Şimdi Ara

C++ Text dosyasından veri silmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, elimde olan text dosyasından veri silmek istiyorum. Verileri alt alta tutuyorum,

    Selim
    299
    02164939203

    Burcu
    291
    02163992101


    gibi. (önce isim, sonra öğrenci nosu, sonra telefon nosu). Liste bu şekilde uzayıp gidiyor. Ben bu text dosyasından, "Selim" isimli öğrencinin kaydını silmek istiyorum (yani öğrenci nosu ve telefonu ile birlikte). Kullanıcıya hangi öğrencinin kaydını silmek istediğini soracak, ve gerekli işlemleri yapacak.

    Geçici bir dosya oluşturup silinmeyecek verileri bu dosyaya kopyalamam gerektiğini biliyorum ancak bunu yaptığımda elimdeki iki text dosyası da tamamen aynı oluyor, yani verileri silmiyor.

    Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum







  • Ben sana mantığını basit olarak anlatayım sen koda dönüştür:
    İlk önce .txt uzantılı dosyayı okut. Daha sonra string türünden bir değişkene aktar. Daha sonra "Selim"i bulduğun yerde itibaren 3 satır sil (Eğer bütün veri grupları 3 satırsa) Daha sonra .txt uzantılı dosyayı aynı yere kaydedersen üstüne yazma gibi istediğin olur.
  • Dosya içerisinden veri silmenin en az karmaşık yolu, verileri dosyadan okurken diğer bir dosya oluşturup oraya yazmak..Tabiki yazarken silmek istediğin satıra geldiğinde if koşuluna girip silmek istediğin şeyi yazdırmamak.Ardından orijinal dosyayı silip, yeni oluşturulan dosyanın ismini değiştirerek işlemi tamamlamış olursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.