Şimdi Ara

Çağrı Merkezlerinin Kendi Vatandaşlarına Irkçılık Yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık bir yıl önce Pegasus ile yaşadığım durumu geçtiğimiz hafta Ziraat Bankası ile yaşadım. Arkadaş Türkçe menü ile derdinizi anlatmanızı imkansız hale getirmişler. Kimse neden tepki göstermiyor anlayamıyorum. Müşteri hizmetleri ile görüşmek istiyorum. Yok ne için? Şunun için buna basın şuna basın... Kardeşim acil para çekmem gerekiyor adam gibi bağla operatöre konuşalım yok. Koymuşlar yapay zekayı (gerçek bir geri zekayı) üzgünüm anlamadım şunu mu demek istediniz, bunu mu demek istediniz? 15 Dakika geçiyor bağlanana kadar.


    Fakat gelelim meseleye... Allah'ın hikmeti for English press 9 yapınca şak diye bağlıyorlar. Sonra buradan sadece İngilizce hizmet veriyoruz diye bir tripler bir tipler sanki İngiltere kraliçesi hanımefendi. Aynen ona da dedim bu nasıl bir ayrımcılık, biz müşteriniz değil miyiz? İngilizce hizmet veriyoruz beyefendi dedi hiç oralı bile olmadı ben de inadına başladım İngilizce konuşalım o zaman demeye 2 Türk bankayla ve sistemle ilgili yarım saat kavga ettik. Bu nedir kardeşim ya Allah sizi bildiği gibi etsin. Umarım okur da az bir şey utanırsınız.








  • günümüzde firmalar müşteri onlara ulaşamasın diye her yolu deniyorlar.

    hatta Türk Net'te aboneyssn seni telefon numarandan tanıyor ve ne yaparsan yap çağrı merkezi çalışanına ulaşamıyorsun. abone değilsen o zaman hemen çağrı merkezi çalışanına ulaşıyorsun ve seni abone yapmaya kasıyor ısrar ederek. bu rezil sistemi de "yapay zekadan çok verim aldık" diye anlatıyor firma yöneticileri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çağrı merkezi yönetmek pahalı bir iş. Elemanı al, eğit, işe başlat. Sonra bütün gün telefon başında otursun, milletin kendisine bağırıp çağırmasını çeksin. Elinde tutmak için mecbur iyi para ver...


    Bu nedenle bütün firmalar çoğu işini sana bilgisayar üzerinden yaptırmaya çalışıyor. Aynı konu ATM - banka şubesi için de geçerli. ATM'den para yatırmak ücretsiz, içeriden yatırırsan işlem ücreti var vs.


    Şimdi Türkiye'de çağrı merkezini arayan ve İngilizce konuşan kişi sayısı ile, Türkçe konuşan kişi sayısını hayal edersen, neden böyle olduğunu biraz daha iyi anlarsın.

  • 2dklık için 15dk telefonla baglanmaya ugrasıyoruz ya. bari mail falan atabilsek en azından cevap bekleriz.

  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    Hocam iki Türk İngilizce konuşarak problemi çözmenin nasıl bir mantığı var? Ayırca mobil uygulamadan çözebileceğim bir şeyi 80 yaşındaki dede gibi neden arayıp halletmeye çalışayım? Paranı çekmek için bankaya ya da merkeze haber vermen gerekiyor. Bankanın böyle bir savunma hakkı olamaz. Bu işin mevzuatı yönetmeliği var.

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Yazıklar olsun cidden. Kendi paramı çekmek için dilencilik yapıyorum ben de bankaya.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.