Şimdi Ara

C# Referans Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    Yeni mezun bir kişiyim ve iş başvuruları yapıyorum.Geri dönüş yapan firmalarla görüşmeye gidiyorum ve mülakatlar yapılıyor.C# yazılım dili ve MsSql kullanıyorum.Bizden referans olarak proje istediklerinde yapılan projeleri anlatıyorum.Belki klasik olacak ama en basitinden otomasyon sistemi yaptığımı bu projede katmanlı mimari veya entity framework kullandığımı söylüyorum.Projenin mantığını anlatıyorum.Fakat daha kapsamlı proje istiyorlar.Sizce daha kapsamlıdan kasıt nedir? Örnek olarak ne gibi proje söyler veya önerirsiniz.Yapılan projenin püf noktaları nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.



  • yaptığın projeler ödev mi? Production için mi?
  • Produnction.Referansım projem olsun istiyorum.İş görüşmesinde projeyi söylediğimde olumlu karşılayabilsinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehankoray -- 3 Ağustos 2018; 22:8:58 >
  • Bence bir ya da birkaç özgür yazılım projesi yapıp kendi İnternet siten varsa ya da GitHub gibi kod paylaşım platformlarından birinde hesabın varsa koyabilirsin.

    Üstelik bence sadece C# ve MS-SQL üzerinde çalışmamalısın. Eğer .NET teknolojileri üzerinde çalışacaksan, yalnızca C# değil, VB.NET'i de kullanabilirsin. MySQL, MariaDB gibi başka veri tabanlarını kullanabilirsin.

    Bence özgür yazılım projesi yapıp, İnternet'te bir yerlere koyup yaparsan daha iyi olabilir.

    Ek olarak özgür yazılım projesi olabilecek fikirler veriyorum:



    • Muhasebe yazılımı

    • Ufak ERP sistemi

    • Stok takip sistemi

    • Ağdan mesajlaşma sistemi (Dosya gönderme seçeneği de olabilir.)

    • Ajanda yazılımı

    • Sistem bilgilerini görüntüleyen yazılım



    Projelerini GPLv3 ya da MIT olarak lisanslayabilirsin. (Daha başka özgür lisanslar da vardır.)




  • Açıklayıcı bir yazı olmuş.Fikirleriniz için teşekkürler.
  • selam hocam,

    belki bir cok kisinin kullandigi bir yazilima bakiyor olabilirler.. Is görüsmesinde sorsaydin tam olarak beklentiniz nedir diye, ona göre diger görüsmelere hazirlayabilirsin.. Türkiye'de kapsamli yazilim mi yapiliyormus bilmiyordum :) Muhasebe sistemlerinden baska pek bi sey yapilmiyor kapsamdan kasitlari buysa, yani 100 lerce formu olan bir uygulama mi kapsamli oluyor?

    Sana yaptigim bir projeyi söyleyeyim belki fikir verir. Calistigim yerde bir proje gelistirdik (%90 ini ben yaptim). Bu proje plugin tabanli calisiyor. Yani bir tane GUI console uygulamasi düsünün ve bu uygulamaya plugin yükleniyor ve her pluginin kendi GUI si mevcut. Yani sadece bir iki dll inject etme olayi yok, plugin formunu projenin icinde host ediyoruz. Ve birden fazla farkli pluginler yüklenebiliyor. Ayni dll in farkli versiyonlarini kullansabiliyor ve her hangi bir DLL Hell olusmuyor. Keza ayni pluginden run-time da birden fazla instance olusturabiliyorsun. Arastirmak istersen MEF / MAF olarak arastir. Cok komplike ve birak türkce, ingilizce olarak bile GUI li pek kaynak mevcut degil. Projeyi olusturmak zor oldu ama suan cok iyi calisiyor ve müsteriler de memnun. Cünkü tek bir uygulama üzerinden farkli uygulamalari kontrol edebiliyor. Tabi cok daha kapsamli seyleri var ama kafa karistirmaya gerek yok..


    Sana söyle bir tavsiyem olacak; bir firmaya is basvurusuna gitmeden önce, o firma ile ilgili cok detayli analizlerini yap hocam. Ürünleri neler, daha cok ne üzerine calisiyorlar, neler yapmak istiyorlar, aciklari ne vs hepsine bak. Ben kendimden örnek verecek olursam, bir firmanin gelistirdigi bir kac yazilimi indirip deobfuscate edeyim dedim ama etmeme bile gerek kalmadi kodlari acikmis zaten, bi de lisans fonksiyonlari vs de belli. Onlarin hepsini not aldim, is görüsmesinde de onlari baya bi sikistirdim neden böyle, bunu yapmayi düsünüyor musunuz vs gibi acayip sasirdilar ve hic beklemiyorlardi böyle seyler, resmen sok oldu desem yeridir :) Is öyle bi hal aldi ki, sanki ben onlari is görüsmesinden geciriyorum gibi oldu, adam benden 2-3 kat daha fazla konusmak zorunda kaldi ki Allah'tan öyle oldu cünkü mülakat almancaydi :) Her neyse demem o ki, firma ve ürünleri hakkinda bilgi toplayip onlarin istedigi cevaplari ver ve varsa onlarin istedigi tarzda uygulamalar sun hocam. Atiyorum muhasebe programi yapan bir firmaya gidip de usb programlamadan bahsetmene gerek yok.. Ne üzerine calismak istiyorsan o firmalara odaklan. Ayrica sadece desktop app pek ise yaramiyor hele türkiye'de. O yüzden yanina ya web ya da mobile (c# oldugun icin xamarin) eklersen cok daha iyi olur.

    Is görüsmesini söyle düsün. Oraya gidiyorsun ve kendini pazarliyorsun hocam. Kendini ne kadar iyi pazarlarsan o kadar iyi olur. Neler yaptigin onlar icin önemli degil. Yani atiyorum iyi agac dikerim ya da 1 dakikada 1 hamburger bitiririm demen onlar icin önemli degilse, yazilimda da öyle alakasiz seyler de sunuyor olabilirsin. Onlara katki saglayacak seyler sun.. Yine bir örnek vereyim

    Bir firma TFS kullaniyor ama cok faydali olarak kullanmiyor.. Ben bunu ögrendikten sonra TFS ile ilgili bildigim tüm detaylari veriyorum. Söyle söyle yapilabilir, söyle hizlandirdi bizi, böyle daha kesin sonuclara ulastik, testler kolaylasti, release olayi daha kolay oldu vs, anlattikca adam TFS i efektif kullanmadigina pisman oldu :) Dedigim gibi benim gözlemledigim sey, onlarin ilgi alanlarina yönelik seyler söylemen, calisman ve eksiklerini göstermen tabi iyi bir sekilde. Yani ben ya bu devirde hala obfuscator kullanmayan adam mi var demedim, dedim ki neden böyle bi sey yaptiniz özel bi sebebi var miydi cünkü sasirdim biraz.. O da cevap olarak haklisin ama bizim müsteri kitlemiz pek teknik insanlar degil, kimse kod acmayla vs ugrasmaz diye cevap verdi ama bunu düzelteceklerini de ekledi..

    Benim tecrübelerime göre is böyle yürüyor. Aklima geldi yine bir örnek vereyim..
    Daha önce yurtdisinda bi firmada digital signage üzerine calistim ve türkiye'ye döndügümde o isle yavas yavas ilgilenen bir firmaya basvurdum ve hemen aradilar. Is görüsmesinde adam dedi, seninle görüsmemizin tek sebebi bu alanda tecrübenin olmasi.. Belki yüzlerce yazilimci bulabilir ama bir alanda calismis, tecrübe sahibi olan birini kolay kolay bulamaz. Bir cok kisi n-tier app yazar ya da EF kullanir bunlar seni essiz yapmaz. Ama X alanda bi is gelistirmissin ve o alanda ugrasan pek yok.

    Zürih'te, Xamarin ile ilgili bir workshop'a gitmistim. Bir kac firma bazi projelerini anlatti vs sonra sirket sahibi mi artik neyse adam dedi biz isvicre'de bi tane xamarin bilen adam bulamadik kac aydir (sanirim 6 ay aramislar), en sonunda finlandiya'dan birini bulmuslar onu getirmisler, o cocukta gelmisti sunuma :) Umarim dediklerimi anlatabildim.. Bi alan belirle ve o alana yönelik iyi isler yap, kendini digerlerinden yir. n-tier, EF gibi seyler seni ayirt etmez.. mor inek ol ;)

    kolay gelsin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.