Şimdi Ara

C VE D FARKLI GÖZÜKÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arakdaşlar bugün farkettim disk birleştirme yapmak istediğimde c fat32 d ise ntfs olarak gözüküyor en son format attığımda c yi fat32 olarak biçimlendirdim herhalde gerçi böyle bir seçenek vermiyor hatırladığım kadarıyla benim recovery dvd direk c yi formatlamaya başlıyor daha öncede böylemiydi yoksa böylemi olması gerekiyor bilemiyorum anormal bi durum varmı acaba resimde koydum cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

     C VE D FARKLI GÖZÜKÜYOR



  • format atarken seçmişsindir, soruyor format atarken
  • Sisteminizi "Recovery DVD" marifeti ile kurduğunuza göre, "FAT32" yapılandırması üretici (ACER) için abes ile iştigal olmak ile birlikte, size bir seçim sunmuyor ise "varsayılan" seçenek olmalı...

    Tüm bunlara rağmen, sistemi yeniden kumanıza gerek kalmadan, "Convert" komutu ile disk bölüm yapılandırmanızı "NTFS"e dönüştürebilirsiniz. Bunun için; dilerseniz Windows'un "Yardım ve Destek" arayüzünde arama kutusuna "convert" kelimesini yazarak çıkan sonuçlar içerisinden nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.
  • anormal bir durum yok merak etme çevremde bu şekilde kullanan çok arkadaşım var eskiden bende böyle kullaniyordum,ancak ikisininde ntfs olmasında fayda var partition magic programıyla bunu kolay bir şekilde halledebilirsin...proğramın linki aşağıda kolay gelsin...

    http://www.downloadarsivi.com/detay/1412/Araclar/Dosya---Disk-Yoneticileri/PartitionMagic.html
  • senin laptop a işletim sistemini kuranlar c yi fat32 olarak seçmiş.kurtarma cd lerinde bildigim kadarıyla image oluyor bilgisayar onu yüklüyor.ve sana biçimini sordugunu zannetmiyorum.o yüzden öyle kalmıştır.eger format atma gibi bi seçenegin varsa format at kendin yükle işletim sistemini.sen yüklerken sorar sana sende ntfs yaparsın
  • Bölümlenmemiş disk alanı yüksek gakiba resme bakılıRSA.
  • FAT veya FAT32 birimi NTFS'ye nasıl dönüştürülür

    Not: Dönüştürme işlemi sırasında herhangi bir bozulma veya veri kaybı olasılığı son derece düşük olsa da, dönüştürme işlemine başlamadan önce dönüştürmek istediğiniz birim üzerindeki verileri yedeklemeniz önerilir.

    Varolan FAT veya FAT32 birimleri NTFS'ye dönüştürmek için şu adımları izleyin:
    1. Başlat'ı tıklatın, Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve sonra Komut İstemi'ni tıklatın (yada windows tuşu + r kombinasyonu ile run'ı açıp cmd yazıp enter'a basın.).
    2. Komut isteminde şunları yazın, burada sürücü harfi dönüştürmek istediğiniz sürücüyü temsil eder: convert sürücü harfi: /fs:ntfs
    Örneğin, E sürücüsünü NTFS'ye dönüştürmek için aşağıdaki komutu yazın: convert e: /fs:ntfs
    Not İşletim sistemi çalışırken dönüştürme işlemi tamamlanamaz. Bu nedenle, işletim sistemi dönüştürmekte olduğunuz sürücü üzerindeyse, bilgisayar yeniden başlatıldığında çalıştırılmak üzere görev zamanlanması istenir. İstendiğinde, EVET'i tıklatın.
    3. Komut isteminde aşağıdaki iletiyi aldığınızda, dönüştürmekte olduğunuz sürücünün birim etiketini yazın ve ENTER tuşuna basın: Dosya sistemi türü FAT.
    Sürücü harfi sürücüsü için geçerli birim etiketini girin.
    4. NTFS'ye dönüştürme tamamlandığında komut isteminde şu iletiyi alırsınız: Dönüştürme tamamlandı
    5. Komut isteminden çıkın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.