Şimdi Ara

c programlama diiinde hacim fonksiyonu yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir dikdörtgenler prizmasının üç boyutuna ait uzunlukları dprizma adlı bir yapı (struct) türünde değişkende tutmak istiyoruz. Bütün uzunluklar tamsayı tipinde olacak. Bu yapıyı tanımlayın ve bu türde bir parametre alarak söz konusu prizmanın hacmini dönen dhacim adlı bir fonksiyon yazmam gerekiyor .



    /*dprizma yapisinin(struct)bildirimini buraya yazin*/

     

     

     

     

     

     

    /*dhacim fonksiyonun kodunu da buraya yazin*/

    int dhacim(                               )





    yardımcı olabilicek var mı ? C PROGRAMLAMA DİLİNDE








  • Sen kodla. Çalışmazsa hatalarına bakalım. Direkt senin yerine ödevi yapmamızı bekliyorsun.

  • Merhaba hocam sizden bir ricada bulunabilir miyim?


    Alfabesi E={a,b,c,d,e,f,g,h,0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,+,-,*,} olan küme yardımıyla 8 karakterli 10 adet şifre üreten metodu veriniz. Ancak oluşturulacak şifreler; {+,-,*} olan elemanlardan bir adet içerecektir ve iki adet rakam içermektedir. Ayrıca şifreleme sisteminin kuralı şu şekildedir: şifre öncelikle harf ile başlayacak, simgeyle devam edip rakamla bitmelidir. Bu programda 10 adet şifre üretilecektir. Program bir defa çalışacak ve 10 adet şifre satır satır hem ekrana hem de yeni bir 'sifre.txt' dosyasına yazdırılacaktır.( c dilinde)


    şu kodu yazmam gerekiyor da eğer müsaitseniz yardımcı olur musunuz lütfen sürem kısıtlı yardımcı olursanız çok mutlu olurum,teşekkür ederim.

  • Ya özel sıkıntılardan dolayı vizelerden sonra derslere giremedim de bu da ileri bir konu imiş çok yabancı kaldım açıkcası o yüzden yardım istiyorum

  • sanırım aynı sınıftayız ben de son soruyu yapamadım, son ders videosunun son 1 saatini izle yaparsın dediler ama daha önceki kısımları izlemediğim için sanırım, beynim yandı, anlayamıyorum.

  • mat1sta M kullanıcısına yanıt
    Yapamadım dedigin soru konudaki hacim sorusu mu yukardaki şifre sorusu mu? Her ikisi de bırakın beyin yakıcı olmayı son derece basit sorular.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "struct" kullanımından bahsediyorum, yeni öğrendiğim için zor geliyor.

  • mat1sta M kullanıcısına yanıt
    struct C'nin en gelişmiş veri tipi. fakat öğrenmesi de bir o kadar kolay. herbert schildt'in 2003 basımı c++ complete reference belgesinde C struct 'ı örneklerle tümüyle ve mükemmel anlatıyor. o belgedeki örneklere bak, konu kolaylaşacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.