Şimdi Ara

Çalişma durumu ve Maaş duşurulme Durumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi bilen birileri bilgilendirirse gerçekten sevinirim. Konu şu. Ozel ev guvenlik+kahya tarzi her işe bakan cinsten çalişma şartlarimiz var, şirket uzerinden kendi bunyesinde çalişiyoruz. 2.998tl maaşimiz vardi.(3) kişiyiz buarada. Sorum şu.
    Devlet şirkete ve mallara el koyuyor şuanda, bizim maaşlarimiz da farkli yerden elden odeme şeklinde veriliyor, 398TL duşurduler maaşimizi. 2600 şeklinde verdiler bu ay. Bunu aldiniza şukredin vs diye laf ediliyor. Bizim kanuni haklarimiz nedir ne yapmamiz gerekiyor bilgisi iyi olan forumdaşlar yardimci olursa çok makbule geçer.
    Not : 2600+ 398tl mesai şeklinde veriliyordu. Haftalik 48saatten fazla çaliştiğimiz için.
    Çaliştiğim yeri gizlilik sozlesmesi dolayisiyla yazmiyorum. Sozlesmeyi de goz onune alarak yorumlarsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Keşke daha fazla bilgim olsa ama tek bildiğim, haftalık çalışma saati 45 saati(günlük 9 saati) geçemez, geçse bile 9 saatten fazla her saat için saatlik ücretin 1.5 katı ödeme yapılır ve bu durumda bile kimse 11 saatten fazla çalıştırılamaz (yani diğer bir deyişle 2 saatten fazla mesai yapılamaz.)



    Şu anda mesai maaşınız tümden kesiliyor ama yine de çalıştığınız saat haftalık 45'i geçiyorsa resmi mercilere şikayette bulunabilirsiniz. Elden maaş aldığınızı söylemişsiniz bu durum hep öyle miydi yoksa devletin mallara ve şirkete el koymaya başlamasından sonra mı? Maaşın elden verilmesi işverenin vergi kaçırdığı anlamına geliyor çünkü bu da ayrı bir suçtur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşveren maaşı kafasına göre düşüremez. Ayrıca düşmesi için yeniden iş sözleşmesi imzalamanız gerekiyor. Böyle bir iş sözleşmesi imzalamadıysanız, Sgk müfettişlerine bir dilekçe ile şikayet edebilirsin.
  • Zaten haciz geldiyse sizin resmi yollardan bir şey alabileceğinizi sanmıyorum. Ya da alırsınız ama ne zaman?

    Kendi aranızda anlaşabiliyor iseniz anlaşmaya çalışın bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.