Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (731. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.055
Cevap
451
Favori
2.694.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Öyle bir dönemdeyiz ki hala böyle garip işler çıkabiliyor. Yok mu bir dönüp bakan anlamadım ki. O makine akıtır, bu makine kaçırır, şunun kazanı sürter, ötekinin kayışı öter. Biri saat gibi ses yapar, öteki kokar. Nasıl bir arge dönemi anlamak zor. Hani bir kapağın maliyeti ne kadar acaba da koymuyor? Self cleaning yaptılar iyi güzel su boşaltıyor tepeden tamam süper de kapağı niye iptal ediyor? Neredeyse tüm ana markalarda var aynı dert.

    Bekonunda 8 yıl önce self cleaning demo videosu var kapaklı ama makinenin kendisi yok. Miele koymayınca vazgeçtiler herhalde. İyonizer flnda koymadılar.

    Bkz.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=CXFUEnQWTn8

    Miele koymuş ince sünger filtreyi direk. Amazonda hepsiburada da satılıyor ince sünger. Beko için de kaba sünger filtre satılıyor trendyolda ihtiyacı olan bakabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt

    BSH ve lg kondenser yıkama olan ve kondensere erişim olmayan bir marka bilmiyorum ben.


    Bu piyasayı el birliği ile böyle yaptık kimse kusura bakmasın. Tüketici olarak uzun ömür ve fonksiyonelliğe zerre önem vermeyip, dış görünüşe, hiç bir yararı olmayan yeni(!)liklere bakarsak, aldığımız her ürünü etrafa hava atmak için ego kasmak için alırsak, evde sapasağlam çalışan eşya varken sıkıldım bundan diyip değiştirirsek üretici de ona göre ürün yapar. Parlak metalik boyalar, iki LED ışık koyar, bir iki süslü kelime yapıştırır yenilik der, asıl işi yapan mekanik elektronik aksamı çürük yapar bunu da dünya kadar paraya bir güzel satar.


    Burada kimse kalkıp ta bu marka kötüleşti şu marka eskiden iyiydi vesaire diyemez. Miele bile çok katı kurallarını ezip çamaşır makinelerinde plastik kazan kullanmaya başladı, bunu biz istedik çünkü. Kalite, uzun ömür sevmiyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 14 Mart 2024; 14:41:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba. Yaşadığım bir sorunla ilgili sizlerden bilgi talep ediyorum. Bosch Wtr85V00tr model kurutma makinesinin alt tarafında ve sanırım kondenser denilen yerdeki filtreyi temzilemek için açtığımda filtrenin arkasında kalan ve makinenin içine doğru uzanan boşlukta su olduğunu gördüm. Yaklaşık üç yıldır ara ara bu temizleme işini yaparım ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Bahsettiğim suyu temizledim ve iki gün sonra kontrol ettiğimde o su birikintisini yeniden gördüm. Servisi çağırdım gelen personelin makineden zerre anlamadığını bunun tahliye hortumu nerde diye sorduğunda anladım. Kendisi daha sonra başka birini arayıp durumu anlatınca o suyun orda birikmesinin normal olduğu söylendi. Bu doğru bir bilgi mı yoksa yeniden mi servis çağırmalı mıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkanntr -- 14 Mart 2024; 16:53:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Serkanntr S kullanıcısına yanıt
    Hocam su miktarına bağlı. Makine eğimi doğru mu?

    Pompanın ağzında birikim olmuş olabilir. tıkanmıştır muhtemelen. Makinenin arkasından erişilebiliyor olması lazım. Teknik servis söküp bakmadı mı?

    Bkz
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=K7TLldVklig
    07.30 dk da sağ altta hörülen gri kapağın altında olması lazım pompa. Sizdeki de benzerdir.

    Pompa sökümü bkz.https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=1dEDjPVr-gM

    Çok zorlu bir işlem değil. Ancak uğraşmak istemiyorsanız makineyi tam genel temizlik için servise verebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Mart 2024; 17:15:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Benim kurutma makinesi yukardaki gibi. Suyun toplandığı alansa son fotoğrafta görünen kısım. Dediğim gibi daha önce hiç karşılaşmamistim bu olayla. Bu arada makinenin su gideri yok suyu yukarda su haznesine topluyor manuel olarak boşaltıyoruz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Serkanntr S kullanıcısına yanıt
    Hocam fotodan anlaşılmıyor pek. Su ne kadar var belli değil. Orda az bir miktar su olabilir ancak az olması lazım. Öyle 1-2 parmak seviyesinde olmaması lazım. Makinenin eğimi de önemli. O kondenser(radyatör) altını ışık yada flaş ile çekerseniz belki anlaşılır.

    Eş dost akraba yardımıyla makineyi indirip dediğim yeri kontrol edebilirsiniz ancak kondenser son fotoda kararmış duruyor. Yetkili servise temizletmenizde fayda var ancak pek güven vermedi arkadaş sanırım. Başka servis çağırın isterseniz. Servisten temizlenmiş halinin fotosunuda isteyiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Mart 2024; 17:51:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Serkanntr S kullanıcısına yanıt

    Merhaba;

    Beyazlardaki temizlik yönünden çamaşır makinesinden memnun musunuz? memnunsanız özel bir ayar seçiminiz var mı?

  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Hocam servis oradaki suyu bezle temziledigi için şuan problem olarak gördüğüm seviyede değil damlalar kalmış. Tekrarlarsa sizi rahatsiz edeceğim izniniz olursa. Temzilikle ilgili önerinizi de inşallah yerine getireceğim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elektrotek kullanıcısına yanıt
    Eşim memnun olduğumuzu söyledi 😊

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elektrotek kullanıcısına yanıt
    Hocam beyazlarda oxijen bazlı ağartıcı (sodyum perkarbonat, hidrojen peroksit vb) içeriği yüksek beyaz deterjanı 60° de kullanmanız lazım. Sıvı deterjanlarda genelde enzimle geçimsizlik sebebiyle ağartıcı olmaz. Toz deterjanlarda olur.

    Deneme amaçlı marketlerde satılan çamaşır sodası/tül deterjanı vb alıp deterjana ekleyerek veya tek kullanabilirsiniz. Kosla vanish oxi beyaz da deneyebilirsiniz.

    Beyaz gömleklerde ve polyester içerikli spor kıyafetlerinde kosla vanish oxi vb kullanmak gerekiyor illaki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Mart 2024; 18:3:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Bilgiler için teşekkürler. Toz detarjan kullanıyoruz fakat su miktarından mı, farklı bir sorundan mı tam temizlenmiyor. (60-70 c) (bosch için çok fazla şikayet var görünüyor.)

    Farklı detarjanlar denedim pek çözüm olmadı. Belirtiğiniz ürünleri inceleyip, deneyeyim.

  • Serkanntr S kullanıcısına yanıt

    Makinenin Şamandıra sensörü tam taban hizasında değil. 1 2 cm yukarıda. Kullanıma bağlı olarak su şamandıraya gelmeden tanka basmıyor olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrotek kullanıcısına yanıt
    Makine çok az su alıyor ise, su almayı tamamladıktan sonra deterjan gözüne 1 lt kadar suyu sürahiyle dökebilir ekleyebilirsiniz elle.

    Perkarbonat / oxi etken maddesi deterjana göre pahalıdır hocam. Şu dönemde içerik oranı deterjanlarda baya azaltılmıştır muhtemelen. Kilosu perakende 150-200 lira. Aynı zamanda bulaşık deterjanınında ham maddesidir.

    https://m.n11.com/urun/akbel-sodyum-perkarbonat-1-kg-14592952#product/reviews



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Mart 2024; 18:44:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Elle bazen ekleme yapıyorum ama sürekli müdahale edemeyebiliyorum. Leke seçimiyle çözebilirsem diye faklı ayarlarla denemeler yapıyorum.

    Geçen deneme amaçlı toz bulaşık detarjanıyla test etmiştim daha iyi sonuç almıştım. Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya  Belirttiğiniz içerikle benziyorsa doğru yoldayız gibi görünüyor. Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya 

  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Şamandıra sensörü tam olarak nerede hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Serkanntr S kullanıcısına yanıt

    Arkada pompanın yaninda iki adet metal çubuk var hocam. Makineyi öne çekip pompayı çıkarmadan göremezsiniz. Kondenserin altında 1-2 cm seviyesinde su olabilir. Makine hata kodu vermedikçe, dışarı şu kaçırmadıkça, kurutmada sıkıntı da yoksa bu kadar düşünmeyin derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Altus Al 91 Yb modelini almayı düşünüyorum. Amacım aslında kurutma değil, evde kedimiz var ve tüylerinden artık çok sıkıldım. Üzerime ne giyecek olsam 30 dakika tüy temizliği yapmaya çalışıyorum. Havalandırma bile yapsa bana yeter. İnternette tüy topladığı ile alakalı çok yorum okudum. Bu sebepten çok para vermek istemiyorum. Bu modeli kullanan var mı acaba ?

  • Evet beyler. Makineyi almıştık malum. Şimdi yorum yapabilirim. Electrolux Ew7h389st modelini aldım. 5 6 kez çalıştırdim sanirim. Arastiranlar icin ufak bilgi olmuş olur.

    - Arcelik grubu alacaktım. Neden almadım? Sikayetvarda kalite kontrolle alakalı sıkıntılar okudum. O yüzden vazgeçtim.

    - Profilo alacaktım. Teknik veri olarak electrolux daha iyi geldi gözüme. Bu yüzden tercih ettim.

    Simdiiii. Makineden şimdilik memnunum. Keşke şu olsa bu olsa demiyorum. İşçiliği iyi duruyor. Göze batan bir kusur göremedim. Kazanı bayağı geniş. Ses olarak rahatsız edecek bir sesi yok. Zaten genel olarak elbiselerin fermuarını düğmesini kapatınca olan tikirtilar epey kesiliyor.

    Her yıkama sonrası iç filtresini temizliyorum. Kondenser önünde filtre yok bunlarda. Gördüğüme göre o kısma da toz gitmiyor zaten. Yukarıdaki filtre tutuyor tozları. Temizliği yapmaman lazım ki o zaman anca iner tozlar asagi. O yüzden sorun yok. 1 yıkamada filtre doluyor. İkinci yıkamaya kurtarmaz. Temizlik şart yani.

    Su kabı da yine tek seferde neredeyse tamamen doluyor. İkinciye o da kurtarmaz. Çiçeklere, ütüye falan kullanın diyorlar o suyu. Bilemiyorum. Ben wcye döküyorum. Yazın belki bahçeye dökerim.

    Orta kurulukta çalıştırıyorum cihazı. Fazlasına gerek yok. Hem enerjiden hem zamandan tasarruf etmiş oluyorum.

    Evdeki tozları azaltıyor diyorlar. Ona şimdilik bir şey diyemiyorum.

    Elbiselerde çekme yıpranma için yine bir şey diyemiyorum. Çektiğini görmedim şu anlık.

    Sonuç olarak dusunenler alsın. Hele elini çabuk tutsun zaten. Kurutma makinesi artık şart. Elbiseleri dışarı asınca kömür, is kokuyor resmen. Ben tavsiye ediyorum. 😌

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 729730731732733
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.