Şimdi Ara

cam tavan kireç lekeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar cam tavanda çıkmayan kireç lekeleri oluştu. automaxx da yıkamada cıkmadı. webde bir çok öneri var ama eski konular yakın zamanda kesin çözüm bulabilen var mıdır?



  • Kesin çözüm akşam serinliğini bekliyorsunuz. Bir camsil şişesinin içerisine sirke koyup bolca püskürtüyorsunuz. 5 dakika bekleyip tekrar püskürtüp pamuklu bezle siliyorsunuz (tercihen atlet eskisi). Sonra ıslak ve kuru bezle siliyorsunuz. Sıcakta yaparsanız buharlaşma olacaktır.

    Kemal Kükrer beyaz temizlik sirkesi aradığınız sirke.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 12 Temmuz 2018; 22:59:39 >
  • sagolun denyecegim
  • Madem sirke kullanacaksınız beyaz sirke ile yapın. Şeffaf ve tortusuzdur.
  • Not: Sirkeyi cam yüzey haricinde başka yerlere temas ettirmeyiniz. Temas edecek olursa hemen su ile yıkayın.
  • Ben cama yapacağım zaman genelde havlu peçeteyi tutup onun üstüne sıkıyorum. Üstten sıkınca altlara doğru çekiyor göz kararı doygunluğa gelince bırakıyorum 5 dakikayı geçmeden peçeteler kurumadan o peçetelerle silip daha sonra su - camsil ile silip geçiyorum.

    Eğer güneş battıktan hava ve araç metali serinledikten sonra yapacaksanız boyaya değmesinden çok korkmanıza gerek yok. Sirke çok hafif bir asit, çözeceği kireçte zaten çok kalın olmadığından işi görecektir. Boya orjinalse muhtemelen etki bile etmeyecektir.

    Bir tiyo daha vereyim. Zift sıçrayan yerler varsa, sana yağ (margarin) sürüp güneşe koyun. Arada bir tekrar margarin sürün. Sonra sabunlu bezle silin. En son durulayıp geçin. (Gaz yağı ile sil veya benzinliklerde satılan kimyasalları önerecekler bana vurmasın)

    Bir başka tiyo daha. Kışın aracın içindeki nemden camların buğulanmasından şikayetçiyseniz. Ön koltuklardan bir yada ikisinin altına klima üfleyen yere gelmeyecek şekilde çocuk bezi açın. Kuru kahvede koysanız olur ama kokusu bir yerden sonra boğuyor. (Nem alıcı torbalar alıp kullananlar bana vurmasın)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 13 Temmuz 2018; 15:31:30 >




  • Uzun yolda aracımı yıkatıp kurulamayınca her taraf kireçli gibiydi.Yıkamadaki arkadaşa söyledim.O da aldı sirkeyi arabaya döküp süngerle sildi.Her tarafını.Sonra köpükleyip su ile yıkadı.Bir sorun yok prıl pırıl oldu.Hatta daha canlı duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.