Şimdi Ara

Buzdolabı kar yapmıyor ve titriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.
    Öğrenci evinde kalıyorum. evde eski tip buzluğu olan tek kapılı buzdolabı var.
    önceden buzluk bölümü karlanma yapıyordu fişini çekip sabaha kadar bekliyordum eriyince tekrar takıyordum. Finallerden sonra eve gideceğim zaman içini boşalttık ve fişini çektik kapaklarını açıp öylece bıraktık elektrik harcamasın diye. Geri döndüğümde fişi taktım. ilk başta sorun yok normal sesi ile çalışmaya başlıyor fakat buz yapmıyor. Daha doğrusu buzlanmayı buzluğun arkasında bir yerde oluyor gibi bunu da şu şekilde anlıyorum. buzdolabı ilk birkaç saat normal sesi ile çalışıyor sonra inanılmaz bir vınlama ve titreme sesi geliyor. sanki motor zorlanıyormuş gibi. bikaç gün bu şekilde çalıştı. sonra ben fişini çektim bir gece rahatsız etti yattığım odada duruyor çünkü. gece takır tukur içinden buzlar düştü. Daha doğrusu buzları göremiyorum makinanın içinde yan duvarların arasından bir yerlere düştü sesini duydum sadece. Sonra fişe taktım bi 30 saniye sonra pıss diye bir ses geldi. birkaç defa daha bu rutini yaptım.

    Yani kısaca buzdolabı buzlanmayı buzluğun içinde değilde iç kısımda yapıyor ve bir şekilde bu da motorun çalışmasını olumsuz etkiliyor. birkaç gün sonra fişini çekince belli bir müddet sonra buzlar eriyip yan duvarların içine düşüyor sesini duyuyorum. fişe takınca 20-30 sn sonra pıss sesi geliyor. fişe takıldıktan 4-5 saat sonra inanılmaz gürültülü çalışıyor.

    Artık buzdolabının fişini çekip takmaktan helak oldum. Gece uyunmuyor çünkü birde gıdaların sağlığını da olumsuz etkiliyor bu durum.

    Lütfen bana yardım edin. Acaba servis çağırsam problemi saptayabilir mi. Teşekkkür ederim şimdiden.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.