Şimdi Ara

c++ mı öğrenmeliyiz yoksa c mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • php, js ve phyton'da az ya da çok web sitesi yapabileceğimi, flutter ve dart ile mobil uygulama geliştirebileceğimi düşünüyorum ama pseudo code yazmaktan sıkıldım. ben de herkes gibi gerçek programlama dillerini öğrenmeyi istiyorum mesela java gibi, c# gibi, c++ gibi ama c varken c++ öğrenilir mi, bu dillerde gui geliştirilebilir mi merak ediyorum. lunix kullanan ve bilgisayar makinesinin nasıl çalıştığını çözmek isteyen birine hangisini önerirsiniz?




  • Gerçek ya da sahte dil diye bir ayrım olmaz. Önemli olan makinaya istediğimizi yaptırabilmek. Bunu kenara koyarsak amacına en uygun dil C.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Web sitesi veya Mobil uygulama yapabileceğini "düşünüyorsun". Neden, gerçekten yapabiliyor musun diye kendini bir sınamıyorsun?

  • K110 kullanıcısına yanıt

    authenticationdan anlamıyorum.

  • Hocam, anlattığınız duruma göre şu anlık için çok temel düzeyde olduğunuzu düşünüyorum. Ayrıca makineye yakın bir dil istediğiniz için, yani başka bir deyişle low-level bir dil istediğiniz için size C dilinden temel atmanızı öneririm. C dilinden temellerinizi attıktan sonra yazılım aleminin %60'ına hakim olacaksınız. Burada yazılım aleminin %60'ından kastım pek çok dilin ve hatta işletim sisteminin temelinde C'nin olduğu. bkz. Android, bahsettiğiniz Linux, Windows ve dillerden Java, C++, Swift ve pek daha fazlası, bunlar C'den köken alıyor bir nevi. Yani mesela C öğrendikten sonra Java öğrenip mobil uygulama yapmayı "öğrenmeniz" kolaylaşır. Tabii OOP'a (nesne tabanlı programlamaya) daha fazla hakim olmak istiyorsanız ve aceleniz yoksa C dilini öğrendikten sonra C++'a da yavaş yavaş başlayabilirsiniz.


    Ben sizin yerinizde olsam önce C dilinden temel atıp sonra frontend için Java öğrenip mobil uygulamalar geliştirirdim. Java ile mobil uygulama geliştirirseniz biraz performansı yakalayabilirsiniz çünkü Java'nın native kütüphanesi, C++'dan az çok temel aldığı için Java JVM'sine göre daha hızlı çalışıyor, GUI için de uygun bir dildir Java. İllaki Java kullanmayacağım diyorsanız frontend için JavaScript tabanlı React Native framework'ü ve Dart tabanlı Flutter framework'ü de var ama size önerim kesinlikle Java.


    Bunlar, mobil frontend için önerilerimdi. Web frontend'e gelirsek, tabii C dilinden temel attıktan sonra JavaScript tabanlı framework olan React ile web tasarımı yapabilirsiniz. Hatta JavaScript'in temelinde de C ve C++ dilleri (C ailesi) var. React için JavaScript'ten temelinizin olması da gerekecek tabii.


    Tabii ki authentication bilmiyorum, demişsiniz. Authentication aslında backend yani sunucu tarafında yapılır. Backend için C/C++ veya başka diller / framework'ler öğrenip kullanabilirsiniz (Node.js, Go, JavaScript vb.).


    Yani size önerim önce C dilinden temel atıp sonra Java temellerini ve Java ile mobil uygulama geliştirmeyi öğrenmeniz.


    Backend için daha erken aslında ama makine diline yakın ve performanslı bir dil istediğiniz için backend tarafında C veya C++ önerebilirim size. Birçok backend diliyle backend tarafında backend authentication'un yanı sıra oturum yönetimi, güçlü şifrelenmiş token'lar oluşturma, özel protokol oluşturma ve eş zamanlı mesajlaşma gibi pek çok özelliği ele alabilirsiniz hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cravecomm -- 28 Şubat 2024; 20:0:28 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.