Şimdi Ara

Çalışma Konusunda Yardıma İhtiyacı Olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene sınava girecek olan arkadaşlar akıllarına takılanları sorabilir. Elimden geldiğince yardımcı olurum.



  • Hocam calisma tekniklerinizi yazabilir misiniz?
    Mesela hangi derse nasil calisiyordunuz? Not cikarma vs yapar miydiniz, evetse hangi derslerden?
    Detayli yazarsaniz cok yararli olur. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ben TM'ciyim onu söyleyeyim.

    Walter - Sözel derslerde genellikle not çıkararak çalıştım, notları çıkardıktan sonra konu testlerini çözdüm. Sadece tarihte not çıkarmadan konuyu okuyup testleri çözdüm. Matematikte ise özel ders aldım. Konu anlatımlı kitaptan konuları işledik, ben dersten sonra testleri çözdüm. Geometri çalışmadım, birkaç deneme çözdüm. YGS kısmında matematik ve geometride hiç kaçırmadım. LYS'de 32 matematik 21 geometri (net) yaptım.

    yanıyom - Türkçe için Karekök soru bankası, Zirve soru bankası ve Fem konu anlatımlı çözdüm. Sosyal için Okyanus soru bankası, Palme soru bankası, Fem konu anlatımlı çözdüm. Edebiyatta bulabildiğim her soru bankasını çözdüm size de önerim ayrım yapmadan her soruyu çözmenizi çünkü ne soracaklarını bilemiyoruz. En ufak bir detayı bilmezseniz soruyu yapamayabiliyorsunuz bu riski en aza indirmek için de çok soru görmüş olmanız gerekiyor. Matematik için Güvender konu anlatım seti ve soru bankası kullandım YGS'de. LYS'de Sonuç fasiküllerini kullandım.

    Genel olarak çalışma tekniklerine gelirsek ben öyle oturup saatlerce çalışamıyordum malesef. Sıkıldıkça kitapları bıraktım, mola verdim. Aralıklarla günde 3-4 saat çalıştım. Her soru çeşidini öğrenmek ilk amacım oldu. Konuları bitirdikçe sorularını çözdüm. Mesela edebiyatta bir konu bitirdiğimde 3-4 soru bankasından o konunun testlerini çözüyordum. Size de bunu öneririm. Ancak tüm testleri konu bittiği gibi bitirmeyin, daha sonra tekrar amaçlı çözebileceğiniz bir kitabınız olsun. Onu konu bitiminde değil bittikten 1-2 hafta sonra belli aralıklarla çözün, mesela haftada o konudan 2 test olabilir. Ayrıca bol bol deneme çözün bence en önemli kısımlardan biri bu. YGS'de konularım bittiğinde 80-90 net arası yapıyordum ve sadece deneme çözerek (yaklaşık 1 ay) 120 nete çıktım. Sınavda da 115 civarı bir net yaptım.

    Çok detaylı anlatamadım pek zamanım yok şu an ama en ufak sorularınızı bile sorabilirsiniz ister buradan ister özel mesajdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Endless Fight -- 11 Ağustos 2016; 12:02:58 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.