Şimdi Ara

C# ile Database Bağlantı Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar, C# ile database bağlantısı yapmaya çalışıyorum. Binlerce forum sitesinde yüzlerce yazı okudum. bir sürü dosya indirdim. kitap indirdim örnek projeleri inceledim. Hala çok basit olduğunu düşündüğüm bağlantıyı sağlayamadım. Hep hata veriyor. Çözemedim gitti.

    Problem şu; Ben Basic Programlama ile ilgileniyorum. Ama artık C# öğrenmek istiyorum. C#'ta Access veritabanı ve SQL veritabanına bağlantı nasıl yapılır bilmiyorum. Bunu çözersem C#'ı da çözerim. Lütfen bu konuda yardımcı olun.

    İstediğim Şey Açıklamalı Olarak, (Açıklamaya erinirseniz gocunmam) Çok basit bir örnek yazmanız. Veritabanında NO,AD SOYAD,TEL NO adında üç sütun olsun. C#'ta iki tane textbox olsun NO'yu zaten otomatik alsın. Ad soyad ve Tel no girerek kayıt ekleyeyim. Kayıt sileyim, güncelleme yapayım. Bunların kodlarını yazabilirseniz ben devamını getiririm. Lütfen yardımcı olun. bir de Basic'de datagrid'te tüm kayıtları görebiliyordum. Ona benzer programın içinde iken kayıtları görebileceğim seçip silebileceğim bir pencere olsun. SQL ve Access için ayrı ayrı anlatabilirseniz çok sevinirim. Ve emin olun bu C# ye başlayan insanlar için de önemli bir kaynak olur. Okuduğum konularda farklı farklı anlatılmış ama hepsi yetersiz ve sürekli hata veriyorlar. Lütfen kimse adres vermesin. Bilen varsa anlatsın. Şu siteye bak bu siteye bak tarzı şeyler pek yardımcı olmadı. Google'da ve forumlarda dünya kadar arama yaptım. Şu basit isteğimi bir türlü gerçekleştiremedim. Saygılarımla







  • Kumse yok mu yardim edebilecek??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam ben Acces'i pek bilmiyorum Sql için olan şekilde anlatayım

    önce referanslara

    using System.Data.SqlClient;
    // Sqlbağlantısı sağlamak adına bunu ekliyoruz şimdi connectionumuzu kurmamız gerekiyor kuralım hemen.

    SqlConnection con= new SqlConnection();//Bu şekilde yaparsak daha sonra Connection string ile yolu belirlememiz gerekecek o yüzden biz.
    SqlConnection con = new SqlConnection("DataSource BILGISAYARADI;Initial Catalog = DATABASEADI;User ID= sql id'si Pasword=1 ");// bu şekilde yapıyoruz bu Sql Yetkilendirmesi ile oluşturulan yoldu yani başka bir bilgisayar bağlanabilir.
    //Şimdi komutumuzu kuralım
    SqlCommand com = new SqlCommand();// Bu şekilde kurduğumuz komut için daha sonra "CommandText" tanımlamak gerekecektir bu yüzden
    SqlCommand com = new SqlCommand("insert into tblUyeler (Adi,Soyadi,TelNo) values ('"+txtAdi.Text+"',"+txtSoyadi.Text+"',+txtTelNo.Text+"'",con);
    con.Open(); // bağlantımızı açıyoruz
    com.ExecuteNonQuery(); // bu kod ile oluşturduğumuz command'ı açıyoruz.
    con.Close();//bağlantımızı kapatıyoruz.

    Not: Daha önceden bilgim var demişsin o yüzden sql komutlarını açıklamadım,uygulamayıda denemedim çalışmayabilir çalışmassa buraya yazarsın yardımcı olurum.




  • Hocam benim tecrubem daha cok access uzerine oldu. Sql le pek calismadim sikinti su sql database nasil olusturulur onu bilmiyorum. Verdiginiz koddaki bilgisayar adi ve database adi kisimlari var. Onun icin once sql veritabani kurmam lazim nasil yapacagim?

    Ilginiz icin cok tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sql yüklü ve databasemi oluşturamıyorsun yoksa sqlmı yüklüyemiyorsun anlamadım

    Database oluşturmak için 2 yöntem vardır birincisi sql management ile yapılır Database dizinine sağ tıklayıo create database dersin ve database dizininin altında oluşturmuş olur 2.yol ise sorgu ile yapılır default bir database oluşturmak istiyorsan sorgusu basittir
    create database DATABASEADI ile oluşturulur.

    Sql kurulumu için bu videodan yararlanabilirsin http://www.youtube.com/watch?v=1SUcR0YJ8c4
  • Local DATABASE ile aynı mı _
  • Sql kurulu bilgisayarda sadece database olusturmaya calisiyorum. Soylediginiz yolu bir deneyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.