Şimdi Ara

C Çok Acil Yardım Allah Rızası İçin Finalim Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar C'de file processing gördük. Ancak kafayı yemek üzereyim bütün fonksiyonlar birbirinine girdi nolur yardımcı olun. Şimdi benim öğrenmek istediğim 2 şey var.

    1.) Satır satır şiir yazan bir txt dosyasından verileri olduğu gibi çekip (satır atlamalar dahil) ekrana ya da başka bir txt ye kopyalamak istiyorum. Nasıl yaparım ?

    2.) Bir txt dosyasında

    İsim Soyisim Okulu Notu
    İsim Soyisim Okulu Notu
    İsim Soyisim Okulu Notu
    ...

    (şeklinde giden) verileri çekip kullanacağım ama notları işleyebilmek için char olmadan tutmam lazım. Yani long int ile saklamam lazım. Ayrıca isim ve soyismi de farklı dizilerde saklamam lazım. Anladınız siz beni.

    Bu iki sorumu cevaplarsanız sevinirim. Ama kafamda hiç yer etmeyen şey şudur ki hangi fonksiyon nasıl bir okuma algoritmasıyla çalışıyor onu anlamıyorum. Mesela fscanf veya fgets tarzı fonksiyonlar ... mesela satır satır mı okuyor ya da toptan mı okuyor hiç anlamadım. Nolur birisi aydınlatsın beni. Hatta facebook tarzı bir yerden ulaşan olursa çook hora geçecek. Teşekkürler şimdiden.







  • Up
  • Merhabalar,
    Bu sekilde kodu baskasina yazdirma cabasına girmeden kendi yazdıgınız kodu buraya atsanız da ona gore yardım etsek daha verimli olur diye dusunuyorum.Cunku kimse 0'dan script yazıp al kardeşim bitti demez.Sonuc olarak siz de bundan bir sey ogrenemezsiniz.

    Dediğim gibi kod uzerinde takıldıgınız bir kısım var ise atın sorununuzu beraber cozelim.İnanın boylesi daha verimli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.