Şimdi Ara

C'den sonra Dil Öğrenmek ve Geliştirmek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Biliyorum çok fazla bu tür öneri isteyen konu açılıyor ancak okuduğum konular tam olarak soruma cevap olmuyordu. Bende bilenlerden sormak istedim.

    Bilkent Üniversitesi CTIS bölümünü birinci sınıfı bitirdim. C'de pointer, array, two dim array, recursive, stack, queue, doubly linklist gibi konuların tamamına hakim olabileceğim şekilde öğrendim. Ayrıca teknik matematik kapsamında OpenGL ve GLUT arayüzü kullanarak vektör, trigonometri, matrix kullanarak animasyonlar ve oyunumsu şeyler yazdık. İkinci sınıfta ise Java Database ve Web dersleri başlayacak.

    Benim öğrenmek istediğim ise;
    1) C'de daha neleri öğrenmem gerekir ve öğrenmek için ne yapmalıyım? (Staj, Kitap Okumak, Online Ders Takip Etmek, Proje Yapmak)
    2) C'den sonra Java'yı mecburen öğreneceğim ancak yazın 3 ay boyunca C++ veya C# öğrenmeyi düşünüyorum. Stok takip otomasyonları gibi programları yazmak için hangisi daha uygundur?
    3) Küçük otomasyon programlarının yazımı için Database bilmek gerekiyor mu? Gerekiyorsa hangisi ve bunların C++ veya C# la birlikte çalışacak şekilde yazmak ne kadar vaktimi alır?

    Not: Mobil dillere yönelmek istemiyorum çünkü ikinci sınıfta Java aldıktan sonra 3. sınıfta bir mobil uygulama dersimiz olacak. Şu an mobil için erken diye düşünüyorum.

    Önerileriniz için şimdiden teşekür ederim.







  • Hocam tavsiyem herhangi bir dil 3 ay gibi kısa süre gibi öğrenilmez diye düşunuyorum ;)
    İlk önce bir sili kavra sonra diğer dillere devam et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C de hemen hemen aynı seviyediyiz C pointerlerin dili olarak geçer pointirların inciğini cinciğini öğren zaten java öğrenicekmişssin sana c# tavsiye ederim inan c# öğrendiğinde java derslerinide gözün kapalı geçiceksin. C# form applicationda c# ı kavrayabilirsin ancak sana tavisyem form applar yavaş yavaş ölüyor özellikle otomasyon konusunda hepsi serverlara kaymaya başladı htmll temel css öğrendikten sonra c# ile ASP.NET' e geçmen olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .SoS.

    C de hemen hemen aynı seviyediyiz C pointerlerin dili olarak geçer pointirların inciğini cinciğini öğren zaten java öğrenicekmişssin sana c# tavsiye ederim inan c# öğrendiğinde java derslerinide gözün kapalı geçiceksin. C# form applicationda c# ı kavrayabilirsin ancak sana tavisyem form applar yavaş yavaş ölüyor özellikle otomasyon konusunda hepsi serverlara kaymaya başladı htmll temel css öğrendikten sonra c# ile ASP.NET' e geçmen olacaktır.

    html ve php üzerine temel bilgim var. Onları tekrar hatırladıktan sonra da css yönelebilirim. C# ve ASP.NET ile bu web dilleri arasında nasıl bir ilişki var o konuda da birşeyler söyleyebilirseniz iyi olur. Yada üzerine araştırma yapıp kendim birşeyler bulabileceğim keyword vermeniz de yeterli olur.




  • c# OOP dil bunu form applicaton geliştirerek çok rahat bir şekilde öğrenebilirsin. ASP.NET'i ise c# html ve css kullanarak bir web sitesi oluşturma platformu olarak düşünebilirisn mesela bu forum ASP.NET kullanıyor. Açıkcası çok bir fikrim yok ASP.NET ile c# hallettim yavaştan başladım ASP.NET'e geçtim bende seneye zaten java dersim var bende ek bilgi olsun diye öğreniyorum. Açıkcası yazması, arayüz tasarlaması çok kolay. Visual Stdio gibi bir şaheser ile çalışmak ta ayrı bir keyif.
  • Windows API sizin için sıralama açısından iyi bir seçenek olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.