Şimdi Ara

C elysee 1.6 hdi yağ lambası stop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.. 2013 model 1.6 hdi 50 bin km deki aracımın motorunu (beyin sigorta kutusu kapalı şekilde) temizleyip basınçsız suyla yıkadım.Bu uygulamadan yaklaşık 1 saat sonra aracı çalıştırdım ve araçta yağ ışığı sabit stop yazısı belirdi.Daha sonra motoru dinledim ve sürtme sesi gibi anormal bir ses yoktu.Kontağı kapadım açtım yine aynısını yaptı ve açık şekilde bırakıp (motor çalışıyor) bekledim ve yağ ışığı söndü.İşkillendim.Önceki yağ petrol ofisi cx dpf yağıydı ve yağ filtreside yan sanayi idi.Ustaya gittim total ineo ecs 5 30 yağ ve filtre aldım yağı değiştirttim.Arac ilk marşta tekrar ışık yaktı lakin 2 sn sonra söndü.3 5 kez test ettim ışık yanmadı.Şimdi sorum şu arkadaşlar ustam sensör yıkanmadan ötürü ıslanmış olabilir dedi ? Mantıklı geldi bana.? Yağ pompası olabilirmi ? Bu sorunu motoru yıkadıktan sonra yaşadım.Lütfen bana kızmayın motoru yıkadım diye aşırı leş ve kir doluydu gacırdıyordu motor kulakları pislikten.Bu konu hakkında bilgisi olanlar bilgilerini paylaşabilirlermi?Yani arac tekrar aynı şeyi yaparmı yada atladığımız bir nokta varmıdır ? Okudugunuz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sorun olacağını sanmıyorum hocam. Büyük ihtimalle ustanın da dediği gibi su kaçağı olmuştur sensör kısmında. Bekleyip görmekten başka çareniz yok gibi şimdilik.
  • Yağ müşirinin fişine su girmiştir. Arabanin motoru iyice sicakken biraz yol yap fişin içinde su varsa kurur. Bi… daha yapmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağolun bugün kullandım hata vermedi çalışmadada bir sorun yok.Yinede takipteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.