Şimdi Ara

Buzdolabım Altını Alt Bölmesini Soğutmuyor Neden Olabilir ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
427
Cevap
42
Favori
753.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • defrost hatası defrost rezistansı,termostop,timer motoru yada elektronik kart arızalı olabilir kesin tanı için ölçüm yapılması gerekli
  • merhaba

    ben regal marka buzdolabı kullanıyorum,buzdolabımın alt bölmesi soğutmuyor ve üstten su akıtıyor.daha önce aynı şey olmuştu fişini çektim 3-4 gün bekledim buz dolabının altında su haznesine sular birikmişti.tekrar fişi taktım 2 ay normal çalıştı şimdi aynı sorun tekrar meydana geldi.bu konuda ne yapabilirim tekrar fişini çekip buzların erimesini sağlasam ileride yine aynı sorun olacak kesin çözüm nedir yardım edebilirmisiniz.
  • hanedan084 H kullanıcısına yanıt
    dolabınızın oluklarını ve rezistanslarını kontrol etmek gerekir
  • Mrb sıemens marka KG57NA00NE marka 4 yıl once aldıgımız buzdolabımız yaklasır bır haftadır ara ara alarm verıp bu sabah gunluk kısmın sogutmadıgını gordum buzluk kısmı gayet guzel calısıyor servis 400 tl istedi sensör ve gaza bakılmalı dedı ve dolabı götürmek istedi fakat ben vermedım yardımcı olurmusunuz acaba sorun nerededir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb sıemens marka KG57NA00NE marka 4 yıl once aldıgımız buzdolabımız yaklasır bır haftadır ara ara alarm verıp bu sabah gunluk kısmın sogutmadıgını gordum buzluk kısmı gayet guzel calısıyor servis 400 tl istedi sensör ve gaza bakılmalı dedı ve dolabı götürmek istedi fakat ben vermedım yardımcı olurmusunuz acaba sorun nerededir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nursav N kullanıcısına yanıt
    gaz olayı açıkcası pek mantıklı gelmedi sensör ve rezistans hatta kart deseydi daha mantıklıydı ama öncelikle dolabınızın fişini çekip kapıları açık şekilde 48 saat dinlendirin içindeki bloklama çözülsün snra fişi takın ve tekrar deneyin dolapta bir sorun varsa 1 hafta 10 gün içinde tekrarlayacaktır arza ama kapı açık unutulduğu için gibi sebeplerden dolayı arzaya geçmişse otomatikmen düzelecektir.
  • Beşi soğutuyor mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dino Cavallone

    Beşi soğutuyor mu

    Burayı terket liseli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Benim dolap biraz saçma çalışıyordu. Bazen don attırana kadar çalışırken bazen de sadece serin tutuyordu. Üst taraf ise ne donduruyor ne eritiyor vaziyette idi, geçen üstüste istif ettiğimiz et poşetlerinden ortada kalanların hepsi bozulmuş ve dünya kadar et çöpe gitti.

    Geçen yıl kapı menteşe yuvaları kırıldığından ve yedeği bulunmadığından başka parçalarla birşeyler yapmaya çalışmıştım ve bu yüzden kapılar bazen uzun saatler aralık şekilde açık kalmıştı. Kapak etrafı eskiden ısınırken artık ısınmıyor, sadece sol tarafında en fazla 1 karışlık alan sıcakken diğer taraflar normal durumda.

    Geçen yıl servisini çağırmıştım ve dondurucu kısmında terleme ve buzlanma olduğunu bildirmiştim, onlar da sensör gibi 3 tane kablolu birşeyi değiştirmişlerdi sadece. Herhalde onlar termostattır ne olduğunu bilmiyorum ama 50 lira ücret almışlardı.

    Şimdi son durum şu, kapılara bir daha ayar çektim ve neredeyse tam olarak oturuyor artık. Dolabı çalıştırıyoruz dondurucu kısmı ne donduruyor ne eritiyor, etler yumuşak yumuşak kalıyor taş gibi olmuyor. Alt taraf hafif serin tutuyor ve dijital gösterge 9 derecenin altına düşmüyor zaten tek hane oldugundan 9,un ustundeki sıcaklığıda gosteremiyor. İcine koyduğumuz su bile sogumuyor, maksimumda olmasına rağmen. 5-6 saat sonra Dolabın üst tarafında kırmızı bir led sürekli yanıp sönmeğe başlıyor.

    Son 2 yıldır randıman alamıyoruz, birara aşırı gürültülü çalıştı, bir ara hiç devreden çıkmadan çalıştı, bir ara aşırı soğuttu, şimdi de alarm eşliğinde performanssız soğutuyor, 30 saattir fişi çekik, kapıları açık Adana sıcaklığında duruyor.

    Kapılardaki conta mıdır lastik midir özelliğini yitirmiş durumda, menteşeler keza öldü, içindeki birçok plastik aksam kırıldı, kapı contalarını alttan ve üstten düzgün bir şekilde karşılayan parçalar yerinden çıktılar geri takamadık, 2000 model beko 9170Nf (emin değilim) 13 yaşını doldurdu. 36 saat olduğunda fişini takıp 12 saat ellemeden deneyeceğim, düzelmezse yapabileceğim birşey var ise kendim yapayım elim yatkındır, yok ise yarın yenisini alacağım.

    Arçelik 2486 cei modelini düşünüyoruz, daha doğrusu ben nofrost yerine lowfrost istiyorum, sırf nofrostun yiyecekleri kurutmasından dolayı, sizin tavsiyeniz ne olur acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayaras -- 20 Haziran 2014; 22:09:05 >




  • guzel bir sayfa...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi geceler. 15 yıllık emektar bir buzdolabımız var. Normalde -18 dereceye gelmesi gerekirken -9 veya -8 e gelince duruyor. motorun yanındaki fan motoru çalışıyor herhangi bir sıkıntı yok. Sorun nedir ne yapmalıyız.
  • Selamlar,

    Bir bosch ksu çift kapılı no frost buz dolabımız var. bir süre önce alt bölümü soğutmamaya başladı ve üst kısmındaki panelde ünlem işareti yanmaya başladı. internette yazanlara uyarak fişini çektim ve kapılarını açtım ve buzlarını çözülmeye bıraktım 30 saat civarı. üst bölmeyi fanın olduğu kısma kadar söktüğüm için buzların tamamen eridiğinden eminim. cihazı yeniden çalıştırdıktan sonra aşağıyı da soğutmaya başladı ancak dolabın panelinde hala ünlem işareti yanık kalmaya devam ediyor. bu neden olabilir?
  • sayaras kullanıcısına yanıt
    En mantıklısı yeni bir dolap almanız beğendiğiniz modelde olabilir baktım şimdi modele ama dijital olmayan daha uygun fiyatlı dolaplarıda değerlendirebilirsiniz.
  • HALO® H kullanıcısına yanıt
    dolap bir kaç gün içerisinde tekrar altı soğutmamaya başlarsa dolabınızda kart, sensör yada rezistans arzası olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    En mantıklısı yeni bir dolap almanız beğendiğiniz modelde olabilir baktım şimdi modele ama dijital olmayan daha uygun fiyatlı dolaplarıda değerlendirebilirsiniz.

    Teşekkürederim, %100 yerli olsun, ülkem kazansın diye, VESTEL NF620 P aldım, memnunda kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi günler, bizde bekonun nofrost bir buzdolabı var, dolabın modelini hiç bir yerine yazmadıkları için modelini bilmiyorum ama çift kapılı ufak bir dolap. Velhasıl dolabın üzerinde 4-5 tane tuş bulunmakta ve 2 tane led ekran alt-üst kısımların derecelerini göstermekte. Son günlerde diğer küçük led lambalar yeşil yanarken termometre işareti kırmızı yanıyor ve dolap soğutmuyor. Kırmızı ışık yanmaya başlayınca dolap soğutmayı bırakıyor fakat sönünce soğutmaya devam ediyor. Konudaki benzer şikayetleri okudum, önce fişi çekip 30sn bekledim reset attım, sonra kondastör arazası olabilir dediler (beyin ile ilgili ise) ne yapmam gerekiyor?

    Not: öğrenciyiz idareten de olsa çözüm bulmamız lazım bugün ramazan başlıyor ve yazın ortasındayız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th3_majestik -- 28 Haziran 2014; 1:49:02 >




  • merhaba.

    dolabımın alt tarafı soğutmuyor. yazılanların bir kısmını okudum. yarın fişini çekmeyi planlıyorum.

    anladığım kadarıyla buzlanma nedeniyle olduğu kesin. ama birçok etken buzlanmaya yol açabiliyor.

    alt tarafın kapağını açtığımda yani soğutma olmayan bölüm, arka gövdesinde buzlanma görüyorum son 1 haftadır. bu neye işaret olabilir? ihtimalleri daraltır mı yani.

    çok eski dolap. buton demişsiniz buzluk kısmında, fanın çalışıp çalışmadığını anlamak için. yazılanları okuduktan sonra henüz dolaba bakamadığım için sorucam, nasıl bir buton bu ve tam olarak nasıl anlıcam fanın çalışıp çalışmadığını.

    elektrik ve makina gibi mevzulardan hiç anlamıyorum. ama anladığım, hava kanalları buzlanma yoluyla kapanıyor ve sirkülasyon olmadığı için alt taraf soğumuyor, ya da atık su kanalında, kanal tıkanabiliyor ve bu da suyun buzlanmasına, kanalın kapanmasına neden oluyor ve bu da aynı şekilde hava sirkülasyonunu engelliyor.

    veya rezistans veya elektrik, timer, saat arızası deniyor. bu rezistans hangi rezistans? yani buzluk hala -20ye çıktığna göre rezistans çalışıyor. şunu okudum, 8 saatte bir devreye giren ve buzlanmayı geçiren bir rezistanstan bahsediliyor. bozulmuş olabileceği söylenen rezistans bu mu? yani iki farklı rezistans mı vardır. biri soğuk diğeri sıcak olan?

    alt tarafta arka gövdenin buzlanma yapması, bu buzlanmayı geçirmesi gereken rezistansın çalışmadığını gösterir mi.




  • Ustam vestel çift kapılı derindonduruculu buzdolabı ne buzluk ne altı soğutmuyor ama kondenser buzluyor sorun konusunda yardımcı olabilirsen sevinirim.Teşekkürler.
  • arkadaşlar benim altus al365 no-forst buzdolabı devamlı çalışıyor servis geldi ve sebzelik tarafından açıp beyin dedi değiştirdi ancak halen dolap 24 saat takip ettiğim kadarı ile çalışıyor soğutması normal yani ayarında soğutuyor dolap dinlenerek çalışması gerekmezmi tekrar servisi çağırdım 24 saat derece ile takip etti yine normal dedi hiç durmasını görmedim bilen var ise bilgilendirir ise sevinirim tşkler
  • ARÇELİK NO FROST BUZDOLABIM SOĞUTMADI 2,5 GÜN FİŞİ ÇEKİLİ KALDI TEMİZLİK YAPILDI AKAN SULAR TEMİZLENDİ. FİŞİ TAKILDIKTAN SONRA 2 GÜN SOĞUTDU SONRASINDA YİNE ESKİYE DÖNDÜ DERİN DONDURUCU KISMIDA SOĞUTMAMAYA BAŞLADI SEBEBİ NEDİR NE YAPILABİLİR
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.