Şimdi Ara

C# ile internet uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapmak istediğim proje web projesi yani şöyle:
    Randevu programı olacak, ad soyad iletişim telefonu olacak. Tarihi geldiği zaman karşısına çıkacak. Bu veritabanını internet üzerinden çekeceğim. Yani 10 kişinin kullanıcı adı şifresi olacak giriş yapacak ve sonra randevular eğer zamanı geldiyse karşısına çıkacak. Ama tek sıkıntım bunu internet üzerinden nasıl yapacağım. Çünkü daha önce c#kullandığımda sql ile bağlantı yapıyordum ama sql deki database benim pc'mde idi. Yani ekstra ne yapmam gerek yahu hiç bilmiyorum. Bir yardım edecek varsa süper olur.



  • Windows service yazman lazim. Sen randevunun zamani geldiginde servise push edeceksin. Veya service senin sunucuna belirli araliklarla misal dakikada 1 randevu var mi diye bakacak. Eger bir uyari veya sayfa acacaksa bunu service yapacak.

    Veyahutta facebook gibi bir notification sistemi yapacaksin. Web uygulamasi aciksa notification gonderip kullaniciyi uyaracaksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu açtığına göre büyük ihtimalle kendini geliştirmek amacıyla yapıyor. Öğrenmenin en iyi yolu, uğraşmak, pratik yapmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    Bu konuyu açtığına göre büyük ihtimalle kendini geliştirmek amacıyla yapıyor. Öğrenmenin en iyi yolu, uğraşmak, pratik yapmak.

    Hazırından kullanacak olsaydım zaten yazan bir çok insan var. Mesele kendim yazmam yazabilmem.. Bu devirde her şey copy-paste olmasın, yaratıcılık olsun..
  • asp.net te yazman lazım bunu :)
  • Eğer windows uygulaması yapacaksan, sql portunu dışarıya açıp client uygulamalarda timerla vakti gelmiş randevu var mı diye kontrol edebilirsin. Eğer Asp.net ile yapacaksan SignalR ı araştırmanı tavsiye ederim. Web siteleri için soket sistemidir. Sunucudaki bir service veya timerla istemcilerin randevusunu çekmesini sağlayabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.