Şimdi Ara

BÜTÜN UZMANLAR TOPLANSIN ŞU İŞE NOKTAYI KOYSUN ARTIK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese merhabalar.
    Arkadaşlar öncelikler çok sinirlendiğimi belirteyim.Neden;çünki ben evden winamp+soutcast aracılığı ile radyo yayını yapmak istiyordum.Forumlara bakım,aradım taradım bazı bilgilere ulaştım.Ama hepsi kulaktan dolma.Yani yok şunu indir yok bunu kur sonra bunu yaz.Abicim her forumda nerdeyse aynı kelimeler,birbirlerinden copy paste yapılmış.Bişey soruncada tırt.Ya bu işi bilenler yapsın,yada bilmiyorsan sus be kardeşim.Sırf bu konuyu bi yerde gördüğün için zart diye copy-paste yapmanın alemi yok ki.
    Neyse özür dilerim.Benim sorunum bu yani,denilenleri yaptım,winamp'ı kurdum, o meşhuuur 2 eklentiyide kurdum (soutcast).sonra modem ayarlarından "8000" nolu portuda açtım,firewall' ıda kapattım.AMA OLMADIIIII
    Neden olmuyor.Benim aklıma şu geliyor.Benim IP no.192.168.1.2 radyo için link verirken bunu kullanıyorum (http://192.168.1.2:8000/listen.pls)
    ancak IP numaram ne sitelerine baktığımda bambaşka bir no veriyor.Acaba modem ayarlarına bunumu tanıtmam lazım.Yoksa Superonline dan Statik IP no'mu almam lazım.Bana Allah rızası için bu işi bilen bir arkadaş akıl versin.Saygılarımla







  • sen interneti ağ üzerinden kullanıyorsun o yazan ip numaran değil hostun ipsi sen kendi ipni öğrenmen gerek

    http://www.whatismyipaddress.com/


    bu siteye gir karşına kocamannnn yazar ipin onu girmeyi dene programa...
  • Ya komutanım saygılar.Tamam onuda öğrendim IP no'mu yani.Peki ben o ip numarasını (192.168.1.1) admin/admin yazıp girdiğim modemin ayar konsoluna damı girecem.Eğer öyleyse ben onu nasıl yaparım.Bana onunla ilgili resimli anlatım yaparmısın.Zahmetli biliyorum ama sen bilirsin.
    Yoksa xp nin ağ ayarlarına mı girecem.Şu anda xp de ip ayarları otomatikte.
  • radyoyu falan bilemem am statik ip almana gerek yok no-ip.com dan statik ip ayarlayabiliyorsun dc++da aktif olmak icin kullaniyorudm cok cok ii ve ufak ve kolay bir program bide arastirirsan donanimhaber icerisinde radyo yayini var ve herseyide dogru anlatim bir cok kisi yapmisti ben ugrasmamaistim ii gunler ..
  • başlat , çalıştır , cmd , ipconfig /all yaz Orda 85 yada 88 Li bi ip adresi oLucak ve O senin ip adresin oLucak. başka ayar yapmana qerek yok.. qerisi zaten shoutcast kullanmayıda biLiyosundur ondan sonra yayının qerçekLeşicektir..
  • ayrıca verdiqim Linkte acıLan sayfada biraz a$agıya indiqin zaman daha detayLı biLqi qörüceksin sayqıLar http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=45599&highlight=radyo+yay%FDn%FD
  • bende bu konu hakkında baya uğraştım biliyordum sana yardımcı olmayı çok isterdim ama ksr bakma unuttum. Forumda çok güzel dökümanlar var ben uğraştım kendim yaptım.

    Hatta ıp no vermedim millete dinlesinle diye, no ıp 'ye üye oldum ıp yönlendirdim.
  • Ya arkadaşın sorunu çok basit, bilende yazmış bilmeyende.....

    Bak şimdi arkadaşım sen internetten ipine baktığın zaman gördüğün ipi wan ipindir internete girdiğin ip... 192.168.x.x olan ip de lokal ipindir... Anlayacağın kadarıyla wan ipisi 85.x.x.x li ip lokal ipler tarafından internete çıkmak için kullanılır... Yapman gerekenin çoğunu yapmışsın..Şimdi yapman gereken wan ipsini direk local ipye yönlendirmen... İşin özü port açtığın yerde server adı altında ya da port açtığın sırada ip yazılacak bir boşluk var oraya kullandığın local ipyi yazıcaksın... yani 192.168.x.x li .... Birilerinin senin radyo yayınını dinlemeleri içinde 85.x.x.x. :8000 li ipiyi winamplarına yazmaları gerekiyor




  • selamlar,
    şimdi hocam seni anlıyorum,port açtığım yerdeki boşluğa local ip imi girdim zaten.Acaba sorun modemin ayar konsoluna,yani port açtığım yerde DHPC yada IP ayarlarının olduğu yere WAN ip mimi yazmam gerekiyor.Çünkü dediğini zaten yapmıştım."88.... nolu ipi link attın sonuç gene başarısız oldu
  • wan ipini hiçbir yere yazmana gerek yok o zaten modemin tarafından alınıp tanımlanmış...
  • Kardeş shoutcast server console'dan bak hataya
    [yp_add] yp.shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (IP: ipin:8000) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache (Connection timed out).)
    Böyle bir hata ise port açamamışsındır..Arkadaşların dedigi gibi o local ip'in..O ip'yi modemde port acarken kullanıcaksın..Port açmayla ilgili pek cok kaynak var bakabilirsin oralardan..
    Senin adresin (http://192.168.1.2:8000/listen.pls) boyle degil su sekilde olucakhttp://ipin:8000/listen.pls .
    Sen o hataya bak tekrar don buraya yardımcı oluruz herturlu..Ben 5 dakka once yaptım bu işleri tam denk gelmiş senin konuya..




  • değerli arkadaşım,öyle bir hata yok.Yani benden yayın çıkıyor konsol güzel çalışıyor görünüyor.Ancak yanılmıyorsam IP ile ilgili bir sorun.Sonuçta 192.168..... li ip no işe yaramıyor.88.203..... böyle olan ip' i link attığımda da yayın alamıyorlar.Benim 88... li olan ip'i soutcast konsoldaki "localhost" yazan yeremi yazmam lazım.Statik ip mi almam lazım para ile.yada yukardaki değerli arkadaşların bahsettiği no-ip.com olan siteden mi halletmem lazım.Saygılarımla
  • static ip'ye gerek yok ip adresin değiştiği zaman kim dinleyecekse ona verirsin ip adresini... yada en iyisi no-ip.org'a üye olman... bi programı var onu sürekli açık bırak ip adresin değiştiği zaman otomatik olarak ip adresini yenisiyle güncelliyor...
    bu arada kendi bilgiayarından açılamıyabilir başka arkdaşlarına denet...
    birde modem ayarlarından 8000 portunu kendi ip adresine yönlendirmen lazım...
  • yani modemin ayar konsolunda 8000 portu yazdığım yerin tam altında ip no nun yazılacağı yere 192.168.... olanı değil de 88.203.... olanı mı yazacam.Ve birde soutcast ın konsolunda "localhost" yazan yeredemi ayni ip noyu yazacam.Teşekkürler.

    BU ARADA ARKADAŞLAR HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BANA VAKİT AYIRDIĞINIZ İÇİN.ÇOK SAĞOLUN.HEPİNİZ DEĞERLİ İNSANLARSINIZ
  • Yok o localhost kısmı oyle kalıcak ip'nin dinamik olması da yayın açısından sorun oluşturmaz..Statik ip sadece kolaylık açısından işine yarıcak, her ip'in degistiginde radyonun adresi de degisicektir cunku dinamik ipde.. İşte o 192 li ipini kullanmıcaksın adresini verirken 88.**.**.** neyse artık senin ipin onu kullanıcaksın..
    Sanırım shoutcast ayarlarının dogru oldugundan emin misin .. sc_serv dosyasını iyice kontrol et ordaki portla ayarladıgın portun aynı olmasına..password hatası olsas konsolda hata olarak gozukurdu..Firewal hatası da biri baglanmaya calistigi zaman gozukurdu..
  • Tam ben post atarken atmışsın..Tekrar soyluyorum
    Shoutcast Pluginde :localhost
    Modemde Port Açarken: 192.168.1.2
    Radyonun Dinlenmesi için vericegin adres:http://85.*.*.*:8000/listen.pls
  • ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLAR BUGÜN BANA GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ YARDIMSEVER RUHTAN DOLAYI HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.ÇOK SAĞOLUN.ŞU AN İŞTEYİM EVE GİDİNCE GENE UĞRAŞACAM. 5 GÜN OLDU YAYIN YOK 7500ŞARKIM VAR.AMA ÇÖZECEĞİZ İNŞALLAH.HEPİNİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM.
  • şimdi modemimin ayar konsolunu jpeg ledim.Durum böyle arkadaşlar.Ayrıca IP numaram PC yi her açıp kapamamda değişiyor.bilalso arkadaşın dediği gibi 88...... li yani değişken IP numaramı link veriyorum.Ama giremiyorlar.Ya ben bu işin peşini bırakmayacağım,inat ettim. :D

     BÜTÜN UZMANLAR TOPLANSIN ŞU İŞE NOKTAYI KOYSUN ARTIK.
  • bi sorun oldu resimlerin hepsini ekleyemedim
  • hepsini eklemeyi beceremedim tek tek atıyom

     BÜTÜN UZMANLAR TOPLANSIN ŞU İŞE NOKTAYI KOYSUN ARTIK.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.