Şimdi Ara

c4 almayı düşünüyorum yardımcı olurmusunuz ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maverick78

    Bugün tekrar test sürüşü yaptım. Sakin kullanımda arabanın vites geçişleri benim çok hoşuma gitti. Ama ani gazlamalarda 1den 2 ye geçilerde vites geçişini baya hissediyordunuz. Diğer yarı otomatiklerinde bu şekilde olduğunu duydum. yokuş kalkış desteğinide denedim. 3 saniye civarında bir kaydırmamazlık sağlıyor. Bence yeterliydi.
    Yokuşta kararsızlıkla ilgili olarakta test yaptığımız yokuşta( gittikçe dikleşmişti) kararsızlık olarak söylenen şeyi yaşadım. O da şu idi yokuş dikleştikçe aracın deviri doğal olarak düştü o sırada araç iyice yavaşlamıştı ki aracı 1. vitese aldı ve hızlandı sonra tekrar 2. vitese geçti. Aslında manuel viteste dik yokuşlarda bizim başımıza gelenlerden farkı yok. o nedenle işin bu kısmı usta sürücüler tarafından ( eşim gibi acemileri dışarıda tutmak için söyledim) kulakcıklar ile rahatlıkla yönetilebilir.
    Sonuç olarak ben beğendim. Nasipse yarın alıyorum. Umarım sizde gönlünüze göre içinize sinen bir araç bulabilirsiniz.

    hocam c4 aldınız mı ? aldıysanız hangi donanımı tercih ettiniz ?




  • Yukarıda başka mesajda aldığımı belirtmiştim ama görülmedi sanırım. Aracı 3 aydır kullanıyorum yaklaşık 2.500 km yol yaptım. Ben arabadan memnunum. Herhangi bir plastik sesi yok. Amortisörleri sert bozuk yollarda rahatsız edici olabiliyor, ama düz asfaltta çok güzel. Yol tutuşu özellikle çok çok güzel. Eni biraz dar. Yani dışarıdan göründüğü kadar geniş değil. yakıtı çok güzel. 900 km yol, yaklaşık %70 izmir içi kullanım 19,5 kuruş/km yakıt tutarı. Mazot fiyatının düştüğünü de düşünürsek dahada düşecek. Motoru güçlü. Bazı yerlerde sollamaya çıkarken hantal kaldığı geç hızlandığı söyleniyor ama bunlar içinde kulakcıklar var. Ani sollamaya çıkarken kulakcıklardan vites düşürüp rahat rahat sollama yapabilirsiniz. Aynalara hala alışamadım. yan aynalar beni hala tedirgin ediyor. Bir türlü kendimi yola hakim hissedemiyorum.
    Motor seside iyi. Ben içeri daha çok ses alır diye düşünüyordum ama beklediğimden az ses alıyor. Tabiii bana az gelen ses başkasına çok gelebilir. Burada kendiniz aracı test etmelisiniz.
    Vites geçişleri tabiki bir tam otomatik yada dsg,edc değil. Bunlara göre vites geçişleri hissediliyor. Ben rahatsız olmuyorum vites geçişlerinden. Hatta arabama binen arkadaşlarda rahatsız olmadılar. Viteslerde kararsızlık bazen oluyor ama çok sık olan bir şey değil o durumlarda da isterseniz kulakcıklar yardımcı oluyor.
    Bence fiyatına göre çok çok iyi bir araba. Eğer arabayı beğeniyorsanız test edip kullanıp alın. Etrafın söylediklerine çok takılmayın. Ben daha önce 2005 elantra almıştım herkez hyundaiye binilir mi dedi. O arabayı 3 sene sonra satmak zorunda kaldım. Ama arabadan o kadar memnundum ki gene elantra aldım. şimdi eşim kullansın diye değiştirip C4 aldık.
    Bence iyi yada kötü arabadan ziyade bakımlı veya bakımsız araba var. Benim aldığım araba ilk sahibindendi. Araca iyi bakılmıştı. Bazen ilanlarda görüyorum arabaya garip garip jantlar takılmış, camlar simsiyah film çekilmiş hemen arabadan soğuyorum kim bilir motoruna neler yapmışlardır diye.
    Diyeceğim o ki C4 bence hakkı yenen bir araba. Fiyat / performans olarak çok iyi bir araba. Ama herkezin tercihi faklıdır. Ben süspansiyonun sertliğine takılmıyorum
    yada vites geçişlerine. Arabayı kullanıp test edin. İyi yada kötü yazılanlara çok takılmayın. Önemli olan sizin arabayı kullanırken ne hissettiğiniz içinize sinip sinmediği.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.