Şimdi Ara

c ile tasarlanacak windows üzerinde okey oyununda gui/grafik apisi seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Emeğinize sağlık dostum. Teşekkür ederim.
  • Konu takip hocam. Naptınız güncel durum nedir?

  • Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt

    c ile ilgili 2 başlangıç kitabı bitirdim ve sorun yaşamadım. o kitaplar bana c yi sevdirdi. grafik çıktısı almak için gui(gtk 3) ve çizim apisi için opengl e dadandığımda referans döküman haricinde aradığım şeyleri, dökümantasyonu bulamadım. glade ile basit gui tasarladım sinyalleride algıladım uğraşsam bişiler çıkabilirdi ama sıktı. msys2 ile linuxa paralel en son gtk paketlerini kullandım. gtk ve opengl kodları windows altında derledim. linux kodunun windows altında çalışması için gerekli ekleri yaptım. misal gtk'nın cairosu falan var opengl yerine basit 2d için kullanılabilecek. onlarıda keşfettim. ama sıktı. ondan sonra c# de şu an gayet güzel mobil oyun hazırlayan yakın bir arkadaşıma bunları bunları çözdüm bunları yaptım kodu derlemek için v.s. anlattığımda yarım saat geçti ve çok sıkıldı. resmen abi bu ne ya oldu. özetle c# ile aşırı konfor ve dökümantasyon farkı var. bence c taş gibi güçlü yeterli harika bir programlama dili. ama piyasa öyle bir c++'a ve c#'e evrilmiş ki referans dışında dökümantasyon sınırlı.


    ha şimdi bana durum senin hatan başarısızlığın diyenler olabilir. buyursunlar düşündüğüm oyunu sadece c gtk opengl ile windows altında çalışacak şekilde yapsınlar. kimse yanlış anlamasın öyle diyen biri çıkarsa diye yazdım bunu.


    c# de açık kaynak okey oyunu kodu bile bulunuyor. bunun ötesi yok. son 4 senedir bilgisayarımda sırf linux vardı microsoftun destek verdiği yazılım dillerinin yazım konforunu gördükten sonra masaüstünde niye windows açık ara önde anladım. linuxa hala saygım büyük ama artık daha gerçekçi bakıyorum. 1nci baskı hakkında fazla yorum bulunmayan bir c# kitabı aldım. pandeminin sıkıntısını atmak için yakın akraba çevremle görüşmelerimi arttırdım. yakın bir zamanda tekrar eve kapanır c# kitabına başlarım. ondan sonrada iyi veya kötü birşeyler ortaya çıkar.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.