Şimdi Ara

*** Çalınan aracım bulundu ama... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
3
Favori
6.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Çok enteresan bir durum. Takipteyim.

    Ben olsam aracın trafik kaydını yaptıramazsam, aracı parçalar, parça parça satardım. Sonuçta elimde blok ve şase kalır. Onu da demir hurdacısına ağırlığı ile verirdim.

    Ne de olsa elimde yetkili makamdan alınmış resmi bir yazı, trafikten çekilmiş bir araç var...
    Enteresan bısey yok burası turkıye ve sıstem bılerek boyle yapıluyor. Durust cslısarak oara kazanmak ımkansız gıbı bısey. Sisteö diyorkı cal dolandır degılse yasamak ımkansız halde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreefesalih E kullanıcısına yanıt
    *** Merhaba... geçmiş olsun diyerek başlamak isterim. Aradan uzun süre geçti, aklımda kaldığı hatırlayabildiğim detay bilgiler dahilinde bilgilendirmeye çalışayım.
    * Benim araç da 16 ay sonra bulunarak bana teslim edildi. 72 gün yeddiemin otoparkında beklemiş. Savcılık yazısıyla (emri & müsadesi) polis tarafından üzerindeki değiştirilmiş motor ve üzerine çakılmış şase numarası ile plakasız ve ruhsatsız olarak tarafıma teslim edildi. Çalındıktan sonra bir başka kişiye (şu an o da mağdur) satışı yapılmış, üzerine otogaz sistemi (merdiven altı toplama) takılmış, tabii bu bana verilmeyen poliste kalan ruhsata da işlenmemiş.
    * Polisten ve ruhsat işleri yapanlardan araştırma yaptım. Önce iki uzman Polis, Kriminal incelemesi yaparak, araç üzerindeki motor ve şase numaraları ile ilgili rapor çıkardılar. Daha sonra bu rapor ile Makina Müh. odasından uzman getirerek şase ve motor numaralarının gerçekmi / sahtemi(oynanmışmı?) olduğunun tespitini yaptırdım ve buradan aldığım rapor ve tavsiye sonunda şasi ve motor üzerindeki mevcut numaraları iptal ettirip aracın orjinal şasi ve motor numaralarını çaktırdım. Bütün bu numara iptal ve çakma işlemleri polisin (Savcılığın) bilgisi & müsadesi & tavsiyesi dahilinde yapıldı.
    * Trafik tescilden araç sicil belgesini çıkardım.
    * Sıra TÜV'den fenni muayeneyi yaptırıp aracı trafiğe çıkabilecek duruma getirmeye geldi. Burada da çok uğraştım. Önce aracın tüm teknik bakımlarını yaptırdım, gaz sistemi için mevcudun otogaz ruhsatına uygun olmadığını söylediler, sökülmesi gerekiyordu, söktürdüm ve yerine sıfır otagaz sistemi taktırdım ve otogaz ruhsatını aldım. TÜV'e başvurarak fenni muayene raporunu da biraz uğraş sonrası çıkardım.
    * Tekrar trafik şubesinden aracın yeni plakasını çıkarma izni aldım(yeni plaka numarası verildi). Plakayı aldıktan sonra trafik şubesi yeniden Trafik tescil ve Araç tescil belgesi çıkardı. Nihayet Araç Trafiğe çıkacak duruma geldi.
    * O tarihte yaklaşık toplam dört bin TL kadar masrafım oldu (işlemler için aracı kullanmadım, kendim koştum her işe).
    * Daha sonra aracımı noter satışı ile sıkıntı olmadan sattım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 25 Mayıs 2019; 0:29:2 >




  • baygünay kullanıcısına yanıt
    sn. baygünay bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. birkaç sorum olacak.

    trafik tescil işlemleri komple noterlere geçmiş trafik tescile gittiğimde memur işlemler için notere başvurmam gerektiğini söyledi. Notere gittiğimde elimde yediemin tutanağı vardı. onu verdim mail yoluyla türkiye noterler birliğine(tnb) gönderdiler. bu yazıyla olmaz demişler. kriminal inceleme raporunu istediler savcılığa gittim aslı gibidir yapıp verdiler tekrar notere gittim. tnb'ye mail gönderdiler. tnb kriminal raporda motor şasi numarasının değiştiği belirtilmiş fakat sizin olduğu belirtilmemiş dedi. sizin olduğunu belirten kesin bi yazı istediler savcılıktan gittim savcıya anlattım durumu bi yazı verdi işte araç şu tarihte çalınmış şu tarihte bulunmuş motor şasi numaraları hırsız tarafından değiştirildiği belirlenmiş olup araç sahibinin mağduriyetinin giderilmesi açısından plaka ve ruhsatlarının verilmesi diye bi yazı verdi.(davanın devam ettiğini belirtti) onu da gönderdik. yine kabul etmediler. dediler ki karşılığında bi yazı göndereceğiz. şimdi iki gündür tnb'den o yazıyı bekliyorum.

    siz ilk nasıl bi yazıyla müracaat ettiniz?




  • emreefesalih E kullanıcısına yanıt
    *** merhaba..
    * Bu şekilde mesajlaşmak biraz zor oluyor, isterseniz Özelden PM ile telefon numaranızı verin WhatsApp üzerinden mesajlaşarak daha rahat anlaşabiliriz diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baygünay

    *** merhaba..
    * Bu şekilde mesajlaşmak biraz zor oluyor, isterseniz Özelden PM ile telefon numaranızı verin WhatsApp üzerinden mesajlaşarak daha rahat anlaşabiliriz diye düşünüyorum.
    biraz zor olabilir ama buradan devam edebilirseniz ileride yine sizler gibi, aynı konudan muzdarip olan bir üyemiz buradaki bilgilerden faydalanabilir...
  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    *** Yukarıda, 22 Mayıs tarihli paylaşımda açıkladım olayı, bundan sonrası detaya giriyor.
    * Ayrıca trafik tescil işlemleri de Polisten alınıp Noterlere verilmiş. Bu nedenle bazı olumsuzluklar yaşıyor vatandaşımız diye düşünüyorum.
    * Başka soru olursa yanıtlamaya çalışırım.
    * Not: 22 Mayıs tarihli paylaşımıma az önce ilave bilgiler girdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 25 Mayıs 2019; 0:24:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baygünay

    *** Yukarıda, 22 Mayıs tarihli paylaşımda açıkladım olayı, bundan sonrası detaya giriyor.
    * Ayrıca trafik tescil işlemleri de Polisten alınıp Noterlere verilmiş. Bu nedenle bazı olumsuzluklar yaşıyor vatandaşımız diye düşünüyorum.
    * Başka soru olursa yanıtlamaya çalışırım.
    * Not: 22 Mayıs tarihli paylaşımıma az önce ilave bilgiler girdim.
  • Merhaba arkadaşlar ben de konuya gireyim öncelikle herkese geçmiş olsun, 2009 Model Renault Symbol Aracım 16 KAsım 2019 yılında İstanbulda evimin önünde çalınmıştı. Ruhsatta içinde gitmişti. Mart 2021 yılında yaklaşık 1.5 yıl sonra aracım Adana da bulundu. Fakat üstünde benim motor yok benim 1.5 dizel motorum yerine 1.2 benzinli motor çıktı. bu aracı change ypıp başka bir adama satmışlar o da mağdur oldu. Neyse polisler bizi bir araya getirdi ben de adamla anlaştım motoru 15.000 Tl ye mal olzacak şekilde aldım. Elimdeki evraklarla İstanbula getirdim ARacı.

    Evraklar ile İTÜ ye motor şase numarası işlemleri için gittiğimde aracım ön yolcu koltuktan vitese kadar kesmişler. Onlarda trafiğe iizn veremeyeceklerini haliyle aracın hurda olacağını söylediler.

    Aracı bulduğuma sevinemedim bile bu şekilde olacağını bilsem hiç motoruda satın almazdım arabanın kalan ksımını adana da satar gelirdim. şmdi öyle bekşiyorum bakalım . Kimse net bir bilgi vermiyor araba evin önünde yatıyor. bu şekilde nasıl satarım onuda bilmiyoorum





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.