Şimdi Ara

C4 SEDAN Kullanıcıları Burada toplanalım. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
5
Favori
44.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hakikaten bu yazılanlar beni şok etti. Ben şuan bu sorunların hiçbirisi ile karşılaşmadım, bazen arabalar taşıma esnasında büyük yada küçük çaplı kazalara uğruyormuş, bunlar onarılıp tekrar satışa sunuluyormuş. O zaman araba sıfır bile alınsa teste tabi tutturulmalı. Bilhassa "isbaraalp54" arkadaşımın böyle bir teste girmesini tavsiye ediyorum.

    Herkesin kapalı otoparkı yok, araba su geçiriyorsa bu çok büyük bir sorun. Başka sorunlarla karşılaşmamak dileğiyle.
  • selhande

    bahsettiğin su gecirme olayı bende yok olan bir kullanıcıyada rastlamadım henüz. sana zahmet arka cam ve tavan döşemesinin tam birleştiği şeride bakabilirmisin. burada bi kabarma acılma yada benzeri bi durum varmı? eğer yoksa muhtemelen antenin kaportaya birleştiği noktada bir sıkıntı var. ve "gördüğüm" kadarıyla anten için iç tavan döşemesinin sökülmesi gerekiyor. bu sökme işlemi oldukca zahmetli bir iş sökülürken döşeme hasar görüyor kırıklar ve kırışıklıklar oluşuyor.(sakın zamanla düzelir söylemine itibar etme) müdahale ettirmeden önce servise bunu belirt ve yeni döşeme istediğini söyle gelmesi 1 haftayı buluyor.
  • depechemode

    bahsettiğin testi nerede ve nasıl yaptırabilirim. hasarlı araçların onarılıp satıldığını biliyorum bu şekilde c3 satılan bir arkadaşım var uzaktan bir tanıdığıda focus satıldı bu şekilde 2006 senesinde. ancak baylas bu bilgiyi paylaşmaz diye düşünüyorum. aracım citroenin test cihazına 1 kaç defa bağlandı ve hiç bir sorun görünmüyordu. bizzat tüm donanımları bilgisayardan bende kontrol ettim.
  • Sen hangi şehirdesin, ben ankaradayım Balgat-neziroğlunda yaptırablirsin.Arabanın darbe alıp almadığı ve boyasıda test ediliyor. 75-100 ytl arası
  • maalesef sakaryadayım.

    ankaraya yakın zamanda gelicem ama bi arkadaşın arabasıyla. burada soruşturayım en iyisi. yada sanayideki ustalar anlarmı ki.?
  • Bu iş profesyonel aletlerle yapılyor. Orada hiç kurcalatma, birde ekran dondu demiştin. Böyle bir şeyin olması yalıtımdan kaynaklanır. Yoldaki gürültünün sebebide budur. Ankaranın soğunu bilirsin, benim arabada böyle birşey yaşamadım. Ankaraya gelip garanti kapsamındaki arabanı Şaşmaz oto sanayi- Otosay citroen servisinede bir göster, ustalar kibar ve bilgili senin sorunlarını çözsünler.(Not: Araban ısındığı halde camlarında buğu oluyormu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depechemode3 -- 13 Ocak 2009; 14:18:26 >
  • coin kardesım ben 307 ytl ödedım...ama şunu söyleyım benım yasadıgım yer eksı 25-30 cıvarı..ve sadece citroen c4 sedan sabahları calısyor focuz reno hıkaye opeller dondu..cidden kısın benı uzmedı cok memnunum..ama sen ıyı fıyata almısın ben 1 sene evvel 40.000 ytl aldım pısmanım duramadım cıkar cıkmaz aldım neyse..
  • isbaarlap kardesım bu kadar sorun cıdden fazla ama bende sadece saydıgın su probelem var yarı kontak veya çalısmazken 12 voltluk yerler calısmıyor ayrıca arkadakı klıma degıl hava ufuruyor malesef..
  • depechemode

    araba çalışıyorken hatta klima 3 4 debi seviyesindeyken aracta sürekli buğulanma var. kış girdi gireli arka cam sürekli buğu içerinde. aracta 3 - 4 kişi olursak ön camda aşırı buğu yapıyor. yalıtımdan demişsin. acaba sen hangi parçaları değiştirttin? nasıl bi işlem uygulattın? biraz detaya girersen arabamı artık zevkle kullanabileceğim.
  • İsbaralp arkadaşım.

    Buğu olayın varmı diye sormamım sebebi, yalıtım olayında sıkıntı olduğunu anlamak içindi. Ben bir yalıtım yaptırmadım. Araba ısınınca buğu olayı kalmıyor. Arka resistansda buğuyu 2 dk içinde çözüyor. Çok nadiren dışarıdaki kokular içeri girmesin diye arabanın hava sirkilasyonunu içeri çevirdiğimde hafif bir buğu oluyor. Bazen yanımdan geçen lüx arabaların bile camlarını hep buğulu görüyorum. Senin arabanda %90 yalıtım problemi var, arabana herhangi biryerden hava girişi var. Buğu ve gösterge donması büyük ihtimalle yalıtım probleminden. Sen en iyisi ankarada adını verdiğim servise arabanı bir göster. Diğer c4 sedanlarda bu problemin olmadığını anlat. Baksana yukarıdaki bir arkadaş -25-30'lardan bahsediyor. Öyle Olsa o arabayı yerinden bile kaldıramaz.İnşallah sorunun kısa sürede çözülür. En azından teşhisi ben koymuş olurum.
  • teşekkür ederim verdiğin bilgilerden ötürü.

    hava girişi maalesef var. klima kapalıyken klima peteklerinden hava akımı oluşuyor birde ayak uclarına azımsanmıcak şekilde soğuk hava veriyor. acaba yol rüzgar sesi motor sesi buğu bu klima tertibatındanmı kaynaklanıyor?

    az önce burdaki servisle görüştüm. onun dediklerini senin belirttiğinin tam aksini söylüyor.

    sen "Çok nadiren dışarıdaki kokular içeri girmesin diye arabanın hava sirkilasyonunu içeri çevirdiğimde hafif bir buğu oluyor" demişsin

    servis ise "dış sirkülasyona alırsan bu gayet normal. her aracta var" dedi. bunun üstüne baylası aradım. ama hep meşgul hep meşgul...

    bu sorun silsilesi ne zaman son bulacak merak ediyorum.
  • Arkadaşım mualesef oradaki arkadaşlar sorunu anlamamış. Arabada zaten iklim klima var. Sen klimayı açmayıp manual olarak dereceni 27 yada HI ayarına getirdiğinde ayağına gelen hava eğer dış sirkilayonda isen sıcak olarak gelecektir. Soğuk gelmesi için araç ayarının Lo düşük seviyede olması gerekir. Belki araçın göğüsünü motordan ayıran yalıtımda sorun vardır. Ancak şunu kesin söyleyeyim. Aracında kesin bir sorun var. Bu senin anlattığın gerek gürültü gerekse soğuk hava ve buğu olayları konforu düşürüyor. Citroen gibi bir firma böyle bir sorunu mutlaka çözecektir.
  • benim bahsettiğim soğuk hava klima tamamen kapalıyken geliyor. klima acıkken soğuk hava gelmesi zaten mümkün değil. klimayı sıcak havaya ayarlayınca acaba dışardaki soğuk havayla birlikte sıcak hava içeriye giriyor ve bundan ötürümü yoğun buğulanma oluyor? motor kısmını gövdeden ayıran izole blok maalesef ön gövde tamamen sökülmeden kontrol edilemiyor. baylas arac için yeniden exper göndereceğini söyledi. işler nedeniyle ancak bu ay sonuna doğru müsait olacağımdan ay sonu exper inceleyecek 2. defa. acıkcası gövdeyi söktürme işine sıcak bakmıyorum. ve gövdeyi sökme yönünde bi karar cıkarsa aracın değiştirilmesini isteyeceğim. ve malum olarak konuyu mahkemede çözeceğiz gibi. depechemode3 arkadaşım ilgin için teşekkür ederim. umarım burdaki diğer arkadaşlar benim yaşadığım şansızlıkları yaşamazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isbaraalp54 -- 13 Ocak 2009; 18:29:46 >
  • Isıtmayı klima ile değilde, motor sıcaklığı ile yaparken yani ekranda auto ve a/c sönükken havalandırmayı iç çevrime getir. Daha sonra minik pervane düğmesine birkaçkez basarak ısıtmayı kapat, büyük ihtimalle seyir halindeki esinti kesilecektir.
    Saygılar
  • soğuk hava olayı bendede var ..herşeyi denedim ama olmuyor...yukarısı sıcak aşağı tarafta bir esinti var ..giderken elimle yokluyorum
    acaba kapılardan mı geliyor diye ama oradan bir sonuç olamadım....servise gidecem....
    yukarısı sıcak aşağısı soğuk aslında bir taraftan yazı kışı beraber yaşıyoruzzzz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coin54 -- 13 Ocak 2009; 22:26:29 >
  • oldukca güzel bi yaklaşım olmuş coin54 :D

    bu arac insani güldürüyor artık.

    bu arada aşağıdaki resimlere rastladım internette araç bu darbelere rağmen yolda gidiyor biraz şaşırdım doğrusu. sitedeki rivayete göre çarpışma testinin ardından araç bir galeriye kadar bu şekilde götürülmüş ve hala sergileniyormuş.

     C4 SEDAN Kullanıcıları Burada toplanalım.


     C4 SEDAN Kullanıcıları Burada toplanalım.



     C4 SEDAN Kullanıcıları Burada toplanalım.


     C4 SEDAN Kullanıcıları Burada toplanalım.


     C4 SEDAN Kullanıcıları Burada toplanalım.




  • sağlam araba okadar eziyete rağmen yarı yolda bırakmamış...
  • üretim aşamasını gösteren videoda bilgisayarımda kayıtlı kısa sürede sizlerle paylaşacağım arkadaşlar.
  • benım arabada soğuk hava gelmıyor ancak sabahları ıc tarfta devamlı yogun buzlanma var arabada..ama urakar eksı 20 lerde belkıde sebebp budur..
  • arkadaşlar soğuk hava otomatk klimanın azizliği
    halledildi..şu an çok memnunum bir problem yok...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.