Şimdi Ara

C ye başlayacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yazılıma başlamaya karar verdim. Öncelikle C öğrenmek istiyorum. Nette yaptığım araştırmalar sonucunda algoritma da öğrenmek gerektiği yazıyordu. Konu tarihleri eski olduğundan ve geçen zamanı göz önünde bulundurarak konu açmaya karar verdim. C ve algoritma için önerileriniz nedir? Şu an hiç bir bilgim yok. Bana ileri düzeye gelinceye kadar yapmam gerekenleri söyleyebilir misiniz? Kitap youtube kanal tavsiyeleri de alabilir miyim?



  • C seçmek için özel bir sebebin yoksa başlangıç için c eziyet bir dil. Ancak sormak yerine aramanı tavsiye ederim.
    https://lmgtfy.com/?q=Yeni+ba%C5%9Flayan+yaz%C4%B1l%C4%B1mc%C4%B1lara+tavsiyeler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 14 Aralık 2019; 14:52:26 >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Merhaba internette araştırmalar yaptım. Aradan geçen zamanı göze alarak tekrar sorma gereği duydum. Yaptığım araştırmalar ve gelecek sene okulda C göreceğimiz için şimdiden C'ye başlamaya karar verdim.
  • Methaba C dili bence programlamaya başlangıç için en iyisi. Çünkü c dili diğer dillerin bir nevi atasıdır. C ve C++ İi bilen kişi diğer dilleri ogrenirken hiç zorluk çekmez. Ha zorluk çekiyorsa O kendi sorunudur sadece bakıp geçmiştir. Kendimden çıkarak bu kararı verdim. İlk sene c c++ gördük. (herhangi bir temelim yoktu)Ve şuan diğer bir çok dile merak sarıl bir kaç günde temellerini bitirdiğim oluyor. (sadece temel herhangi bir framework, kütüphane falan değil). Java, C#, Python, php, JavaScript ben bunlara merak sarıl bakmıştım hicde zorluk çekmedim. Senin sorun aslında tavsiye ama ben bir üstteki arkadaş eziyet dediği için yazdım bublari belki ilerde okuyanlara yardımcı olur. Ben C ile başlamanizi öneriyorum. Tavsiye olarak, her öğrendiğin bilgiyi örneklerle pekiştir. Öğrendiğin bilgileri atlama ya benim ne işime yarayacak deme. Ben recursive fonksiyonlarda bunu yapmıştım. Dedim ne gereek var dongulerle hallederim. Ama gel gör ki hiç de öyle değil. Bu sene aldığım veri yapılarında sürekli olarak recursive fonksiyonlarla yapıyoruz bu işi. Yani demek istediğim konuları atlama. Örnek çöz pekistir. Algoritmanı gelistirmen için bir kaç site var. Şuan hatırladığım hackerrank Google yazarsan bulursun. Biz kitap olarak fedon kadifeliyi kullanmistik onada bakabilirsin. YouTube da kanalın ismi sanırım yazılım bilimi idi. o kanalı takip ediyordum. Birde Sadi evren şeker öneririm güzel videoları var takip edebilirsin. Ayrıca C den bağımsız olarak yazılım ile ilgili bir kanal önermek istiyorum Selman kahya. Bu arada Cde görsellik arama. Ben zamanında çok aramıştım nasıl pencere falan yapılır ama gerek yok C bu iş için degil. Yapılamaz mı yapılır tabi ama uçak bileti almak varken gidip uçak yapmak gibi bişey oluyor. Bu iş için diğer dillere bakmalısın. C yi sadece programlamayı öğrenmek ve Algoritmayı geliştirmek için kullan(tabi sen gömülü sistem, ardiuno ile uğraşmak istiyorsan başka). Uzun bir yazı oldu mobilden yazdığım için birçok yazım hatası var kusura bakma:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RaSGooL kullanıcısına yanıt
    C bilen biri Java, C#, Python, php, JavaScript bakarsa tabi ki zorluk cekmez cunku C kod yapısını kullanıyor. . Python'da süslü parantez yok bir tek sekme var onun dışında C yapısı. Haskell gibi matematik tabanlı bir dile bakarsan zorluk yaşayabilirsin. Türkiye'de Haskell gibi diller pek bilinmiyor kullanılmıyor fakat Bilg Müh'üm diyecek kişinin bence cok iyi bilmesi gerekli. Amerika'daki üni'lerde gösteriliyor cunku Blog makalelerinde görüyorum, kod örnekleri verirken birden Haskell 'den örnek veriyor yani belli ki üni'de görmüş onu. Haskell deyince akla sadece akademik , matematik gibi şeyler geliyor fakat format dönüştürme gibi bazı uygulama tiplerinde başarıyla kullanılıyor. Onun dışında rekürsif programlama da Haskell 'de cok düzgün yapılıyor diye biliyorum.

    C ik başta Unix programlama ve Unix'i farklı işlemcilere portlama amacıyla tasarlanmış. İlk tasarlanırken yapısını cok cok başarılı tasarlamış o yüzden 40+ yıl sonra bugün bile sorunsuz kullanılıyor. Yaygınlaşan Internet of Things / IoT uygulamalarında da No.1 dil cunku binary'leri cok ufak. Ancak onun dışında algoritmik uygulamalar, yüksek düzeyli bilimsel uygulamalar vs 'de kullanılacak dil değil.

    Fedon Kadifeli deyince yazım hatası var sandım değilmiş. Bilmiyordum öyle birini fakat websitesine baktığımda oldukça iyi izlenim edindim, şahsen. Yorumda yazım hatası pek yok. Ancak mobilden yorum yazmak bir eziyet o başka :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • RaSGooL kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.