Şimdi Ara

bütünleme sınavları kalkıyor(muş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıköğretim'de Bütünleme Sınavları Kalkıyor!
    Açıköğretim Fakültesi'nde bütünleme sınavlarının kaldırılması öğrencilerin tepkilerine neden oldu.


    Öğrenciler bütünleme sınavının kalkması ile okullarının uzayacağından dert yanarken Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yetkilileri " İlk olarak İlahiyat Bölümü'nde kredili sisteme geçilerek bütünleme sınavı kaldırıldı. Yakında diğer bölümlerde de bütünleme sınavları kaldırılarak kredili sisteme geçiş tamamlanacak.Ayrıca müfredat ve tüm kitaplar da değiştirildi" dediler.

    Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri Tüketici Paltformu Sikayetvar.com'a yaptıkları açıklamalarla kaldırılan bütünleme sınavları nedeni ile mağdur olduklarını ifade ettiler. Şikayetler üzerine Sikayetvar.com'a açıklama yapan fakülte yetkilileri ise "Bütünleme sınavları kaldırılmaya başladı yakında tüm bölümlerde kredili sisteme geçilecek" açıklamasında bulundular.

    Müfredat ve Kitaplar Değiştirildi

    Kredili sisteme ilk olarak İlahiyat Bölümü'nde geçildiğini kaydeden fakülte yetkilileri başlayacak yeni uygulama hakkında şu bilgileri verdiler:

    "İlk olarak İlahiyat Bölümü'nde bütünlemeler kaldırılarak Üniversite Senatosu kararı ile kredili sisteme geçildi. Bu bölümün öğrencilerinin az olması nedeni ile ilk uygulama başlatıldı. 2009-2010 yılı son bütünleme sınavı yapıldı. Dönem ikiye ayrıldı ve iki artı iki dört sınav yapılıyor. Önceden uygulanan mutlak sistemde ara sınav, yıl sonu sınavı ve bütünleme sınavları oluyordu. Artık kredili sisteme geçildi. Kredili sisteme geçilmesi ile birlikte bir ara sınav ve yıl sonu sınavı yapılacak. Bütünleme sınavı sistemden kaldırılmış olup 2009-2010 öğrenim yılında son bütünleme sınavı yapıldı. Her yarıyılda bir ara sınav bir dönem sonu sınavı gerçekleştirilecek. Ayrıca müfredat ve tüm kitaplar da değiştirildi. Programdaki dersler tamamen yenilenmiş olup güncel ve zengin bir program içeriği sunuldu. Yakında diğer bölümlerde de kredili sisteme geçilecek"

    "Anadolu Üniversitesi Mağdur Olmak İstemiyorum"

    Anadolu Üniversitesi'nde başlayan yeni uygulama ile mağdur olduğunu ifade eden Atiye Kal şikayetini şöyle ifade etti:

    "Ben Mersinde Açık öğretim 1. sınıf ilahiyat okuyan bir öğrenciyim. Ailede daha dört öğrenci okumakta.Bütünleme sınavları bizim için kurtarma sınavlarıdır. Kaldırılması bizi olumsuz yönde etkiledi. Her dönem başı zaten zor zor para yetiştiriyorum.







  • Ocak ayında haber yapılmış.Ben öyle birşey olacağını sanmıyorum.
  • Kalkacağını sanmıyorum, kalksa bile yürütmeyi durdurabilirler.
  • gittim aöf merkezine sordum.malesef doğruymuş arkadaşlar.uygulanmaya başlanmış
  • maharaja bütün bölümler içinmi uygulanmaya başlanmış acaba bu konuda bir bilgin varmı :S
  • bu sene uygulama ilahiyattan başlanmış 2013 e kadar bütün bölümlerde uygulanıcakmış.
  • İnsanların içine kurt düşürmekten başka birşey değil
  • bu sene okulu bitirmek lazım
  • Seneye okulu bitirmek lazım
  • İki seneye okulu bitirmek lazım
  • kocaeli ünv de kalkmış büt
  • İyi olmuş.Ben olsam ders geçme notunu 50'den 60-65'e çıkarırım.Bir sürü boş beleş adam çıkmış soruları ezberleyerek ders geçiyor.Bunlar okulu bitiriyor sonra aöf'ün itibarı yerlerde sürünüyor.
    Bende aöf okudum ama kitapları okudum soruları anlayarak çözdüm ama soruları ezberleyenler kadar yüksek puanlar çekemedim.
    İnşallah öyle bir sistem getirirler ki herkes bitiremesin.Çalışmayan adam kalsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84

    İyi olmuş.Ben olsam ders geçme notunu 50'den 60-65'e çıkarırım.Bir sürü boş beleş adam çıkmış soruları ezberleyerek ders geçiyor.Bunlar okulu bitiriyor sonra aöf'ün itibarı yerlerde sürünüyor.
    Bende aöf okudum ama kitapları okudum soruları anlayarak çözdüm ama soruları ezberleyenler kadar yüksek puanlar çekemedim.
    İnşallah öyle bir sistem getirirler ki herkes bitiremesin.Çalışmayan adam kalsın.

    arkadaşım hak veriyorum sana ..


    doğru arkadaşlar 2012 için bi kaç bölüm olarak düşünülmüş kredili sistem .. sanırım 2013 de bütün bölmleri kapsayacak , yani artık o kadar kolay geçme sansınız olmuycak .. bunun için bi yorum yapmam doğru olmaz ama bi yerde iyi olduğu görüşündeyim ..




  • Önüzümdeki sene okulu bitiririmde inşallah uğraşmam daha da.

    Ama sadece bu sistem iyi değil tamam bütünleme kalkıcak örgüne benzetmeye çalışıyorlar , ozaman üstten ders alma vs. gibi uygulamalarda çıksın , ayrıca açıköğretimde arkadaşlarında dediği gibi soru ezberlemeyle geçen çok insan var not ortalaması yükseltilse bundan daha iyi olurdu bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.