Şimdi Ara

c# bilmiyorken c++ öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,
    elektrik-elektronik müh. öğrencisiyim. çapraza kaldığım için bu dönem c++ görüyorum ilk defa.
    ikinci dönem de c# göreceğim. hoca sürekli '' c# den de bildiğiniz gibi .... '' şeklinde cümleler kuruyor herkesin c# bildiğini varsayarak ders anlatıyor. ben de birşey anlamıyorum haliyle. Bu sorunu aşmanın bir yolu var mı acaba , internette hiç c# bilmeden c++ öğrenebileceğim video dersler var mıdır tavsiye ettiğiniz ?
    Saygılarımla.



  • Tavsiyem biraz radikal olacak: Hocayı değiştir.

    C# Java 'nın syntax 'ı ile C++ temeli üzerine Borland Delphi'nin mimarı Anders Hejlsberg'ın "Microsoft'a gel de Java gibi başarılı Delphi gibi kullanışlı birşeyler yap" diye Microsoft a işe alınması sonucu 2001 de ortaya cıkmıştır. C++ 1983'ten beri vardı ve ticari başarıdan cok C'nin geniş çaplı yazılımları kaldırabilmesi için geliştirilmişti. Üniversitedeki hoca, ticari kaygılarla üretilmiş, kapalı kaynak / özel kodlu ve sonradan çıkmış birşeyi önplana alarak temeldeki asıl şeyi anlatmaya calışıyorsa ben o sınıfta duramazdım.

    Youtube ta birçok c++ eğitim videosu mevcut ancak iyileri İngilizce eğitim videolarıdır, tahminen. Onlar arasında kendine en cok uyanı seçebilirsin. Vimeo'da da oldukça kaliteli videolar var + vimeo'da youtube ın aksine indir butonu da oluyor. O şekilde kendim bazı eğitim videolarını indirdim örneğin.

    C++ 'taki önemli olay eğitim videosun kadar bilgisayarında hangi editör ve derleyici yi kullanacağın. GCC dahilinde g++ dünyada en yaygın kullanılan C++ derleyici programı ve Windows için MinGW ve TDM-GCC adlarında iki implementasyonu var. Windows laptop 'a Code:Blocks veya NetBeans adında IDE'ler kurarsan o IDE'ler öncelikle MinGW veya TDM-GCC derleyiciler kurulu mu ona bakar onlar varsa onları kullanır, örneğin. Microsoft'un Visual C++ Express (ücretsiz version) da kullanışlıdır ki o da C++ 'ın mimari Bjarne Stroustrup http://www.stroustrup.com/compilers.html sayfasında compiler tavsiyeleri arasındasır.

    Bana sorarsan Emacs editör ile TDM-GCC derleyici kullanıyorum ancak özellikle Emacs başlangıçta kullanımı biraz değişik ve buna bağlı olarak zor gelebilir ve senin başlangıç pozisyonunda old varsaydığım için tavsiye etmedim. Ancak ben değişik zor seyleri severim diosan Emacs + MinGW ve/veya TDM-GCC ile C++ geliştirmeye başlangıç yapmak ta mümkün olabilir. Bu yolu seçersen bir Türk'ün İngilizce olarak anlattığı Emacs nasıl C++ IDE 'si olarak ayarlanır videosu var: https://www.youtube.com/watch?v=HTUE03LnaXA




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.