Şimdi Ara

Calibre P888+ fan kırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar dün bir eşşeklik yaptım ve yalnışlıkla Sparkle Calibre P888+ 8800GT nin bir fanına parmağım çarptı ve parmağım kanadı :) neyse bugün kasayı açtım ne duyayım inanılma bir ses hemen baktımki bi yaprak kopmak üzere diğer yapraklara ve kulağıma zarar vermesin die kaprıp aldım o parçayı şu anda bir sıkıntı görünmüyor fakat bi sorun oluşturabilicek bir şeymidir bu merak ettim şimdiden çok teşekkürler...



  • Sen naaptın grendal Isıda bir değişiklik yoksa kısa vadede bir sorun yoktur. Ancak yaprağın kopması fanın dengesini bozar. Daha çabuk elden çıkabilir. O vakit kartını seviyorsan bence para biriktirmeye başla. En güzelinden bir soğutucu al şöyle kart değiştirdikçe kullanabileceğin bir şey. Zalman gv1000 gibi mesela.
  • zaten yeni aldım çok üzüldüm dün :( dengeyi düşünmüştüm ama şimdilik bu sıcak havada 45-60 derecede yüklü-yüksüz bakalım işte bi soğutucu almayı düşünüorum verdiğim para boşa gitti keşke normal bişi alıp bir soğutucu taksaydım diyorum şimdi neyse gitti artık çoşup çıldırısa tek çare o kalıcak daha 3. taksiti ödeyeceğim :(
  • Kırılan fanı göbekten değiştir .Koca soğutmayı atma çöpe bence.
  • O yaprağı sağlam ve kaliteli bir japon yapıştırıcıyla yerine yapıştırabilirseniz ne alâ. Yapıştırdıktan sonra en az 1-2 saaat bekleyip tam tutmasını bekleyin ve ondan sonra çalıştırmayı deneyin.

    Eğer yapıştırıcı tutmazsa: O yaprak kırık haldeyken o fan balans yapar. Zamanla göbekteki burç kısmını yer ve ses yapmaya başlar. En iyisi o yaprağın tam karşısına denk gelen bir yaprağı daha kırmanızdır. (SPARKLE vga fanlarında 11 yaprak olur, kırık yaprağın karşısına denk gelen 2 yapraktan birini seçip kırmanız lazım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidan -- 18 Temmuz 2008; 13:57:49 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MavidevEx

    Sen naaptın grendal Isıda bir değişiklik yoksa kısa vadede bir sorun yoktur. Ancak yaprağın kopması fanın dengesini bozar. Daha çabuk elden çıkabilir. O vakit kartını seviyorsan bence para biriktirmeye başla. En güzelinden bir soğutucu al şöyle kart değiştirdikçe kullanabileceğin bir şey. Zalman gv1000 gibi mesela.


    atsın ıstersen kartı cope..
    - senı rahatsız edene kadar ıdare edersın sıcaklıkta farkı olmaz ,ayrıca ilidanın dedıgı gıbı kıradabılırsın bir yapragı , eger gozun kesıyorsa (dengeyı saglaman gereklı yoksa kırdıgın yaprak heybeye gıder).yanlıs yonlendirmelerle 1 yaprak ıcın sogutucunu hatta kartını degıstırmeye kalkma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 26 Temmuz 2008; 18:27:11 >




  • Zamanında calibrenin fanı az kesmedi parmaklarımı
  • Benimde başıma geldi ama 12 lik egzos fan'dı o.
    Arkadaşların dediği gibi japonla yapğıştırmaya çalıştım, herşeyi saniyesinde donduran japon yapıştırıcısı yaprağı çok yavaş tuttu.
    o sırada 1cm karelik gazete parçasını kanadın önünden ve arkasından olmak üzere kırık yerlere yapıştırdım.
    1-2 saat sonra baktım gerçekten de sağlam duruyordu ve hala da problemsiz çalışıyor.
    İşçiliğim iyi diyorsan 1cm lik ince bakır teli ısıtıp cımbızla eriterek bağlamaya çalış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.