Şimdi Ara

C++ kaç ayda öğrenilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dh kullanıcıları 14 yaşındayım c++ öğrenmek istiyorum az çok arduino bilgim var 5 ay c++ nın içinden geçmek için yeterli bir süremi hafta için 3 haftasonu 10 saat çalışabilirim
    İngilizce bilgim kötü matematiğim harika yorumlarınızı bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bir ömür. Her gün yeni şeyler öğrenmeye devam edersin. Ne yapacak seviyede öğrenmek istiyorsun ona da bağlı biraz. Mesela basit bir konsol uygulaması yazmayı 10 dakika da öğrenirsin. Sadece syntax konusunda ustalaşmak bile yıllarını alabilir.
    Onun dışında kompleks projeler geliştirmek için öğrenme süresi ne kadar olur dersen bunu kimse bilemez çünkü programlama aslında bir tür sanat ve bu konuda herkesin yeteneği farklıdır.
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Abi merhaba cevabın için sağol başka birinin yazdığı bir kodu 5 ayda rahatlıkla anlayabilir miyim bu seviye benim için önemli
    Bu arada bence de barış özcan şişirilmiş bir balondur sadece başkalarına hava atmak isteyip kitap okumaya üşenen kişilerin beğendiği bir şahsiyettir
    Bu arada c++ için hangi kaynakları önerirsin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İng bilmiyorsan Türkçe doğru dürüst C++ kitabı yok. İng biliyorsan Herbert Schildt - C++: The Complete Reference oldukça iyidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani ingilizce nerdeyse 0 fakat terminolojik kelimeler olduğu için anlayabilirim gibi geldi teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bi de şunu önerdiler
    Deitel c++ ile programlama türkçe

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okulda ing dersi hiç görmediniz mi?

    Deitel'in kitabı cok methediliyor fakat Türkçe cevirisine hiç bakmadığım için birşey diyemem, ceviri kitaplar genelde kötü oluyor cunku ceviriyi gelende programcı olmayan, mesleği cevirmenlik olan kişiler yapıyor ve o işlere verilen paralar düşük olduğundan piyasaki en berbat cevirmenlere yaptırılıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben lgs de 487 yaptım urfa daki bir fen ve teknoloji lisesine kaydoldum (özel ) okulda bilgisayar öğretmeni yok ve bu okul urfanın en iyi okulu ingilizce seviyemi sen düşün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ben lgs de 487 yaptım urfa daki bir fen ve teknoloji lisesine kaydoldum (özel ) okulda bilgisayar öğretmeni yok ve bu okul urfanın en iyi okulu ingilizce seviyemi sen düşün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Biz Marmara'nın en iyi liselerinden birinde 5 yıl kadar ing gördük tüm sınıf sıfırdı. Ben ve birkaç arkadaş özel kursa gittiğimiz için ve ingilizceye biraz ilgimiz olduğundan sıfırın biraz üstündeydik. Türkiye'de İng okulda öğrenilmez, kursa ise bir tomar para verip karşılığında ancak biraz öğrenebilirsin. İng öğrenmek için kendi belirlediğin şekilde düzenli olarak çalışmalısın. YT'daki bazı kanallar kulak alışkanlığı edinmek açısından oldukça iyi, onu değerlendirmelisin. 45dk 'lık ders formatında verimli öğrenmek zor.
  • Yani biraz sıkıntı okullar hocam sen galiba şu anda üni veya iş sahibi bir insansın merak ettim tr de misin dışarda mısın ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir şey soracağım, biri ciddi olarak izah edebilir mi?

    Şimdi bu ülkede muhtelif bilgisayar/bilişim okulları açılıyor, lise ve üniversite
    Bunların müfredatı ingilizce değil, veya ingilizce olsa da tarzancadan hallice gerek hocalar gerek öğrenciler...
    Türkçe kaynak yok, olsa da çok dandik, 50-60 sayfalık garip bir takım notlar, internet bloglarından derlemiş bir takım metinler, vs
    yani yok mudur MEB onaylı veya YÖK onaylı bir takım ders materyali hazırlama girişimleri? Bunlar böyle saldım çayıra mevlam kayıra mı gidiyor hep?

    Oturup doğru düzgün, özenli bir Türkçe programlama kitabı yazsam, bunlar üzerine atlar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 18 Eylül 2019; 18:56:18 >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Bu mesajı gördükten sonra meraktan Sakarya Üniversitesi'nin sitesine baktım ve C dersi için şu kaynaklar önerilmiş:

    1. Soner Çelikkol, Programlamaya Giris ve Algoritmalar, Academic Book Publishing, 2007, Trabzon.
    2. Robert Lafore, Nesneye Yönelimli C++ Programlama Kilavuzu, Alfa Basim Yayim Dagitim, 2006, Istanbul.
    3. Vasif V. Nabiyev, Teoriden Uygulamalara Algoritmalar, Seçkin Yayincilik, 2007, Ankara.
    4. Fahri Vatansever, ileri Programa Uygulamalari, Seçkin Yayincilik, 2006, Ankara.
    5. Sefer Kurnaz, Veri Yapilari ve Algoritma Temelleri, Papatya Yayincilik, 2004, Istanbul.
    6. Rifat Çölkesen, Programlama Sanati Algoritmalar C Dili Uygulamasi, Papatya Yayincilik, 2004, Istanbul.
    7. Rifat Çölkesen, iste C Programlama Dili, Papatya Yayincilik, 2003, Istanbul.
    8. Fahri Vatansever, Algoritma Gelistirme ve Programlamaya Giris, Seçkin Yayincilik, 2002, Ankara.
    9. Mustafa Dikici, Emin Öztekin, Nemci Dege, Pascal Yapisal Programlama, Nesnelerle Programlama ve Turbo Vision, Beta Basim Yayim Dagitim 1998, Istanbul.
    10. Mürsit Eskicioglu, Pascal ile Yapisal Programlama, Evrim Basim Yayim Dagitim, 1988, Istanbul.
    11. Taner Derbentli Programlama ve Fortran 77, Seç Kitap Dagitim, 1988, Istanbul.




  • öğrenmek asla bitmez. O yüzden bunun şuraya gelnce tamam cizgisi yoktur dolayısı ile sorunu söyle cevaplayabiliriz basitçe hello world yzmak 2 saat sürer ancak daha komplike seyler yapmak zaman ister o zamanın da ne kadar olduğu sana bağlı ve öğrenme kapasine.

    üstelik c++ zor bir dil. Kısaca şu kadar sürede oldun sen aslansın ssen diyemeyiz. 2 yıl altı yazılım yapan biri sektörde junior developer sayılır. Belki bu bir fikir verir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 18 Eylül 2019; 21:56:23 >
  • Guest-4A051EBB6 G kullanıcısına yanıt
    N.A.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 24 Şubat 2021; 11:46:59 >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    iyi Türkçe kitap olarak Uğur 'vigo' Yılmazel'inhttps://github.com/vigo/ruby101-kitap 'ı Ruby 101 kitabı örnek gösterilebilir, bu kitap birkaç açıdan iyi:

    1- Kitap tümüyle açık kaynak ve Markdown formatında yazılmış bu sayede kitabı istediğiniz formata (PDF, epub) dönüştürüp istediğiniz cihazda okuyabilirsiniz. Markdown sayesinde program kodları yazım vurgulama / syntax highlighting özelliğine sahip.

    2- Yazar Türkçe terimlerin yanına İngilizce karşılıklarını da ekliyor. Bu basit görünen şey cok önemli. Zaten yazar İngilizcedeki bu duruma özellikle dikkat ediyor.

    3- Yazarın kendisi bir programcı. Kavramları programcı açısından anlattığı için daha net anlaşılır oluyor.

    4- Yazar herhangi bir kitaptan alıntı, kopya iş yapmamış, oturup herşeyi kendisi yazmış.

    Programcılık kitapları için Markdown'dan bir adım ötede LaTeX formatı var ve onunla cok daha konforlu ve okunaklı kitaplar yapmak mümkün örneğin O'Reilly'nin tüm kitapları latex ile yazılıyor. Türkiye'de bazı akademisyenler akademik makale vs için latex kullanıyor fakat kitaplarda özellikle Ruby 101 gibi kaynak kodları açık kitaplarda hiç kullanıldığını görmedim. Amerika'da Apress, Wiley ve O'Reilly latex ile yazılmış birçok kitabının kaynak kodlarını yayınlıyor yani isteyen kodları indirip kendi ebook'unu yapabiliyor. Türkiye'de işte o tarzda bir kitap yok.




  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Abi şu kodları anlayabilecek seviyeye gelmem lazım 5 ayda sonrasında zaten kendimi geliştiririm bilgisayar kısmına tıklayınca sorular açılıyorolimpiyat soruları

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ünide bu dönem cpp ile data structures göreceğiz
    Olimpiyatta da bunlar önemli diye biliyorum

    Sizin asıl meseleniz cpp değil
    Konseptler ve sonlu mat falan olacaktır, cpp öğrenilir herhalde,
    Bu tür şeyler için dilin sadece bir araç olduğunu söylüyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak ne demiş adam ta en baştan: bu iş ingilizce bilmeden olmaz.
    Ben buraya 10 yıldır mesaj atıyorum, ilk yazdığım mesajlarda hep dediğim şey buydu, ingilizcesiz olmaz, belki bin defa... bilişim, programlama sözkonusu olduğunda teknik ingilizce diye birşey yoktur, kelime takip ederek bir metnin ne dediğini çözemezsin...
    Tamam, hasbelkader bir liseye girdin, bir üniye girdin ve diploma almak amacın, ama bu bölümleri liseleri açıp müfredatı hazırlayanların aklı nerde yahu?
    "Türkçe yanında inglizce karşılığı yazmış bu iyi birşey" diyorsun, kime iyi? Mevzunun ingiizcesini bilen için iyi, yani ben okuduğumda neyden bahsettiğini daha iyi anlıyorum ingilizcesini de hemen görerek, yahu iyi de Türkçe kitabın hedef kitlesi ben miyim? Hayır. Sen bunu ingilizce bilmeyenler için yazıyorsun, adam o ingilizce kelimeleri görünce daha mı iyi anlaycak yoksa daha mı kafası karışacak? Madem kolları sıvadın tam yap bu işi, hiç ingilizceye girmeden doğru düzgün Türkçe teknik bir metin üret, yapabiliyor musun? Yapamazsın tabii, bir kişi üç kişi değil, en az 100 kişilik tam zamanlı ekip lazım. Resmi Php kitabını birileri Türkçeye çevirmeye kalkışmış, tükenmiş tabii, şimdi yarım yamalak bir ucube olarak duruyor. Onu yapsan bile, Drupal'ı var, Joomla, Magento, Laravel, Cake, var oğlu var, hepsinin kendi dokümanları var, hadi bunları da tercüme edecek misin? Edemezsen ne faydası var bir-iki Türkçe kitap yazmanın?
    Adam türkçe C++ öğrenmeye çalışıyor, ama derleyicinin hata mesajlarını anlayamıyor, exception'ları okuyamıyor, yahu sen nereye varabilirsin ki?
    Biri Git kitabını türkçeye çevirmiş ama git kullanırken gelen mesajlar hep ingilizce, Github/Gitlab tamamen ingilizce, yahu ne yapmış oldun sen şimdi o tercümeyi yaparak? Havanda su dövmek, başka şey değil.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.