB RAM olduğu için normal gündelikte sıkıntı olmuyor ama ağır işlerde gerçekten bottleneck (kısıtlama) sebebi. Yeni 10. nesil işlemcilide 8 GB var diye biliyorum.


    Fan sesi gelmiyor, eğer ağır program çalıştırırsanız (video işleme veya oyun), o zaman fan sesi çıkıyor ama yine de diğer bilgisayarlar gibi çınlama veya rahatsız edici ses çıkarmıyor.





  • Neden apple macbook air m1 modellerine bakmıyorsunuz. 5 değil 10 sene bile götürür?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce de dediğim gibi, devlet sistemleri çok güncel olmadığı için IOS sıkıntı çıkarabilir diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler, RAM ve SSD yüksek versiyonunu bulabilirsek değerlendireceğiz. Acer ve Casper hiç kullanmadık ve kaliteleri açısından şüpheciyiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei Matebook 14 aldık. Reddit'te de benzeri bir konu açmıştım, ona update yazdım. İngilizce olarak deneyimlerimizi buraya direk copy-paste yapıyorum, en kötü google translate e atarsınız. Yorum yazan herkese çok teşekkürler.


    Update: We went for Huawei Matebook 14. Many people cant have them due to the ban, but I hope our short review will help who consider to buy it. There is a lack of reviews for this laptop due to ban, and we hope our experience will help you.


    - 1 dead pixel on 2k Laptop; i had one too on my Rog Asus. Below avg. ghosting; better than Rog. Brightness good for indoor, enough for outdoor. Win.

    - No coil whine. No absurd fan working. Below avg. fan noise (when run simulators and other 3D stuff). Fan directed to back, but it back is not that open so the air hits the lower side of the monitor (No big deal, it must affecting the cooling but better than having them on sides, you shouldnt use this laptop long durations(8-12h) with demanding programs) Win.

    - Built in quality top-notch for this price. Metal case is sturdy. Ports have negative tolerance, u have to push hard to plug them in; better than being loose I guess. The only slight problem is type-c charging port is not tight, when you plug in the head of the cable stays a bit lose; might generate a problem and harm the laptop side of the plug due to wobbling. Its not that bad, but u have to be carefull when you move the laptop around when charging if you dont want to harm itWin.

    - I did not have any concerns for not being able to use this laptop as other brand laptops due to ban. But people afraid to buy Huawei laptop, due to problems in its phones. Guys, its a Win 10 installed PC, it will be a normal laptop with a normal windows dont worry.

    - Visual Design; you can check on internet, better than others for that budget. Win.

    - Keyboard. My wife liked it; it is easy to type, enough space between keys, even I did not have a difficult time. Win.

    - SSD is Samsung, RAM I cant remember now but a familiar brand; so no they dont cut the price with using cheap products, contrary to what I expect to see. Win.

    - Also it has its own PC Manager. PC Nerds like me dont need it but its a nice tool for updating drivers. Also it has an ingenious feature for battey; max charge x%, start charging below x%, dont drain it completely etc. Win.


    For closure; we definetely recommend this laptop. I dont say anything about whole brand, their phones may suck, or other laptop models may not good. But Matebook 14 is the King of the Bang for the Buck for this price area, at least in Turkey. I hope we were not the lucky ones and most of the Matebook 14 have this kind of built in quality. Best luck for you all.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husnukiller -- 13 Mart 2021; 10:21:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: husnukiller

    Huawei Matebook 14 aldık. Reddit'te de benzeri bir konu açmıştım, ona update yazdım. İngilizce olarak deneyimlerimizi buraya direk copy-paste yapıyorum, en kötü google translate e atarsınız. Yorum yazan herkese çok teşekkürler.


    Update: We went for Huawei Matebook 14. Many people cant have them due to the ban, but I hope our short review will help who consider to buy it. There is a lack of reviews for this laptop due to ban, and we hope our experience will help you.


    - 1 dead pixel on 2k Laptop; i had one too on my Rog Asus. Below avg. ghosting; better than Rog. Brightness good for indoor, enough for outdoor. Win.

    - No coil whine. No absurd fan working. Below avg. fan noise (when run simulators and other 3D stuff). Fan directed to back, but it back is not that open so the air hits the lower side of the monitor (No big deal, it must affecting the cooling but better than having them on sides, you shouldnt use this laptop long durations(8-12h) with demanding programs) Win.

    - Built in quality top-notch for this price. Metal case is sturdy. Ports have negative tolerance, u have to push hard to plug them in; better than being loose I guess. The only slight problem is type-c charging port is not tight, when you plug in the head of the cable stays a bit lose; might generate a problem and harm the laptop side of the plug due to wobbling. Its not that bad, but u have to be carefull when you move the laptop around when charging if you dont want to harm itWin.

    - I did not have any concerns for not being able to use this laptop as other brand laptops due to ban. But people afraid to buy Huawei laptop, due to problems in its phones. Guys, its a Win 10 installed PC, it will be a normal laptop with a normal windows dont worry.

    - Visual Design; you can check on internet, better than others for that budget. Win.

    - Keyboard. My wife liked it; it is easy to type, enough space between keys, even I did not have a difficult time. Win.

    - SSD is Samsung, RAM I cant remember now but a familiar brand; so no they dont cut the price with using cheap products, contrary to what I expect to see. Win.

    - Also it has its own PC Manager. PC Nerds like me dont need it but its a nice tool for updating drivers. Also it has an ingenious feature for battey; max charge x%, start charging below x%, dont drain it completely etc. Win.


    For closure; we definetely recommend this laptop. I dont say anything about whole brand, their phones may suck, or other laptop models may not good. But Matebook 14 is the King of the Bang for the Buck for this price area, at least in Turkey. I hope we were not the lucky ones and most of the Matebook 14 have this kind of built in quality. Best luck for you all.

    ben de uzun zamandır PC bakıyorum, Windows gerekli olduğu için M1 Air'i malesef eledim. Matebook 14 için birçok video yorum ve şikayetvar'dan şikayetler okudum. Vazgeçtim diğer ultrabooklara baktım hemen hepsinde (Macbook da dahil) birçok şikayet var. Neyse dedim ultra almayalım cihaz küçüldükçe sorun artıyor gamer pc'lere geçtim. Kötü yanı hantallık ve ekran kartına para vereceğim... Hiç kullanmayacağım ekran kartı :)

    En son hala kararsızım Asus tuf, MSI gibi markalar için. fakat şikayetlere rağmen matebook 14 16/512 olarak almayı düşünüyorum. Gerçekten ucuz...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: husnukiller

    Daha önce de dediğim gibi, devlet sistemleri çok güncel olmadığı için IOS sıkıntı çıkarabilir diye düşünüyorum.

    Tıp fakültesinde öğrenciyim hocalarım macbook kullanıyor bir sıkıntı olmadan

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.